Ajda Pekkan ve Zeynep Kartal Londra Moda Haftası'nda - Son Dakika
Dünya

Ajda Pekkan ve Zeynep Kartal Londra Moda Haftası'nda

Türkiye'nin tanınmış moda tasarımcılarından Zeynep Kartal, pop müziğinin süper starı Ajda Pekkan için hazırladığı 25 parça özel koleksiyonu, Londra Moda Haftası kapsamında podyuma çıktı.

18.02.2018 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin tanınmış moda tasarımcılarından Zeynep Kartal, pop müziğinin süper starı Ajda Pekkan için hazırladığı 25 parça özel koleksiyonu, Londra Moda Haftası kapsamında podyuma çıktı.

Başkent Londra'nın Covent Garden semtindeki Freemason's Hall Salonu'nda yaklaşık 400 davetliye gösterime giren koleksiyon, tasarımları ile birçok ünlüyü kırmızı halıda yürüten Zeynep Kartal'ın en yeni koleksiyonu olarak görücüye çıktı.

Defile Öncesi Elbise-i Osmaniyye Sergisi

"Ajda Pekkan by Zeynep Kartal" koleksiyonunun dünyanın dört bir yanından seçkin bir davetli kitlesine sunulan defile öncesinde bir "Elbise-i Osmaniyye" sergisi düzenlendi. Sergide Osmanlı İmparatorluğu'nun farklı din ve etnik kökenlere mensup halklara yönelik kucaklayıcı yapısı vurgulandı.

"Ülkemizin biz sanatçılara İhtiyacı Var"

DHA'ya konuşan Zeynep Kartal, defile öncesi düzenlenen Elbise-i Osmaniyye Sergisi'yle ilgili bilgi verdi. Londra Moda Haftası kapsamında gerçekleşen Elbise-i Osmaniyye Sergisi ve "Ajda Pekkan by Zeynep Kartal" koleksiyon sunumu, sıradan bir defile olmanın ötesinde, değerlerine sahip çıkan, köklerinden aldığı güçle geleceği şekillendirebilen Türk kadınlarını temsil etme ve dünyaya tanıtma misyonu taşıdığını söyledi.

Kartal,"Çok güzel bir koleksiyon hazırladık. Güzel bir kalabalık vardı. Ajda Hanım ile beraber ülkemizi temsil ettik. Ülkemizin böyle durumlarda en çok ihtiyacı olan biz sanatçılara görev düşüyor. Onun için bizler, bu platformlarda söz sahibiyken ülkemize destek olmamız gerekiyor" dedi.

"Ülkemizin ve kadınlarımızın dünyada ne kadar önemli bir yeri olduğunu gösterelim istedik"

"Biz de ülkemizi temsil etmek için buradayız. Hep birlikte çok güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Biraz yorulduk ama değdi. Çok güzel geçti" diyen pop müziğimizin süper starı Ajda Pekkan, "Benim için çok değişik bir tecrübe oldu. Bundan böylede bu etkinlikleri devam ettireceğiz kendi ülkemiz adına. Bundan sonra belki konserlerde olacak. Bugünkü küçük bir provaydı, başlangıçtı. Neler olacak, bekleyip göreceğiz. Biz istedik ki ülkemizde kadınların ve ülkemizin dünyada ne kadar önemli bir yeri olduğunu gösterelim. Bu bir göstergeydi bizim için. Sadece burayla bitmiyor. Bir sanatçı olarak bize ne düşüyorsa onu yapmak durumundayız. Bizde bunu en iyi şekilde temsil etmek için başladık zaten. Bu defileyi izlemeye gelen veya izleyemeyen, bizi uzaktan da olsa takip eden insanlara bütün sevgilerimi yolluyorum. İnşallah en kısa zamanda birlikte olmak dileğiyle" diye konuştu.

"Kalbimiz Afrin'de"

Kartal ve Pekkan DHA'ya verdikleri röportajda ayrıca Afrin'deki askerleri desteklediklerini söylerken Pekkan, "Her an aklımız yüreğimiz Afrin'de. Kalbimiz Afrin'deki askerler için atıyor. Biz onların manevi olarak her zaman yanındayız" dedi. (Fotoğraflı) - Londra

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Ajda Pekkan ve Zeynep Kartal Londra Moda Haftası'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası
    11:21 Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı? Uzay kurumu sözcüsünden bomba İHA iddiası

    İsrail'in İran'a yönelik 3 drone ile gerçekleştirdiği misilleme saldırısıyla ilgili ortaya atılan bir iddia büyük ses getirdi. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian, İran'a yapılan saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu belirterek, bu İHA'ların İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı. Dalirian'ın açıklaması akıllara "Saldırıyı İran'daki casuslar mı yaptı?" sorusunu getirdi.

  • Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı
    11:12 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7'si çocuk 14 kaçak göçmen kurtarıldı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince Türk karasularına geri itilen 7'si çocuk toplam 14 kaçak göçmen Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık ilçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

  • İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi
    11:04 İzmir'de kargo firmasına operasyon: 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi

    İzmir'in Bornova ilçesinde bir kargo firmasına düzenlenen operasyonda 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente kargo aracılığıyla uyuşturucu getirileceği bilgisine üzerine çalışma başlattı. Bornova ilçesindeki bir kargo firmasını takibe alan ekipler, belirtilen iş yerinde önlem aldı. Bir şüphelinin otomobille gelip sentetik eczaların bulunduğu koliyi alması üzerine polis, zanlıyı yakaladı. Kolilerde 120 bin 800 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin polisteki işlemleri sürüyor.


Advertisement