Ahmet Özel'in, 'İç Güneş' Sergisi Galeri Diani'de - Son Dakika
Güncel

Ahmet Özel'in, 'İç Güneş' Sergisi Galeri Diani'de

Ahmet Özel\'in, \'İç Güneş\' Sergisi Galeri Diani\'de

Galeri Diani'deki kişisel sergisinde Ahmet Özel, son yıllarda kendi resmine yüklediği 'iyileştirme' kavramını, şaman, şifacı, melek diye adlandırdığı amorf bedenler üzerinden ele alıyor.

07.03.2019 09:42  Güncelleme: 09:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galeri Diani, 16 Mart – 6 Nisantarihleri arasında Ahmet Özel'in "İç Güneş" adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Bu sergide sanatçının kendi iç dehlizlerindeki heyecan verici yolculuğuna tanıklık edeceğiz.

Gerçek yaşam enerjisini temsil eden 'İç Güneş'i plastik bir form haline dönüştürerek kendini bu sembol varlıkla özdeşleştiriyor. Sanatçı kendi benlik kozasını ören birçok bilinmezi arama yolunda bir anlamda kendi sınırlarına, sırlarına ulaşmayı amaçlıyor.

Ahmet Özel, Galeri Diani'de 16 Mart Cumartesi tarihinde açılacak olan"İç Güneş" adını verdiği kişisel sergisinin açılımından bahsederken, "Özellikle kendi derinliklerinde onu saran Kafkas mitolojisinin söylemi üzerinde duruyor ve resimlerinde kendi yarattığı şamanların yaşam iksirine, onun yarattığı mucizevi atmosferine ulaşmayı amaçlıyor. Zamansız mekanlarda varolan plazma figürlerle olan karşılaşmaları, onların düzlemsiz mekanlarda yer alan belli belirsiz gölgeleri, yansımaları bir anlamda sanatçının kendi iç varoluşunun tezahürlerinin" önemini vurguluyor. Sanatçı bu sergiyle kendi iç dehlizlerine olan yolculuğunda ona ışık veren 'İç Güneş'i kutsuyor. Bir anlamda Ahmet Özel 'İç Güneş' adını verdiği son sergisinde de yaşamın tüm somut gerçekliğini soyut bir dille izleyiciye aktarıyor.

Ahmet Özel'in "İÇ GÜNEŞ ." sergisini 16 Mart Cumartesi – 6 Nisan Cumartesi tarihleri arasında Galeri Diani 'de ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ahmet Özel'in, 'İç Güneş' Sergisi Galeri Diani'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement