AİBÜ Tıp Fakültesinde Yeni Birimler Açıldı - Son Dakika
Yerel

AİBÜ Tıp Fakültesinde Yeni Birimler Açıldı

AİBÜ Tıp Fakültesinde Yeni Birimler Açıldı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde protokol üyelerinin katılımıyla yeni birimlerin açılışı yapıldı.

14.11.2013 18:05  Güncelleme: 18:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde protokol üyelerinin katılımıyla yeni birimlerin açılışı yapıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezinde yeni birimler olan Çocuk Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Servisi, Enfeksiyon Hastalıkları Servisi ve Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi birimlerinin açılışı yapıldı. AİBÜ Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen programa Vali İbrahim Özçimen, Garnizon Komutanı İsmail Güneşer, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, hayırseverler, öğretim görevlileri ve hastane çalışanları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Başhekim Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, yeni açılacak birimler hakkında bilgiler aktardı. Daha sonra söz alan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise yaptığı konuşmada, üniversitenin her geçen gün giderek büyüdüğünü söyledi.

Açılış törenine katılan Bolu Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz ise birimlerin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti ve Bolu ile bölgeye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yurtdışı gezilerinde gördüğü sağlık olanaklarının ülkemiz ile aynı olduğunu ama ülkemizde acil servislerde ufak sıkıntılar olduğunu kaydederek konuşmasına başlayan Vali İbrahim Özçimen, "Yurtdışındaki acil servislerde yalnızca hasta ve görevliler var. Bu sayede hem hasta daha iyi tedavi ediliyor hem de sağlık çalışanlarının daha iyi çalışıyor. Ülkemizde ise hasta yakınları iyilik yapmak isterken hem hastasına hem de sağlık çalışanlarına bazen engel oluyor. Böyle gelişmiş bir ilde Boluluların bunu da aşacağına inanıyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ise birimlerin açılmasında emeği geçen hayırseverler McDonald's Çocuk Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nedret Aydemir, işadamları Emin Semercioğlu ve Hasan Kanca'ya plaketleri verildi. Plaket töreninin ardından Çocuk Hastalıkları Hematoloji ve Onkoloji Servisi, Enfeksiyon Hastalıkları Servisi ve Genel Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi birimlerinin açılışı gerçekleşti. - BOLU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AİBÜ Tıp Fakültesinde Yeni Birimler Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement