AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi

AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü başörtüsüz her öğrencinin üniversiteye gidebilmesine imkan sağladıklarını belirterek, "Çocuklarımız arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırdık.

21.05.2017 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başörtülü başörtüsüz her öğrencinin üniversiteye gidebilmesine imkan sağladıklarını belirterek, "Çocuklarımız arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırdık. Üniversitelere rahat gidiyorlar. Hatırlayın, başörtülü mü, üniversiteye giremez. Şimdi bunlar ortadan kalktı. Başı açık, başı örtülü, isteyen istediği üniversiteye girme hakkına sahip oldu. Özgürlük budur. İşte, bunun adı inanç özgürlüğüdür, eğitim özgürlüğüdür. İşte bunu biz getirdik." dedi.

Erdoğan, Ankara Spor Salonu'ndaki AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'yi yönetme sorumluluğunu üstlendikleri 3 Kasım 2002'den bu yana yaptıkları hizmetlerin, en büyük gurur kaynakları olduğunu söyledi.

Milletin günlük hayatının her anında yaşadığı ve istifade ettiği bu hizmetleri özellikle yeni nesillerin çok iyi bilmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Çünkü yaşı 35'in altında olan vatandaşlarımız eski Türkiye'yi, o günlerin yokluklarını, yoksunluklarını bilmiyorlar. Halbuki Türkiye'nin AK Parti öncesi ile AK Parti sonrası arasında dağlar kadar fark var." diye konuştu.

İktidara gelirken Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet temelleri üzerinde yükselteceklerini söylediklerini anımsatan Erdoğan, eğitimde atılan adımların Cumhuriyet tarihinde görülmediğini kaydetti.

Milli bütçenin ilk sırasına eğitimi yerleştirdiklerini, 2002'de eğitime 7,5 milyar lira harcandığını söyleyen Erdoğan, "11 kat artışla bu yıl harcanan ne biliyor musunuz? 85 milyar liraya ulaştı. Nereden nereye? Ders kitaplarını yavrularımıza ücretsiz veriyoruz. Okullar açılırken, sıralarının üzerinde ders kitaplarını artık görüyorlar." diye konuştu.

Türkiye genelinde 76 olan üniversite sayısının 184'e çıkarıldığının, üniversite bulunmayan il kalmadığının altını çizen Erdoğan, okullarda tablet bilgisayarların dağıtıldığını, sınıfların etkileşimli tahtalarla donatılmaya başlandığını anlattı. Erdoğan, 270 bin derslik inşa edildiğini, 561 bin yeni öğretmenin göreve başlatıldığını ifade ederek, böylece kalabalık sınıfların ortadan kalktığını söyledi.

Erdoğan, 8 yıllık kesintisiz eğitimin yerine ülke şartlarına uygun 4+4+4 sisteminin getirildiğini aktararak, şöyle devam etti:

"Katsayı adaletsizliğini kaldırdık. Çocuklarımız arasındaki eşitsizliği ortadan kaldırdık. Üniversitelere rahat gidiyorlar. Hatırlayın, başörtülü mü, üniversiteye giremez. Şimdi bunlar ortadan kalktı. Başı açık, başı örtülü, isteyen istediği üniversiteye girme hakkına sahip oldu. Özgürlük budur. İşte, bunun adı inanç özgürlüğüdür, bunun adı eğitim özgürlüğüdür. İşte bunu biz getirdik.

Çıkıp da meydanlarda özgürlük narası atanlar, önce bunu çözsünler. İkna odalarında, kızlarımızı inim inim inletenler, hüngür hüngür ağlatanlar, biz sizi unutmuyoruz. Biz, sizi iyi tanıyoruz. Cemaziyelevvelinizle iyi biliyoruz. Siz değil miydiniz, imam hatip okullarının orta kısımlarını kapatanlar? 600 binden 60 bine okulların sayısını düşüren siz değil miydiniz? Biz, sizi iyi tanıyoruz. Bu ülkede, adaletsizliğin daniskasını yaptınız, eğitime adaletsizliği getirdiniz. Şimdi sahip çıkınca sizler bağırıp çağırmaya başladınız. Neymiş? Özgürlük yokmuş. Eğer buysa özgürlüğün önüne geçmek, kusura bakma sen önce git şöyle ansiklopedileri, lügatları bir karıştır da, özgürlük nedir onu ara. İşte 28 Şubat'ın bir cinayeti de bu olmuştur. Artık, bunlar geride kaldı, şimdi bunları aştık, şimdi yeni bir süreç. Artık ne katsayı endişesi ne okullarımızda ayrım, tam aksine tüm okullara Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersi, seçmeli ders olarak, o da kondu."

Böylece hiçbir gencin imkansızlık sebebiyle yüksek öğretimden mahrum kalmamasının temin edildiğini vurgulayan Erdoğan, yurtlardaki yatak kapasitesini 182 binden 601 bine çıkarttıklarını bildirdi. Erdoğan, öğrencileri ranzalardan kurtarmanın yollarını açtıklarını ifade ederek, öğrencilerin 1-3 kişilik odalarda evlerindeki konforda eğitimlerini sürmelerinin sağlandığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerin ailerine yük olmadan yüksek öğretimlerini sürdürebilmeleri için verilen kredi burs rakamını 425 liraya çıkardıklarını söyledi.

"Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu gerçekleştirdik"

Sağlıkta bir reform yapıldığını belirten Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu gerçekleştirdik." dedi.

Gazeteci Savaş Ay'ın bir televizyon programında dönemin SSK Genel Müdürü olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da yer aldığını anımsatan Erdoğan, "Bu hastanelerde neler çektik, neler... Analarımız ne çileler çekti. Biz, işte bu çileleri artık yeni kuşaklar çekmesin diye bir adım attık. Ülke genelinde bin 156 olan hastane ve yataklı tedavi kurumu sayısını 4 bin 636'ya çıkararak tüm vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine kolayca erişimini temin ettik." dedi.

Erdoğan, aile sağlığı merkezlerinin sayısının 9 binden 17 bine yükseltilerek birinci basamak sağlık hizmetlerinin yaygınlaştırıldığını vurguladı. Hastanelerdeki nitelikli yatak sayısının 19 binden 153 bine çıkarıldığına, vatandaşların buralarda birinci sınıf sağlık hizmeti alabilmelerinin sağlandığına dikkati çeken Erdoğan, sağlık kurumlarında çalışan doktor, hemşire, yardımcı personel sayısının 378 binden 875 bine ulaştığını söyledi.

Geçmiş yıllarda, 112 acil istasyonlarında ambulans sayısının adeta yok gibi olduğunu ifade eden Erdoğan, şimdi bol sayıda ambulans bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, "Artık, bakıyorsunuz paletli ambulanslarla Güneydoğu'da, Doğu'da kar, kış, tipide o dağlara tırmanan ambulanslarımız var. Artık jet ambulanslarımız var." diye konuştu.

Şehir hastaneleri kurulduğuna da değinen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Şu ana kadar Yozgat, Isparta, Mersin ve Balıkesir şehir hastanelerimizi hizmete açtık. Şu anda hala inşası süren 20 şehir hastanemizin tamamını 1,5 yıl içinde hizmete açıyoruz.

Proje onay, ihale safhasında olan 8 hastanemizin inşasına da en kısa sürede başlıyoruz. Böylece toplam yatak kapasitesi 42 bin 500 olan 32 şehir hastanesini ülkemize kazandırmış olacağız."

"Lisanslı sporcu sayımızı 7 milyonun üzerine çıkardık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporda da büyük adımların atıldığını belirterek, bin 870 yeni tesisin gençlerin hizmetine sunulduğunu bildirdi. Ülke genelinde 27 şehre toplam koltuk kapasitesi 720 bin olan stadyum kazandırılması için çalışmaların sürdüğünü aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunlardan 9'unu tamamlayıp hizmete sunduk, 12'sinin ise inşası sürüyor, 9'u da proje veya ihale aşamasında. Lisanslı sporcu sayımızı 278 binden 7 milyonun üzerine çıkardık. Sosyal yardımlarda 15 yılda 235 milyar lira kaynak kullanarak ülkemizdeki tüm garip gurebanın yanında olmaya çalıştık. Çocukların eğitiminden eşi vefat etmiş kadınlarımıza, şehit yakınları ve gazilerimizden engellilerimize, yaşlılarımızdan hastalarımıza kadar tüm ihtiyaç sahiplerine devletimizin şefkat elini uzattık.

Özellikle kadınlarımıza, iş hayatından eğitime kadar her alanda pozitif ayrımcılık uyguladık. Şiddet konusunda tavizsiz bir tutum izledik."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.

  • Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir
    15:45 Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir

    Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde vatan hainleriyle yol yürüyenlere ve Afyonkarahisar'a ayar vermeye çalışanlara esnaf ve sanatkarların gereken dersi vereceğini belirtti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması
    15:44 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u bir rant olarak görenleri eleştirdi. Kurum, İstanbul'un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu ve kente hizmet edilmediğini belirtti. Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve İstanbulluları sağlam İstanbul'dan yana olmaya çağırdı.

  • TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı
    15:42 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail aleyhine açılan soykırım davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının uygulanması gerektiğini ve Uluslararası Adalet Divanından (UAD) yargılama sürecini hızlandırmasını beklediklerini bildirdi. Yüksel, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı soykırım davası kapsamında UAD'nin verdiği yeni tedbir kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı
    15:40 CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı

    CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, vatandaşları pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin adaylarına oy vermeye çağırdı. Şevkin, 'İktidara 31 Mart'ta sarı kart göstereceğiz. Ardından gerçekleşecek ilk genel seçimlerde inanıyorum ki halkımızla birlikte bu kez kırmızı kartımızı çıkaracağız' dedi.

  • Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti
    15:40 Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ne ziyaret ederek, site yönetimi ve esnafla bir araya geldi. Seçer, sorunları dinledi ve sanayi sitesinin konumunu değerlendirdi. Ayrıca, sanayi esnafının taleplerine de cevap verdi.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, seçmene çağrıda bulundu
    15:38 DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, seçmene çağrıda bulundu

    DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin'de seçim çalışmalarını sürdürürken, seçmenlere demokratik haklarını kullanarak iktidar ve muhalefete gerekli tavrı göstermeleri çağrısında bulundu.


Advertisement