AK Parti 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı

AK Parti 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "İlkeli, ahlaklı, dürüst, şeffaf, hesap verilebilir bir tarzda hizmet üreten ve bu anlamda hem halkına hem de kentine dair hizmetleriyle onların yaşam kalitesini arttıran bir belediyecilik anlayışı"...

21.09.2012 19:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "İlkeli, ahlaklı, dürüst, şeffaf, hesap verilebilir bir tarzda hizmet üreten ve bu anlamda hem halkına hem de kentine dair hizmetleriyle onların yaşam kalitesini arttıran bir belediyecilik anlayışı ortaya konmuştur" dedi.

Ankara İl Başkanlığı Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı '7. Bölge Yerel Yönetimler (Ankara, Kayseri, Yozgat, Kırıkkale, Çorum, Nevşehir, Kırşehir) Bölge Danışma Toplantısı ANFA Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi. İstiklal Marşı ve saygı duruşundan sonra Divan Kurulu yerini aldı. AK Partili Belediyelerin icraatlarının anlatıldığı sinevizyon gösterisinin ardından AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan kürsüde ev sahibi olarak konuşma yaptı. Alparslan, AK Parti Türkiye'ye ve yerel yönetimlere yeni bir vizyon getirdiğini belirterek, Türkiye'yi ve dünyayı AK Particilkle tanıştırdığını ifade etti. AK Parti ile birlikte insanın merkez alındığını, 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' sloganının edinildiğini ifade eden Alparslan, "İlkeli, ahlaklı, dürüst, şeffaf, hesap verilebilir bir sazda hizmet üreten ve bu anlamda hem halkına hem de kentine dair hizmetleriyle onların yaşam kalitesini arttıran bir Belediyecilik anlayışı ortaya konmuştur" şeklinde konuştu.

AK Partili Belediyeler olarak hem şehirleri imar ettiklerini hem de halkın kalbini kazandıklarını dile getiren Alparslan, bulundukları şehirleri 2023 vizyonu çerçevesinde marka şehir yapmak için çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin illerinin marka şehir olduklarını kaydeden Alparslan, daha yapacak işlerinin olduğunu belirtti. Alparslan, "Büyük işleri yapacak gücümüz, kuvvetimiz, azmimiz ve tecrübemiz var. Bizim gücümüz birliğimizde ve bütünlüğümüzdedir" ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimler olarak çok çalıştıklarını söyleyen Alparslan, "AK Parti kadroları bugün sadece ülkemizin değil, pek çok dünya ülkesinin ve dünya mazlum milletinin umudu haline gelmiştir. Bu umutları boşa çıkarmadan, durmadan, yorulmadan, usanmadan inşallah bize belirtilen istikamet doğrultusunda hep beraber, bir bütün olarak çalışmalarımızı devam ettirecek, bizden bekleneni layıkıyla yerine getireceğiz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, AK Particiliğin Belediyecilik olduğunu ifade ederek, Türkiye'ye belediyeciliği AK Parti'nin öğrettiğini savundu. Gökçek, "Her zaman şunu söylüyoruz. Diyoruz ki, eğer rahat etmek istiyorsanız, bir AK Partili Belediye Başkanı'na doğrudan doğruya kentinizi teslim edin, farkımızı görün" şeklinde konuştu.

İzmirlilerden çokça mesaj aldığını belirten Gökçek, 'İzmir ne zaman kurtulur' sorularına da cevap verdi. Gökçek, "Ne zaman ki oraya bir AK Partili bir Belediye Başkanı seçersiniz, o zaman İzmir kurtulur" şeklinde konuştu.

Türkiye'de belediyecilik anlayışının AK Parti ile değiştiğinin altını çizen Gökçek, "Sosyal ve kültürel projelerin en az yol, su, kanalizasyon hizmetleri kadar önemli olduğunu biz öğrettik. O güne kadar, samimiyetle söylüyorum, Türkiye bunu bilmiyordu" ifadelerini kullandı.

Gökçek, AK Parti'nin oylarının yüzde 50'lere çıkmasında yerel yönetimlerin de payı olduğunu kaydederek, daha çok çalışmanın önemine değindi.

Gökçek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bir televizyon programında CHP'li bir Belediye'nin AK Partili Belediye ile masaya oturabileceğini söylediğini belirterek, "CHP'nin 4 tane Büyükşehir Belediyesi var. Bunların hiç biri yalnız başına bizimle televizyona çıkmayı kabul etmez. Şimdi size bomba gibi bir teklif daha, teki çıkmaya cesaret edemezse, dördü birden gelsin, yetmiyorsa sen de gel" dedi.

Gökçek, Kılıçdaroğlu'nu sevmediğini söyleyerek, "Cumhuriyet Halk Partisi başından da gitmesini hiç istemiyorum" diye konuştu.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal da belediyelerde yapılan çalışmaların iktidara çıkmanın anahtarı olduğunu dile getirerek, AK Parti'nin belediyeciliğe başka bir renk getirdiğini ifade etti. Köksal, AK Parti Belediyeleri'nin hizmetin en iyisini verdiğini söyleyerek, AK parti'ni oyunu arttırarak geldiyse bunda Meclis üyelerinin ve Belediye Başkanları'nın payının büyük olduğundan bahsetti.

Terörle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Köksal, terör sorununu AK Parti'nin çözeceğini ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi de, Türkiye'nin 2002 yılından itibaren bölgede ve dünyada güç haline geldiğini belirterek, ışıkları yaktıklarını ve Türkiye'nin tüm bölgelerine hizmet götürdüklerini ifade etti. Tanrıverdi, AK Parti'nin doğu ve batı için örnek olduğunun altını çizerek, sosyoekonomik lider olmayı sürdüreceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Salih Kapusuz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan ve belediye başkanlrıyl toplantıya katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti 7. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement