Aile Merkezli Eğitim Projesi - Son Dakika
Yerel

Aile Merkezli Eğitim Projesi

Aile Merkezli Eğitim Projesi

Adıyaman Altınşehir Ortaokulu tarafından başlatılan Aile Merkezli Eğitim Projesi kapsamında ev ziyareti gerçekleştirildi.

06.03.2013 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman Altınşehir Ortaokulu tarafından başlatılan Aile Merkezli Eğitim Projesi kapsamında ev ziyareti gerçekleştirildi.

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Seyfettin Özkan, Şube Müdürü Ali Çalışır, Okul Müdürü İsmet Kaya, rehber öğretmenler proje kapsamında birinci sınıf öğrencisi Muhammed Eren Yılmaz'ın ailesini evinde ziyaret etti. Muhammed Eren Yılmaz'ın annesi Sebiye Yılmaz ve babası Mustafa Yılmaz ile görevliler ziyarette sohbet ederek, proje hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Muhammed Eren Yılmaz ile aynı okulun öğrencileri Şevval Satıcı ve Ali Tanrıverdi'ye hikaye kitabı hediye etti.

Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, aile merkezli eğitimi önemsediklerini dile getirerek, "Bu projeyi önemsiyoruz. Gecen yılda bu projeyi yürüttük ve yaklaşık 30 bin civarında velimiz evde ziyaret edildi. Bu yılda 40 civarında velimizi evlerinde ziyaret ederek, öğrencimizin başarısını arttırmak ve sosyo-ekonomik durumunu yerinde görmek amacındayız. Velimizi fiili olarak eğitim süreci içersine katmayı amaçlıyoruz. Eğitim veli, okul ve öğrenciden oluşan üçlü bir sac ayağının üzerindedir. Veli ziyaretleri eğitim üzerinde çok önemli etki yapmaktadır. Eğitimin kalitesinde bir artış olduğunu görüyoruz. Bu ziyaretler sonrasında öğretmenlerimiz rapor tutarak okul idaresine teslim ediyorlar. Bu raporlar yeniden inceleniyor. Bunun getirisi çok fazladır. Aile merkezli eğitime ikinci bir il olduğunu düşünmüyorum. İl ve ilçelerimizde bu projeyi uyguluyoruz. Bazı ilçelerimizde yüzde 100 veli ziyareti gerçekleştiriliyor" dedi.

Öğrenci Velisi Mustafa Yılmaz, öğrencilerin özel okullardaki öğrenciler gibi ilgilenmesinden dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, "Bu ciddi ve güzel projeden dolayı yetkililere teşekkür ediyorum. Öğrenciye ilgi ve alakanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Öğretmenlerin ilgisi bizleri sevindiriyor" ifadelerini kullandı.

Okul Müdürü İsmet Kaya da, "Bir ülkenin geleceği olan öğrencilerin yetiştirilmesinde, eğitimlerinde gerekli olan ihtiyaçların belirlenmesi ve bu ihtiyaçların mümkün olduğunca tatmin edilmesi, okul-aile işbirliğinin sağlıklı olmasıyla mümkündür. Veli çocuğunun okuldaki durumundan her zaman haberdar olmalı, bunun için sınıf öğretmeni ile görüşmenin yanı sıra, diğer derslerindeki öğretmenlerle de iletişim kurmalıdır. Çocuğun problemlerini çözmede öğretmeninin kendisine destek olacağı noktasında hiç şüphesi olmamalıdır.

Her şeyden önce veli-öğretmen arasında düzenli bir iletişim oluşturulmalıdır. Velilerin eğitim ve kültür seviyelerinin çeşitlilik arz etmesi, birçok velinin çocuklarının eğitimi ve öğretimi ile yeteri kadar ilgilenememesi gibi sebeplerle bu iletişimi sağlamada büyük oranda sorumluluk öğretmene düşmektedir. Öğretmen veliyle iletişime geçmek için her yolu denemeli ama en etkili iletişim aracı olarak yüz yüze görüşmesinin daha çabuk ve etkili bir şekilde sonuca ulaştıran çözüm olduğu kanaatini taşıyarak zamanını ayırma fedakarlığında bulunmalıdır" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aile Merkezli Eğitim Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement