Aıpac Yıllık Konferansı ve Trump'a Protesto - Son Dakika
Güncel

Aıpac Yıllık Konferansı ve Trump'a Protesto

WASHINGTON (AA) – ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Yahudi lobi kuruluşu Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) yıllık konferansı ile etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump protesto edildi.

22.03.2016 03:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

WASHINGTON (AA) – ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen Yahudi lobi kuruluşu Amerikan- İsrail Halkla İlişkiler Komitesi'nin (AIPAC) yıllık konferansı ile etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump protesto edildi.

ABD'de Kongre üzerinde önemli nüfuza sahip AIPAC'ın yıllık konferansı başkent Washington'da devam ediyor. Bugün yapılan oturumlarda ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık yarışında partilerin adaylığını kazanmak için mücadele eden politikacılar sahne aldı.

Demokrat Parti'nin başkan aday adayı eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton sabah saatlerinde, Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayları Teksas Senatörü Ted Cruz, Ohio Valisi John Kasich ve iş adamı Donald Trump ise akşam saatlerinde birer konuşma yaptı.

Yıllık düzenlenen konferans ile konuşmacılardan Trump, aralarında savaş karşıtı sivil toplum kuruluşları Answer Coalition ve Codepink'in yanı sıra siyonizm karşıtı Yahudilerin de bulunduğu yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

Konferansın düzenlendiği Verizon Center önünde akşam saatlerinde toplanan savaş karşıtları, başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayları arasındaki Trump aleyhinde dövizler taşıdı. Filistin bayrakları da taşıyan gruptakiler, "Herkes için özgürlük ve onuru destekleyen bir Yahudiyim", "Irkçılığa karşı çıkın", "Sevgi nefreti gölgede bırakır" yazılı pankartlar açtı.

Yapılan açıklamalarda Trump'ın, İslam karşıtı ve ırkçı söylemleri kınandı. Nefret söylemlerinden kimsenin kazançlı çıkmayacağı vurgulanarak, Meksika'dan Filistin'e varıncaya kadar tüm duvarların yıkılması gerektiği kaydedildi. Protestocular ayrıca ABD'nin İsrail'e para yardımında bulunmayı sonlandırmasını da istedi.

Konferans yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aıpac Yıllık Konferansı ve Trump'a Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement