Ahşabı Yakarak Sanata Dönüştürüyorlar - Son Dakika
Güncel

Ahşabı Yakarak Sanata Dönüştürüyorlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sergiden detaylar Gülseren ve İzzet Topuz'un röportajı Ahşap yakma sanatı detayları - Gittikleri kurslarda geleneksel ahşap yakma sanatını öğrenen Burdurlu çift, ilk sergisini Balıkesir'de açtı Emekli olduktan sonra gittikleri kurslarda geleneksel ahşap yakma sanatını öğrenen Burdurlu çiftin ilk sergisi, Balıkesir'in Edremit ilçesinde izlenime sunuldu.

22.06.2016 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sergiden detaylar

Gülseren ve İzzet Topuz'un röportajı

Ahşap yakma sanatı detayları - Gittikleri kurslarda geleneksel ahşap yakma sanatını öğrenen Burdurlu çift, ilk sergisini Balıkesir'de açtı

Emekli olduktan sonra gittikleri kurslarda geleneksel ahşap yakma sanatını öğrenen Burdurlu çiftin ilk sergisi, Balıkesir'in Edremit ilçesinde izlenime sunuldu.

Gülseren ve İzzet Topuz çiftinin Şükrü Tunar Kültür Merkezi'nde açtığı sergide, özellikle mitolojik çağlara ait figürlerin yakma tekniğiyle ahşaba işlendiği eserler, yoğun ilgi gördü.

Sergi sırasında da üretimlerine devam eden çift, yaptıkları tabloları 500-2 bin, küçük hediyelik eşyaları ise 20-50 liradan satışa sunuyor.

Gülseren Topuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olan sağlıklı her insanın el sanatlarıyla uğraşması gerektiğini söyledi.

Eşiyle emekli olduktan sonra boş durmadıklarını ve bir şeyler üretmeye çalıştıklarını ifade eden Topuz, "Bu çok zevkli ve vakit geçirici bir uğraş. Tüm emekli ve sağlıklı kişilere el sanatları ile uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Bu sanat dallarını öğrenmek isteyen herkese kapımız açıktır. İstedikleri zaman bizlere ulaşabilirler." diye konuştu.

Ahşabı Yakarak Sanata Dönüştürüyorlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahşabı Yakarak Sanata Dönüştürüyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement