Ahmet Selçuk İlkan'dan Telif Sitemi - Son Dakika
Magazin

Ahmet Selçuk İlkan'dan Telif Sitemi

Ahmet Selçuk İlkan\'dan Telif Sitemi

Karaman’da sahne alan ünlü şair ve yorumcu Ahmet Selçuk İlkan, “Türkiye’deki telif haklarına sitem ederek, yazmış olduğum Mastika şarkısı ABD’de ve Avrupa’da İngilizce olarak yayınlansaydı hepinize buradan birer villa alırdım" dedi.

17.07.2014 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'da sahne alan ünlü şair ve yorumcu Ahmet Selçuk İlkan, " Türkiye'deki telif haklarına sitem ederek, yazmış olduğum Mastika şarkısı ABD'de ve Avrupa'da İngilizce olarak yayınlansaydı hepinize buradan birer villa alırdım" dedi.

Ahmet Selçuk İlkan, Karaman Belediyesi'nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında Karaman Kalesi'nde sahne aldı. 700'e yakın hit olmuş şarkının söz yazarı İlkan, bu şarkılar ve şiirlerle hazırladığı programıyla hayranlarını büyüledi. Sahnede hayranlarıyla zaman zaman sohbet eden İlkan, ben yazmış olduğum şarkılarımın tamamına yakınını sabahçı kahvelerinde yazdım" dedi.

Türkiye'deki telif haklarına da değinen Ahmet Selçuk İlkan, "Şarkıların sayısı önemli değil, niteliği önemli, saygısı ve kalıcılığı önemlidir. Ama bir şarkı var ki, bütün şarkılarımı Türkçe yazdım. Şimdi söyleyeceğimiz şarkıyı eğer İngilizce yazsaydım, Amerika'da veya Avrupa'da yayınlansaydı, oradan kazanacağım telifle yemin ediyorum hepinizi Karaman'da en güzel villayı ben hediye ederdim. Çünkü yıllarca cebimden, alın terimden, emeğimden ve cebimden çalındı. Türkiye'de telif hakları yok ki doğru dürüst. Ama bu şarkı ise her gün düğünlerde çalınır. Ben çocuklara yazdım bu şarkıyı ama büyükler oynuyor" diye konuştu.

"DÜNYADA ŞİİRİ EN ÇOK BESTELENEN ŞAİR BENİM"

Ünlü şair ve yorumcu Ahmet Selçuk İlkan, Türkiye'de değil dünyada en çok şiiri bestelenen bir şair olduğunu söyleyerek,"Yazmış olduğum 670 şarkı Guinness rekorlar kitabına girmiştir. Onun için bunun mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah bu rekorumu içinizden ve ülkemizden birisi kırar ve bende mutlu olurum" dedi.

İlkan, Ramazan ayı dolayısıyla yeni yazdığı şiiri ise ilk defa Karaman'da hayranlarına okudu. - KARAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Ahmet Selçuk İlkan'dan Telif Sitemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement