Aile Hekimleri 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı' Bilinçlendirildi - Son Dakika
Güncel

Aile Hekimleri 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı' Bilinçlendirildi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilde görev yapan aile hekimlerine kadına yönelik şiddetle mücadele eğitimleri başladı.

24.03.2018 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa genelindeki 489 aile hekimi ve aile sağlığı merkezi çalışanına 6 grup halinde verilecek eğitimlerin ilki İl Sağlık Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi. Eğitime Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ile çok sayıda aile hekimi ve sağlık personeli katıldı.

Eğitimde konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kadına yönelik şiddettin bir insan hakları ihlali ve ayrımcılık olarak kabul edildiğini belirtti. Bu bağlamda kadına yönelik şiddetin önlenmesi için Türkiye'nin kararlı adımlar attığına dikkat çeken Dr. Akan, "6284 sayılı kanunun amacı; şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan kadın, çocuk, aile bireyi ve tek taraflı ısrar takip mağdurlarını korumak ve şiddet mağduru sayılan kişilere karşı şiddeti önlemektir. Düzenlediğimiz eğitimle gerek şiddeti önlemede gerekse şiddete karşı korunmada etkin ve verimli bir hizmet verilmesi, şiddet mağdurunun gerekli kurum ve kuruluşlara yönlendirilmesi konusunda sağlık personelinin bilinç düzeyinin arttırılması hedefliyoruz" dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI BİLİNÇLİ OLMALI

Sağlık çalışanlarının aile içi şiddete karşı bilinçli olmasının oldukça önem arz ettiğinin altını çizen Dr. Akan, "Çünkü sağlık çalışanı şiddete maruz kalan kadına ilk temas eden kişidir. Şiddete maruz kalan kadınlar güven duydukları sağlık personeli ile konuşabilirler. Bu yüzden sağlık personeli kadına yönelik şiddetin tanısı açısından önemli insan gücüdür. Şiddet gören kadını bilgilendirme ve diğer hizmetlere yönlendirmede önemli rol oynar" diye konuştu.

ŞİDDET 3 AŞAMADA ÖNLENEBİLİR

Halk sağlığı yaklaşımına göre kadına yönelik şiddetin önlenmesi 3 aşamada ele alındığı bilgisini veren Dr. Akan, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"İlk olarak şiddetin ortaya çıkmadan önce önlenmesi için toplumun farkındalığının artırılması gerekmektedir. Daha sonra Şiddet ortaya çıktığında hemen fark edilerek kadın ve çocuklar üzerinde yaratacağı sonuçların ve etkilerinin kısa dönemde en aza indirilmesi için çalışmalıdır. Son olarak şiddete maruz kalan kadının tedavisi ve topluma yeniden uyum sağlaması için rehabilitasyon çalışmaları yürütülmelidir"

Eğitim sonunda katılımcılara Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan tarafından sertifika takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aile Hekimleri 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı' Bilinçlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement