Aihm, Üç Davada Türkiye'yi Mahkum Etti - Son Dakika
Güncel

Aihm, Üç Davada Türkiye'yi Mahkum Etti

Aihm, Üç Davada Türkiye\'yi Mahkum Etti

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, üç farklı davada Türkiye'yi suçlu buldu.

23.09.2014 14:13  Güncelleme: 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), üç davada Türkiye'yi suçlu buldu. Mahkeme, Van'da yaşayan 1974 doğumlu Türk vatandaşı Hamdi Atiman'ın 2009'daki başvurusunu değerlendirerek, Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) 2. Maddesi'nde yer alan yaşam hakkını ihlal ettiğine karar verdi.

DAVACI, TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNMADI

Atiman, 25 Haziran 2008'de kamyonetiyle giderken benzin kaçırdığı şüphesiyle jandarma tarafından durdurulmak istenmiş, durmayınca üzerine ateş açılmış ve yaralanmıştı. AİHM, jandarmanın aşırı güç kullandığına hükmederek yaşam hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Türkiye, davacı herhangi bir talepte bulunmadığı için tazminat ödemeyecek.

"ADİL YARGILANMADIM" BAŞVURUSU

Almanya'da yaşayan 1962 doğumlu Türk vatandaşı Cevat Soysal'ın 2003'de açtığı davada ise mahkeme, Türkiye'nin adil yargılanma hakkını ihlal ettiğine hükmetti. Soysal, 1999'da PKK terör örgütü üyesi olduğu şüphesiyle Moldova'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmiş ve hakkında "PKK'nın Avrupa Temsilcisi" - "örgütün 2 numaralı adamı" gibi suçlamalarda bulunulmuştu. Terör örgütü üyesi olduğuna hükmedilen Soysal, 2002'de 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Soysal, 2008'de şartlı tahliye edilerek ailesinin yaşadığı Almanya'ya gitmişti.

10 BİN AVRO TAZMİNAT

AİHM, davada, telefon kayıtlarının ve tapelerin yasa dışı delil olarak kullandığı gerekçesiyle Soysal'ın yargılanmasında Türkiye'nin AİHS'in Adil yargılanma hakkına ilişkinin maddesini ihlal ettiğine karar verdi. Türkiye, masraflar da dahil 10 bin avro tazminat ödemeye mahkum edildi.

3. DAVA

AİHM, İstanbul'da yaşayan 1923 doğumlu Mahmut Sezer'in 1977'de aldığı ve 1982'de yeşil alana çevrilen ev arsasından istediği gibi yararlanamadığı gerekçesiyle açtığı davayı da karara bağladı. AİHM, Türkiye'nin AİHS'in mülkiyet hakkına ilişkin maddesini ihlal ettiğine karar vererek Türkiye'yi 10 bin avro tazminat ödemeye mahkum etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aihm, Üç Davada Türkiye'yi Mahkum Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • yavuz: adaletin olmadığı rüşvetin çalıştığı tek ülke türkiye 24 1 Yanıtla dd: türkiye disina ciktinmi hic de konusuyosun. ahkam kesme 0 0
  • Atilla the Hun: Nedir bu ya AIHM. Bunun gibi devletustu kuruluslara uye olarak devlet bagımsızlıgını sınırlandırmamak lazım. 2 9 Yanıtla
  • BANK ASYA: BU GİDİŞLE SIRADA BANK ASYA VAR 10 1 Yanıtla
  • asi: tipik türkiye manzarasi. . . . 1 0 Yanıtla

Advertisement