Aiçü'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Aiçü'de Mezuniyet Töreni

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesince (AİÇÜ) bu akademik yılda mezun olan öğrencileri için tören düzenledi.

15.05.2018 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesince (AİÇÜ) bu akademik yılda mezun olan öğrencileri için tören düzenledi.

AİÇÜ Kültür ve Kongre Merkezi Osmanlı Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşmasını yapan Ağrı Valisi Süleyman Elban, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarında şehit düşenleri rahmet andı.

Üniversite eğitimlerini başarıyla tamamlayarak mezun öğrencilerle ailelerini kutlayan Elban, mezun öğrencilere meslek hayatlarında başarı diledi.

Elban, "Çok değerli aileleriniz yıllarca emek verdi. Üniversiteden mezun olduğunuz bu mutlu günde sizlerle ne kadar gurur duysalar azdır. Üniversiteler, bilimsel bilgiye en çabuk ulaşabilen, özgür düşüncenin ve eleştirinin olduğu yerlerdir. Üniversitelerin nerede bulunduklarının bir önemi kalmadı. Bilginin artık elektronik ortama taşındığı bir dönemde, artık çağa ayak uyduran ve bilgiyi doğru kullanan üniversiteler başarıyı yakalamaktadır." diye konuştu.

Elban, konuşmasını mezun olan öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulanarak tamamladı.

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ise 2017-2018 akademik yılının üniversiteleri için her anlamda çok başarılı ve parlak geçtiğini söyledi.

Üniversite eğitimini nesiller arası bir randevu olarak gördüklerini ifade eden Karabulut, şöyle konuştu:

"Ben ve arkadaşlarım hayatınızın bu çok önemli dönemini en dolu, en doyurucu ve en verimli şekilde geçirmeniz için çalıştık. Bu süreçte sizlerden birçok şey de öğrendik ve sizin de katkılarınızla üniversitemiz daha iyiye doğru yol kat etmiş oldu. Çocukluk yıllarından başlayarak sürdürdüğünüz eğitim hayatınızın artık son aşamasına gelmiş bulunuyorsunuz. Bundan sonrasını devam ettirmek tercihlerinize bağlı. Bu mezuniyet töreni, artık yetişkin ve iyi yetişmiş bir birey olarak hayata atılmaya hazır hale geldiğinizin bir göstergesidir. Hepinize, cesaretle başladığınız bu yolda, başarılar, mutluluklar dilerim."

Konuşmaların ardından üniversiteden dereceyle mezun olan öğrenciler ile kültür, sanat ve spor dallarında üniversiteyi başarıyla temsil eden öğrencilere ödülleri verildi.

Tören, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü korosu konseri, Doğubayazıt Ahmed-i Hani Meslek Yüksekokulunun tezhip, hat sanatı ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünün harita sergilerinin açılışları ile son buldu.

Törene, Ağrı Cumhuriyet Başsavcısı Tunay Pulça, Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Basri Alagöz, Eleşkirt Belediye Başkanı Sabahattin Sarı, IC Vakfı Müdürü Meral Dinçer, dekanlar, kurum amirleri, idari ve akademik personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aiçü'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement