AK Parti 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun'un Basın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun'un Basın Açıklaması

AK Parti 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun\'un Basın Açıklaması

Ak Parti 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun, bazı haber sitelerinde çıkan ve gerçekle ilgisi olmayan ‘Kerem Altun’un aşireti Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) geçti’ haberiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

13.03.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun, bazı haber sitelerinde çıkan ve gerçekle ilgisi olmayan 'Kerem Altun'un aşireti Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) geçti' haberiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Altun'un açıklamasında, siyasi partilerin bu süreç içersinde söylem, üslup ve kullandıkları propaganda araçlarına hassasiyet göstermelerinin ahlaki bir gereklilik olduğunu belirterek, "30 Mart yerel seçimlerin yapılacağı ülkemizde siyasi partilerin lehlerinde propaganda yapmaları doğaldır. Ancak bu süreçte siyasi partilerimizin, söylem, üslup ve kullandıkları propaganda araçlarına hassasiyet göstermeleri ahlaki bir gerekliliktir. Günlerdir kamuoyu ile paylaştığımız bir husus vardır. Siyasi partiler birbirlerinin rakibidir ancak, birbirlerine düşman değillerdir. Düşmanlık zemininde siyaset yapmamalıdırlar. Hele, hele aşiretleri kullanarak yapılan siyaset tarzı, bu coğrafyada yaşayan halkın geleceğine karşı yapılacak en büyük yanlıştır. Yıllardır feodaliteye karşı söylem geliştirenler bugün ne yazık ki büyük bir yanlış ve gaflet içindedirler. Kendilerini ikaz etmeyi, yapılan yanlıştan bir an önce dönmelerini dostça salık veririm. Siyasi propagandalarınıza aşiretleri alet etmeyiniz. Aşiret ve aileler arasında gönül yarasına yol açacak söylem ve eylemlerden vaz geçiniz. Mensubu olduğunuz halkınıza karşı adil, dürüst ve vefalı olunuz. Aksi halde yakın tarihin tanıklığı sizleri kamu vicdanında mahkum edecektir. Şahsım olarak, basınla da paylaştığım bir hususu tekrar edeceğim. Birtakım kaygı ve endişelerimin yer aldığı yerel seçim sürecinde temennimiz; seçimlerin meşru bir zeminde sağlıklı yapılmasıdır. Yaşadığımız coğrafyaya kan ve gözyaşı getiren, yoğun propaganda ve tahribat istilasına karşı, barış sürecinin heba edilmemesidir. Halkımıza karşı, zulüm eden, aldatan, dayatan, direten, kayırmacı, ötekileştirici, buyurgan bir anlayış yerine, Türkiye toplumunu kucaklayan, kardeşleştiren, yarınlara umutla ve güvenle bakan bir anlayışı yerleştirmeye gayret etmek herkesin görevi olmalıdır" dedi.

Mensup olduğu ailesi ile ilgili olarak da; "Kitlesel olarak BDP ye geçtiler" bilgisi tamamen eksik bilgi ve yanlış olduğunu ifade eden Altun, "Toplam 7-10 kişi olduğu bilinen bir grubun, binlerce temsiliyet kabiliyeti olan ailemi temsil ettikleri söylenemez. Geçmişte BDP hareketi önderliğine hakaret eden bir zatın, Erciş ilçemize gelerek yaptığı bu eylemi günah çıkarma gayreti ve aklama arzusu olarak değerlendiriyorum. Geçmişte büyük acılar yaşamış, saygın yere sahip ailemizi, kişisel çıkar ve ikbali için kullananlara fırsat vermeyeceğiz. Ailemiz ve Erciş halkı, buna kanmayacak kadar feraset sahibidir. Ak Parti'de yüklendiğim misyonu şerefle yerine getirmeye çalışıyorum. Kamuoyuna, aziz hemşerilerime saygı ile duyurmayı, vicdani bir gereklilik olduğu kanaatindeyim" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti 23. Dönem Van Milletvekili Kerem Altun'un Basın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement