AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali İnci: "Kanımızın Son Damlasına Kadar Mücadele Edeceğiz" - Son Dakika
Güncel

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali İnci: "Kanımızın Son Damlasına Kadar Mücadele Edeceğiz"

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali İnci: "Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz"SAKARYA - Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberlerle açıklamada bulunan, AK Parti 24.

24.07.2017 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali İnci: "Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz"

SAKARYA - Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu hakkında çıkan haberlerle açıklamada bulunan, AK Parti 24. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci, "Hain kalkışmanın olduğu 15 Temmuz gecesi ATM kuyruklarına, akaryakıt istasyonlarına, marketlere koşanların bizim bu hassasiyetimizi anlamasını beklemiyoruz" dedi.

15 Temmuz 2017 gecesi AK Parti 24. Dönem Sakarya Milletvekili Ali İnci ve birçok STK temsilcisi o gecenin anısına valiliği ziyaret etmek istedi. Daveti kabul eden Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu kalabalık grupla makama çıktı. Makama çıkarken gruptan birkaç kişi tekbirler getirerek darbe teşebbüsüne karşı slogan attı. Yaşanan bu olay sonrası bazı yayın organlarınca farklı şekilde haber yapılan olayla ilgili Vali İrfan Balkanlıoğlu bir açıklama yapmıştı, bu açıklama sonrasında AK Parti 24. Sakarya Milletvekili Ali İnci'de konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Eski milletvekili İnci yaptığı basın açıklamasında, "15 Temmuz, İstiklal Harbinden bu yana ülkemizin karşılaştığı en büyük tehlike ve aziz milletimizin bu tehlikeye karşı yazdığı destandır. Yıllardır darbenin, mücadelelerin, vesayet güçlerinin pençesinde kıvranan milletimiz, 15 Temmuz'da hainlere karşı verdiği mücadele ile şahlanışını ifade etmiştir. Türkiye, 15 Temmuz'da en zor demokrasi sınavını büyük başarıyla vermiştir. Aziz milletimiz darbeye karşı canını ortaya koyarak, tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırmıştır. Bayrağımızı indirtmemiş, ezanımızı dindirtmemiştir. 15 Temmuz gecesi milli iradeyi hiçe sayanlar bir tek şeyi hesaba katmadı; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!" diye konuştu.

"Tekbir sesleri inlemeye devam edecektir"

Bu ülkenin semalarında tekbir seslerinin dinmeyeceğini söyleyen Ali İnci, "15 Temmuz gecesi Sakarya'da da Valilik 20 civarında askeri araç 300 civarında askerle işgal edilmişti. Bizler Sakaryalılar olarak o gece Sakarya Valiliğini işgal eden, silahlı hainlere karşı göğsümüzü siper ederek tekbir sesleriyle mücadele ettik. Bu mücadele sırasında aralarında hanım kardeşlerimizin de olduğu 20 kardeşimiz gazi oldu. Hain darbe girişiminin yıl dönümünde bizler bir yıl önce olduğumuz yerde, Sakarya Valiliği önünde bulunmak istedik. Orada, yine bir yıl önceki kalkışma sırasında ilk salayı okuyan ve ilk anonsu yapan hocamız sala okudu. Ardından Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu ile birlikte makama çıkarken de aynı bir yıl önce olduğu gibi, tekbir getirildi. 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yıl dönümünde, samimi duygularla Sayın Valimize yaptığımız ziyaret birtakım yayın kuruluşlarınca bilinçli olarak çarptırılmış, hem valilik makamının ziyaretçileri olan bizlere hemde Sayın Valimize yönelik alçakça bir iftira kampanyasına dönüştürülmüştür. Tekbir seslerini duyduklarında tüyleri diken diken olan ve kendi ülkesinin değerlerinden, tarihinden, medeniyetinden ve inancından habersiz bu güruh çok iyi bilmelidir ki; ilk meclisi bile tekbir sesleri ile açılmış olan Türkiye Cumhuriyeti var olduğu müddetçe, bu ülkenin semalarında tekbir sesleri inlemeye devam edecektir" şeklinde konuştu.

"Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz"

"Bundan bir sene önce kurşunların ve ölümün gölgesinde girdiğimiz valilik makamına, bu yılın 15 Temmuz'unda aynı ruh ve aynı hassasiyetle; aynı tekbirlerle girerken dost ve düşman herkese şu mesajı veriyorduk: Valiler gelip geçici olsa da, valilik makamı kalıcıdır. O makama ya da devletin herhangi bir makamına, dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletine göz diken her kim olursa olsun, 15 Temmuz 2016 da ölüme nasıl meydan okuduysak, aynı inanç, aynı kararlılık ve cesaretle burada olacak ve kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Hain kalkışmanın olduğu 15 Temmuz gecesi ATM kuyruklarına, akaryakıt istasyonlarına, marketlere koşanların bizim bu hassasiyetimizi anlamasını beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali İnci: "Kanımızın Son Damlasına Kadar Mücadele Edeceğiz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali İnci: 'Kanımızın Son Damlasına Kadar Mücadele Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement