Aile Katliamına Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika
Güncel

Aile Katliamına Ağırlaştırılmış Müebbet

Aile Katliamına Ağırlaştırılmış Müebbet

Adana'da annesi, ablası, eniştesi ve kardeşini öldüren adam 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

07.09.2012 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da kız kardeşinin, ablasının kocasıyla kaçmasından dolayı annesi Behiye Kesik'i (46) ablası Fatma Taşkıran (22) onun kocası Ferdi Taşkıran'ı (31) ve kardeşi Hülya Kılıç'ı (15) tabanca ile öldüren Halil Kılıç (27) 3 kez töreden 1 kez de tasarlayarak öldürmeden olmak üzere 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. İlk ifadesinde suçu üstlenen sanık, cinayetleri ölen babasının işlediğini ileri sürdü.

Adana 3.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu Halil Kılıç, olayın ablası Fatma ile evli olan eniştesi Ferdi'nin yaşı küçük kız kardeşi Hülya'yı kaçırmasından dolayı meydana geldiğini söyleyerek"Birlikte eve geldiler. Ferdi olayı doğrulayıp, bana hakaret etti. Amacım eniştemi öldürmekti. Ona ateş ederken kurşun engel olmak isteyen anneme ve Hülya'ya da değdi. Daha sonra Fatma'ya ateş ettim. Beni kimse azmettirmedi."demişti.

Azmettiricileri olduklarını iddiasıyla tutuklu yargılanan ve suçlamayı kabul etmeyen amcalar İsmail, Halil, Mehmet Kılıç ile enişteleri Muhittin Ağaç tahliye edilmişti. Dava devam ederken Halil Kılıç ifade değiştirip, suçu cezaevinde kalp krizinden ölen babası Ramazan Kılıç'ın üzerine attı. Sanık, "Babam olayı gerçekleştirdikten sonra kendisinin hasta olduğunu söyleyip, 'Bu iş sana düşer' silahı elime verdi. Zaten kendisi cezaevinde öldü. Olayla alakam yok."dedi. Sanık, son duruşmada da suçsuz olduğunu öne sürdü.

Mahkeme heyeti azmettiricilikle suçlanan 4 kişinin beraatine karar verirken, Halil Kılıç'ı eniştesini 'tasarlayarak öldürmek' suçundan 1 kez, annesini, ablasını ve kız kardeşini 'töre saiki ile öldürmek' suçundan 3 kez olmak üzere 4 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Aile katliamı, 16 Mart 2011 günü Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde 3005. Sokak, numara 6'da meydana geldi. İddianameye göre olay şöyle gelişti. Ferdi Taşkıran 3 yıl önce Kılıç ailesinin kızları Fatma ile evlendi ve İstanbul'a yerleşti. Fatma hamile kalınca, kız kardeşi Hülya ile annesi Behiye yardımcı olmak için Adana'dan İstanbul'a gitti. Bu sırada enişte ile Hülya Kılıç arasında duygusal yakınlaşma oluştu. Bir süre sonra aile Adana'ya döndü ve Behiye Kesik'in evinde kalmaya başladı.

11 Mart 2011 günü Ferdi Taşkıran ile Hülya Kılıç ortadan kayboldu. Amcalar ve enişte İstanbul'a giderek kaçan gençleri aradı. Bu arada Hülya ile enişte eve döndü. Olay günü de Halil Kılıç, 4 kişiyi öldürdü ve kaçtı. Baba Ramazan Kılıç ile amcalar ve enişte azmettiricilikten gözaltına alınıp, tutuklanınca aile katili silahıyla birlikte teslim oldu.

Kalp hastası baba cezaevine kriz geçirip, yaşamını yitirdi. Cumhuriyet Savcısı, olayı "Namus meselesi ölmeleri gerekir" diyen amcalar ve eniştenin azmettirdiğini belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Aile Katliamına Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement