Aile Bakanlığı, "tecavüz" hikayesinin anlatıldığı çocuk kitabı için harekete geçti - Son Dakika
Güncel

Aile Bakanlığı, "tecavüz" hikayesinin anlatıldığı çocuk kitabı için harekete geçti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tilki ve ayı üzerinden tecavüz hikayesi anlatılan "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabının incelemeye alındığını açıkladı.

27.08.2020 17:38  Güncelleme: 22:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklar için kaleme alınan ve yüz kızartıcı ifadeler içeren "Gül ve Düşün" kitabının, Bakanlığın Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce incelemeye alındığını, kitabın içeriğinin çocukların psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceğinin değerlendirildiğini ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde kararın ivedi bir şekilde alındığını bildirdi.

"KARAR İVEDİ BİR ŞEKİLDE ALINDI"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada ve bazı basın organlarında "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabında yer alan kabul edilemez ifadeler ile ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi. Açıklamada, "Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, konuyu 26.08.2020 tarihi itibariyle Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nda resen incelemeye almıştır. Kitabın içeriğinin çocuklarımızın psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiş ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde karar ivedi bir şekilde alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

"TOPLUMSAL AHLAKİ YAPININ KORUNMASI ÖNCELİĞİMİZ"

Çocukların yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapının korunmasının öncelikleri olduğu kaydedilen açıklamada, Bakanlık olarak çocukların ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadeleye devam edileceği belirtildi.

"ÖZÜR DİLEDİM"

Musa Dinç ise sosyal medya hesabından tepkiler üzerine açıklamada bulundu. Dinç, "Erdemli bir davranış sergileyerek özür diledim, kitap satış dışı tutuldu; yayınevi ve benim elimde olanları imha ettik. Hakaret ve küfürler suç teşkil ediyor.Beni tanıyan ve bilenler nasıl bir insan olduğumu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

Çocuk kitabında tepki çeken ifadeler sonrası Aile Bakanlığı harekete geçti! İncelemeye alındı
Aile Bakanlığı, "tecavüz" hikayesinin anlatıldığı çocuk kitabı için harekete geçti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aile Bakanlığı, 'tecavüz' hikayesinin anlatıldığı çocuk kitabı için harekete geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • elbistan: utanmadan bide özür diledim diyor pesss 19 0 Yanıtla
  • Kozanlı: Şimdi sadece kitap mı suçlu. Kitabı yazan zihniyet masummu yani 11 0 Yanıtla
  • FARUK : o kitabı kimler yazmışsa ağır ceza almalılar 4 0 Yanıtla
  • kazancı: bu nasıl iş sorumlular kim...... her kes topu birbirine atıyor.... 3 0 Yanıtla

Advertisement