Aileye Umut Doğdu,6 Günde 400 Bin TL. Yardım Toplandı - Son Dakika
Güncel

Aileye Umut Doğdu,6 Günde 400 Bin TL. Yardım Toplandı

Fosfor metabolizması bozukluğu nedeniyle yoğun bakımda kalan altı aylık Yusuf Bozkurt'un tedavisi için gerekli olan 400 bin lira, sosyal medyada başlatılan kampanyayla toplandı.

10.05.2019 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesinde yaşam savaşı veren, İbrahim ve Naciye Bozkurt çiftinin bebeği Yusuf'un tedavisi için yurt dışından getirilmesi gereken ilaçla ilgili Sakarya Valiliği'nden izin alınarak, yardım kampanyası başlatıldı.

Sosyal medya üzerinden yapılan çağrılar sonucunda ilaç için gerekli olan 400 bin lira 6 günde toplandı. İlacın yurt dışından getirilmesi için ise işlemler başlatıldı.

Çocuğun annesi Naciye Bozkurt, oğlum Yusuf doğduğundan beri 6 aydır yoğun bakımda yatıyor. Çocukta Fosfor metabolizması bozukluğu varmış. Yurt dışından gelmesi gereken bir ilaç varmış doktorlar bu ilacı almanız gerekiyor dedi. Bende bu ilacın nasıl alınacağını ve maddi gücüm olmadığı için alamadım. Daha sonra valilik izniyle sosyal medyadan bir yardım kampanyası başlattık. Kampanyada 400 bir lira 5 günde toplandı. Parayı aldık ve gereken yere yatırdık şimdi ilacın gelmesini bekliyoruz. İnş Allah ilaç Yusuf'a şifa olurda sağlığına kavuşur. Bu kampanyayı düzenleyenlerden Allah razı olsun, ben çok mutluyum mutluluğumu nasıl iade edeceğimi bilemiyorum. Oğlumu hastaneden çıkartırsam ir kurban keseceğim ve oğlumu ilk olarak banyo yaptıracağım ve onu koklayacağım.

Sosyal medyada kampanyayı başlatan 2 milyon takipçisi olan Sosyal medya fenomeni, Mehmet Berk Engin Twitter hesabından destek verince kampanya bir anda çığ gibi büyüdü ve Yusuf'a yurt dışından getirilecek ilacın parası olan 58 bin Euro toplandı.

Engin, Sakaryalı küçük kardeşimiz Yusuf'u ziyarete geldim, umarım ilacını aldığında iyileşir.12 yıldır sosyal sorumluluk konularıyla ilgilenmekteyim. 12 milyon kitlemle sosyal sorumluluk koşunda mücadele etmeye çalışıyorum. İnsanların mutluluğuna ortak olmaya çalışıyorum. Binlerce insanın mutluluğuna ortak oldum bu zamana kadar. Yusuf kardeşimiz için sonuna kadar destek vereceğime sözüm vardı ve sözümü tuttum. Sosyal medyanın Sosyal sorumluluk önemi yusufa yapılan muazam

olayla lanse edilmiştir. Kampanyaya ilk başladığımızda 39 bin tl vardı ve 6 gün boyunca yaptığımız kampanya sonucunda 400 bin tl ye toplandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aileye Umut Doğdu,6 Günde 400 Bin TL. Yardım Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement