Aihm, Türk Ailenin 'Zorunlu Yüzme Dersi' Cezasına İtirazını Reddetti - Son Dakika
Güncel

Aihm, Türk Ailenin 'Zorunlu Yüzme Dersi' Cezasına İtirazını Reddetti

– Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İsviçreli Türk ailenin yedi ve dokuz yaşlarındaki kızlarını okuldaki zorunlu yüzme dersine göndermedikleri için İsviçre mahkemelerinin verdiği para cezası kararının kaldırılması için yaptıkları başvuruyu karara bağladı.

10.01.2017 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

– Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, İsviçreli Türk ailenin yedi ve dokuz yaşlarındaki kızlarını okuldaki zorunlu yüzme dersine göndermedikleri için İsviçre mahkemelerinin verdiği para cezası kararının kaldırılması için yaptıkları başvuruyu karara bağladı. AİHM, Basel kenti makamlarının verdiği cezanın, kız çocuklarının vicdan ve din özgürlüğünü ihlal etmediği sonucuna vardı.

İsviçre vatandaşı müslüman Türk aile, 2010 yılında kız çocuklarını zorunlu yüzme dersine göndermedikleri için Basel yetkili makamlarınca verilen 1.400 İsviçre Frankı tutarındaki para cezasına Basel İdare Mahkemesi'nde itiraz etmişler, itirazlarının kabul edilmemesi üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurmuşlardı.

Türk aile AİHM'ye yaptıkları başvuruda, yedi ve dokuz yaşlarındaki kız çocuklarının karma yüzme derslerine göndermenin dini inaçlarına aykırı olduğunu, cezalandırılmalarının Avrupa Konvensiyonu'nun insan hakları ve din özgürlüğünü belirleyen 9.maddesine aykırılığını savunmuşlardı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, zorunlu yüzme derslerinin müfredatın bir parçası olduğuna ve derslere katılma şartının yasal dayanaklara dayandığına hükmetti. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aihm, Türk Ailenin 'Zorunlu Yüzme Dersi' Cezasına İtirazını Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat ve Washington'a yapacağı ziyaretler için hazırlıklara başladı
    13:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bağdat ve Washington'a yapacağı ziyaretler için hazırlıklara başladı

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk yurt dışı ziyaretini 22 Nisan'da Irak'ın başkenti Bağdat'a yapacak. Ardından 9 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden'ın davetlisi olarak Washington'a gidecek. Ziyaretlerde terörle mücadele, savunma sanayi, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci gibi konular ele alınacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek
    13:06 Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin İlk Toplantısı 18 Nisan'da Gerçekleşecek

    Başkanlık divanı, encümen ve komisyon üyelikleri için seçim yapılacak olan Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin ilk toplantısı 18 Nisan Perşembe günü gerçekleştirilecek. Toplantıda ayrıca belediyenin 2023 yılına ilişkin faaliyet raporu da görüşülecek.

  • İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı
    13:05 İran-İsrail Gerilimi Altına Rağbeti Arttırdı

    İran'ın İsrail'e düzenlediği hava saldırısı sonrası ortaya çıkan gerilim nedeniyle borsalarda iniş çıkışların meydana gelmesiyle, uzmanlar gerilime rağmen altına rağbetin arttığını belirtti. Türkiye'deki borsaların kapalı olduğu Ramazan Bayramı tatili sürecinde altın gramı 3 bin lira seviyelerine kadar çıktı. İran-İsrail gerilimi ve Ortadoğu'daki savaşın etkisiyle altına talep artarken, sarrafiye ürünlerinde tedarik sıkıntısı yaşanıyor.

  • İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor
    13:04 İngiltere'de Yeni Neslin Hayat Boyu Sigaraya Erişimi Yasaklanıyor

    İngiltere'de hükümet, yeni neslin sigaraya erişimini yasaklayacak bir tasarıyı parlamentoya sunuyor. 1 Ocak 2009'dan sonra doğanlara sigara satışının yasaklanması planlanıyor. Ancak yasa, iktidardaki Muhafazakar Parti içinde tartışmalara neden oluyor. Yasanın ana muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti vekillerinin oylarıyla geçmesi bekleniyor. Yasa, sigara ürünlerinin satışını yasaklamayı içeriyor ve elektronik sigaraları da daha az cazip hale getirmeyi amaçlıyor. Yapılan araştırmalar, 18 yaşın altındaki çocukların elektronik sigara deneme oranının yasak olmasına rağmen yüksek olduğunu gösteriyor. Yasağın bu sene sonuna doğru yasalaşması bekleniyor.

  • BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi
    13:04 BBC Türkçe, Kahramanmaraş depreminin yıkımını belgeledi

    BBC Türkçe ekibi, Kahramanmaraş'ta depremden sonra yaptıkları araştırmalarla Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin belgesel ödülünü kazandı. Ekip, kentteki yıkımı detaylı bir şekilde inceleyerek kamu otoriteleri ve üniversitelerin raporlarını inceledi.

  • Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi
    13:04 Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altındaki dağ keçileri görüntülendi

    Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde koruma altında olan dağ keçileri, kayalık ve sarp yamaçlarda yiyecek ararken görüntülendi. Dünya Doğa Koruma Birliği'nin kırmızı listesinde yer alan dağ keçileri, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunuyor.


Advertisement