Ahmet Yesevi Üniversitesi Mezunları Astana'da İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mezunları Astana'da İftarda Bir Araya Geldi

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mezunları Astana\'da İftarda Bir Araya Geldi

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız’ın ev sahipliğinde bu yıl ikincisi yapılan iftar programına üst düzey katılım gerçekleşti.

30.06.2016 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız'ın ev sahipliğinde bu yıl ikincisi yapılan iftar programına üst düzey katılım gerçekleşti.

İftar programına Türkiye'nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık ve Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali başta olmak üzere Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi Muhittin Şimşek, Türkiye Astana Büyükelçiliği İkinci Katibi Dede Mehmet Korkmaz, Türkiye Astana Büyükelçiliği Din İşleri Müşaviri İbrahim Yılmaz, Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektörü Valihan Abdibekov, TİKA Astana Koordinatörü Mehmet Bodur, Yunus Emre Enstitüsü Müdür Vekili Almagül İsina ile Kazakistan'ın üst düzey yönetim kadrolarında görev alan Kazak ve Türk Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunları katıldı. İftar programında söz alan konuşmacılar, Türkiye ve Türk dünyası coğrafyasında yaşanan şer odaklarının birlik ve bütünlüğümüze kast ettiği terör olaylarını kınadı. Bu tür hadiselerin artık son bulmasını temenni eden konuşmacılar, Hoca Ahmed Yesevi'nin hikmetleri vesilesiyle çağlar üstü öğretilerinin tüm Türk dünyasının eğitim sisteminde yerini alması gerektiğini ifade ettiler.

Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Musa Yıldız, yaşanan son terör olaylarına değinerek, hangi inanç ve ideoloji çerçevesinde olursa olsun masum insanları hedef alan terörün ve destekçilerinin hiçbir kutsiyete itibar etmediklerini ve saygı duymadıklarını dile getirdi. Bunun kökten ve tek çözümünün eğitimle mümkün olabileceğini belirten Yıldız, Hoca Ahmed Yesevi hikmetlerinin insanları birbirine bağlayacağını ve hoşgörü çatısı altında birleştirici bir rol üstleneceğini söyledi. Yıldız, davete icabet ve teşrif eden misafirlere teşekkür ederek, ileriki zamanlarda da Ahmet Yesevi Üniversitesi mezunlarıyla çeşitli vesileler vasıtasıyla bir araya gelmeye devam edeceklerinin müjdesini verdi.

İftar programı, her iki ülkede de yaşanan terör saldırılarında şehit düşenler için dua edilmesi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ahmet Yesevi Üniversitesi Mezunları Astana'da İftarda Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement