Aile Hayatındaki Bozulmalara Sosyal Medya Sebep Oluyor - Son Dakika
Medya

Aile Hayatındaki Bozulmalara Sosyal Medya Sebep Oluyor

Aile Hayatındaki Bozulmalara Sosyal Medya Sebep Oluyor

Aile Hayatındaki Bozulmalara Sosyal Medya Sebep Oluyor Haberdesin.

21.05.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile Hayatındaki Bozulmalara Sosyal Medya Sebep Oluyor

Haberdesin.

Türk aile yapısının tartışıldığı Medeniyet Vakfı tarafından düzenlenen Aile Sempozyumu'nda akademisyenler dikkat çekici yorumlar yaptı. İşte akademisyenlerin sempozyumda dile getirdiği düşünceler:

Geç Evlilikler

Prof. Faruk Beşer: Aile, Allah adına kurulmuş bir müessesedir ve bir erkek bir kadına ancak nikahla helal olabilir. İslam toplumunun ve ailenin oluşmasında erken evlilik çok önemli bir faktör. Bu nedenle geç evlilikler toplum için bir musibet doğurabilir.

Prof. Orhan Çeker: İnsan hakları, kadın hakları ve hayvan hakları terimleri bize Batı'dan gelmiştir, çünkü bu konularda İslam'da bir problem mevcut değildir.

Özgür eş seçimi

Prof. Mehmet Mahfuz Söylemez: Hz.Muhammed, aileye fedakarlık merkezli baktığı için o dönemde aile içi şiddet sıfırdır.

Prof. Yasin Aktay: Günümüzde ailedeki deformasyon arttı. Bunun sebepleri ise şunlar: Eşin özgürce seçilmesi yönünde genel eğilim. Gay ve lezbiyen çiftler daha açıkça ve daha yüksek bir meşruiyet düzeyinden faydalanarak birlikte yaşayabiliyor. Aile ile ilgili karar alma sürecinde ataerkil tekeli gittikçe daha fazla kıran gelişmeler yaşanıyor. Aile, Batılı bir modernleşme etkisi altında. Bu da pek hayırlı sonuçlara açılmıyor.

'Son yıllarda aktif'

Prof. Hacı Duran: İnsan nasıl ki ilahi özünü inkar edip yapay bir mantıkla kendini topluma açıyorsa, aile konusunda da benzeri iğfalleri yani sapkın davranışları yapabilmektedir. Aile hayatında meydana gelen bozulmalarda, özellikle son yıllarda aktif olarak kullanılan sosyal medyanın etkisi çok büyük.

Aile Hayatındaki Bozulmalara Sosyal Medya Sebep Oluyor

Haberdesin.

Kaynak: Haberdesin.com

Son Dakika Medya Aile Hayatındaki Bozulmalara Sosyal Medya Sebep Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement