Ahşaptan Motosiklet" İlgi Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Ahşaptan Motosiklet" İlgi Çekiyor

Kastamonu'da, makine mühendisi 43 yaşındaki Celal Özcan'ın 3 yılda ahşaptan orijinal boyutlarında yaptığı "motosiklet", ilgi görüyor.

02.06.2016 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER ERİM BAŞTİMAR - Kastamonu'da, makine mühendisi 43 yaşındaki Celal Özcan'ın 3 yılda ahşaptan orijinal boyutlarında yaptığı "motosiklet", ilgi görüyor.

Kastamonu'da bir devlet kurumunda makine mühendisi olarak çalışan Özcan, motosiklete merakı dolayısıyla yıllarca ahşap ve metallerden küçük motosiklet maketleri yaptı. Daha büyük boyutta bir maket oluşturmaya karar veren Özcan, hayranı olduğu ünlü bir markaya ait motosikletin benzerini yapmaya başladı.

Özcan, 3 yıllık uğraşı sonucunda ahşaptan, orijinal boyutlardaki motosikleti tüm ayrıntılarıyla tamamladı. Ahşaptan motosiklete müşteri de çıkarken, Özcan, bu kadar emek verdiği eserini satmaya kıyamıyor.

"Yapıştırıcı, boya kullanmadım"

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençken bir fuarda motosiklet maketleri yapan birisini gördüğünü, ona imrenerek kendisinin de maket yapmaya başladığını söyledi.

Maketleri ahşap ve metallerden yaptığını dile getiren Özcan, "Kullanmayı bilmiyorum ama motosikletleri çok seviyorum. Uzun zamandır dev bir motosiklet maketi yapmayı kafama koymuştum. Kastamonu'da ahşap ünlü olduğu için maketi de ahşaptan yapmak istedim. Makine mühendisliği mesleğimin de faydası oldu. Bilgisayardan ahşap motosikletin tüm aşamalarının çizimini yaparak ona göre ahşaba işledim. 3 yılımı aldı ama ortaya çok güzel bir eser çıktı." dedi.

İşinden kalan zamanını motosikletin yapımıyla değerlendirdiğini belirten Özcan, 3 yıl boyunca marangozlardan ahşap topladığını kaydetti.

Motosikleti yaparken fazla zorlanmadığını söyleyen Özcan, çocukluğundan beri ahşabın içinde olduğunu, ahşabı işlemekten ayrı bir zevk duyduğunu dile getirdi.

Motosikletin yapımında yapıştırıcı, boya gibi kimyasal hiçbir madde kullanmadığının altını çizen Özcan, şöyle konuştu:

"Aslında 2006 yılından beri küçük ahşap maketler yapıyorum. Ahşabı sevmeyen, ondan anlamayan birinin bu motosikleti yapması imkansız gibi bir şey çünkü ağaca anlam veriyorsunuz. Bu sabır ve zaman istiyor. Ahşabı ve sanatı sevmeden olmuyor. Almak isteyenler oldu ama inanın paha biçemiyorum. Almasınlar diye bazen 500 bin diyorum. Benim için bunun değerini karşılayacak para yok gibi. Çok emek harcadığım için şimdilik satmaya kıyamıyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahşaptan Motosiklet' İlgi Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement