AK Parti Adana 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Adana 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye, kendisi hiçbir kiralık katil güruhuna teslim olmadığı gibi çevresindeki dostlarının, akrabalarının da böyle bir tezgahın cenderesinde boğulmasına asla rıza göstermeyecektir.

01.04.2018 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Türkiye, kendisi hiçbir kiralık katil güruhuna teslim olmadığı gibi çevresindeki dostlarının, akrabalarının da böyle bir tezgahın cenderesinde boğulmasına asla rıza göstermeyecektir. Onun için de bölgemizdeki son terörist imha edilene kadar durmayacağız." dedi.

Erdoğan, Şirinevler Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Adana 6. Olağan İl Kongresi'nde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu eleştirerek, şunları söyledi:

"Bizim sömürgecilik ayıbımız yoktur, bizim işgalcilik ayıbımız yoktur, ey Netanyahu! Sen işgalcisin ve şu anda işgalci olarak o topraklarda bulunuyorsun. Aynı zamanda sen bir teröristsin. Zira o mazlum Filistinlilere sizin yaptıklarınızı tarih kaydediyor. Bunu hiçbir zaman unutmayacaklar, unutmayacağız. İnanıyorum ki İsrail halkı senin bu yaptıklarından rahatsız ve sen kalkıp da bizim Afrin harekatına söz söyleyecek kıratta değilsin. Önce bu noktada haddini bileceksin."

Türkiye'nin terör örgütleriyle birlikte yürüme ve onlarla yoldaşlık yapma gibi ayıbının olmadığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim anlımız ak, her zaman başımız diktir. Biz, gittiğimiz yere sadece huzur götürürüz, medeniyet götürürüz, sevgi götürürüz. Onun için diyor ki kimse bu bayraktan rahatsız olmasın. Onun için diyoruz ki kimse Türkiye'nin, Türk askerinin varlığından rahatsız olmasın. Biz sadece teröristin tepesine bineriz. Şu anda Afrin'de olan bu değil mi. Güvenli hale getirdiğimiz, kardeşlerimize ise sadece ve sadece hizmet götürürüz. Dün DEAŞ terör örgütü dinimizi istismar ederek, bölgemizin yakılıp yıkılmasına yol açmıştır. Bugün aynı misyonu PKK, YPG terör örgütü üstlenmiştir. DEAŞ'ın başını nasıl ezdiysek, PKK, YPG'nin başını da öyle ezeceğiz. Kimsenin başkaları hesabına bu toprakları kana, ateşe, zulme, acıya boğmasına müsaade etmeyeceğiz. Altını çizerek söylüyorum, bölgemizde yeni Sykes-Picot paylaşımlarının yapılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Coğrafyamızın kaderini emperyalistlerin hırslarına, ihtiraslarına terk etmeyeceğiz. Türkiye, kendisi hiçbir kiralık katil güruhuna teslim olmadığı gibi çevresindeki dostlarının, akrabalarının da böyle bir tezgahın cenderesinde boğulmasına asla rıza göstermeyecektir. Onun için de bölgemizdeki son terörist imha edilene kadar durmayacağız."

"Adanalı'nın kalbine nüfuz etmek de Adanalı'yı anlamak da öyle kolay değil"

Adana'nın maziden atiye giden Türkiye hikayesinin kilit taşı olduğunu vurgulayan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin dilleri olsa da anlatsa. Ecdadımızın ata yurtlarındaki Ceyhun ve Seyhun nehirlerine atfen isimlendirdikleri bu nehirler doğdukları yerlerden, döküldükleri yerlere kadar her damlalarıyla bizi anlatır, bizim tarihimizi anlatır. Adanalı kadim geçmişinden, güçlü kültüründen, sırtını dayadığı Toroslardan, önünde uzanan Akdeniz'den aldığı özgüvenle kimseye eyvallah etmeyen bir yapıya sahiptir. Bunun için Adanalı'nın kalbine nüfuz etmek de Adanalı'yı anlamak da öyle kolay değildir."

Erdoğan, hükümet olarak Adanalıların başındaki dertlerden kurtulabilmesi için 15 yılda Adana'ya 37 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını bildirerek bunun sıradan bir rakam olmadığını vurguladı.

Eğitimde 8 bin derslik inşa ettiklerini, yükseköğrenimde 3 bin 300 yataklı yurtları hizmete açtıklarını belirten Erdoğan, "Eskiden beri burası futbolda söz sahibi bir şehir. Şimdi tarihine ve şanına yakışır şekilde 33 bin kişilik bir stadyum inşa ediyoruz. İnşallah önümüzdeki sezonda maçlar bu stadyumda oynanacak." dedi.

Sağlık alanında Adana'ya 20'si hastane olmak üzere 51 tesis kazandırıldığını vurgulayan Erdoğan, bunlar arasında en önemlisinin bin 550 yatağıyla Adana Şehir Hastanesi olduğunu söyledi.

Kentsel dönüşüm konusunda Adana'ya ayrı önem verdiklerini ve bugüne kadar 17 binin üzerinde konut projesinin hayata geçirildiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çukurova Bölge Havalimanı, maalesef talihsizlikler sebebiyle gecikti. Baktık başka türlü olmuyor, en sonunda bu işi doğrudan kamu yatırımı olarak hayata geçirmeye karar verdik. İlk etapta yıllık 15 milyon kapasiteli olacak, gerekirse ileride kapasite 30 milyona çıkartılabilecek. Bu havalimanının altyapı işleri temmuzda bitiyor. Üstyapı ihalesi de yakından yapılıyor. Hedefimiz en kısa sürede burayı hizmete açmaktır."

"İhracatın artması demek üretimin, istihdamın, ticaretin artması demek"

Adana'ya son 15 yılda yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Erdoğan, bu süreçte yapılan 10 baraj ve bir göletle Çukurova topraklarının bereketine bereket kattıklarını söyledi.

Bu barajlarla 791 bin dekar alanın zirai sulamaya açıldığını, bunlarla yetinmediklerini, yeni barajların kurulması çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Erdoğan, Adanalı çiftçilere son 15 yılda yaklaşık 3,5 katrilyon tarımsal destek verildiğini, Adana'yı her alanda büyütmek için çok önemli hizmetlere imza attıklarını, Adana'yı şaha kaldırmakta kararlı olduklarını ifade etti.

Mart ayı ihracat rakamlarının açıklandığını, ihracatın yüzde 15'i aştığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bu ne demektir, yıllık ihracat hacmi de yüzde 60'a vurdu. Olay bu. Birileri de çıkmış, 'ekonomide yok durum şöyledir, yok böyle böyledir.' Ekonomi evelallah... Büyümede 7,4. İhracat, bir ülkenin zaten ekonomisi bunlarla ölçülüyor. Yok kurmuş, yok buymuş, yok şuymuş. Geç o işleri. Şu anda bu ülke 160 milyar dolar yıllık ihracat hacmine kavuşmuşsa, dünya pazarlarında demek ki bu ülkenin yeri çok büyük. İhracatın artması demek üretimin artması demektir, istihdamın artması demektir, ticaretin artması demektir. Büyüme gelip de sizin başınıza düşecek değil. İşte bunlara bakıp da büyümeyi göreceksiniz. Zaten başınıza düşecek olursa öyle bir büyüme rakamının altında ezilir gidersiniz."

Kimin ne dediğine değil, milletin ne istediğine bakacak ve ona göre yollarına devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, büyümeyi devam ettirmek için bir olacaklarını, kardeş olacaklarını, iri olacaklarını ve hep birlikte Türkiye olacaklarını söyledi. Erdoğan, bunu başardıklarında 2023 hedeflerine de ulaşacaklarını, 2053 ve 2071 vizyonlarını da hayata geçirebileceklerini anlattı.

Notlar

Kongrede Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ile Öznur Çalık ile çok sayıda partili hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını salondaki partililer, sık sık "İşte gençlik, işte komutan", "Reis burada, gençlik yanında" sloganlarıyla durdurdu.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Adana 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek
    15:33 Çorum Valisi, Sanayicilerin İhtiyaçları İçin Çaba Gösterecek

    Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sanayicilerin ihtiyacı duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi noktasında her türlü çabayı göstereceklerini söyledi. Çorum Valiliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen istişare toplantısında, mesleki ve teknik eğitimdeki yeni gelişmeler ve planlamalar ele alındı. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitimler Genel Müdürü Ali Karagöz, mesleki eğitimde nitelikli erişim, tanıtım ve yönlendirme, farkındalık arttırma çalışmaları ve nitelikli istihdamın önemini vurguladı. Vali Dağlı ise Çorum'un büyük bir sanayi altyapısına sahip olduğunu belirterek, sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye işgücünün yetiştirilmesi için çaba göstereceklerini ifade etti.

  • Meral Akşener Gölbaşı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi
    15:33 Meral Akşener Gölbaşı'nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Gölbaşı ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Akşener, belediye başkan adaylarıyla birlikte esnafları ziyaret edip sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. Akşener, yeni bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, adayların projelerini yarıştırması gerektiğini söyledi. Ziyaretlerin ardından Akşener, bir tuhafiye dükkanından başörtüsü satın aldı ve ilçeden ayrıldı.

  • Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Yerli Ayçiçeği Tohumu Rusya'ya İhraç Edildi
    15:32 Trakya Kalkınma Ajansı Desteğiyle Yerli Ayçiçeği Tohumu Rusya'ya İhraç Edildi

    Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen yerli ve milli hibrit ayçiçeği tohumu, 20 ton olarak Rusya'ya ihraç edildi. Yerli tohumların Rusya'da yayılması beklenirken, gelecek yıl için 120 tonluk bir transfer anlaşması yapıldı.

  • Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın vefatının 9. yılında anma töreni düzenlendi
    15:32 Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın vefatının 9. yılında anma töreni düzenlendi

    Terör örgütü DHKP/C üyeleri tarafından 31 Mart 2015'te İstanbul Adalet Sarayı'nda şehit edilen Mehmet Selim Kiraz için Eyüpsultan Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene, Kiraz'ın yakınları ve birçok önemli isim katıldı. Kur'an-ı Kerim okunup dua edildikten sonra ziyaretçiler, şehit savcının ailesiyle sohbet etti.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter Sultanbeyli ve Ümraniye ilçe başkanlıklarını ziyaret etti
    15:31 MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter Sultanbeyli ve Ümraniye ilçe başkanlıklarını ziyaret etti

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Sultanbeyli ve Ümraniye ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek seçim çalışmaları hakkında bilgi aldı. Yönter, seçmenlere Cumhur İttifakı lehine oy kullanmaları çağrısında bulunarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde nöbet değişimi için çalıştıklarını vurguladı. Ayrıca, Yönter İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına layık olmadığını belirterek, Cumhur İttifakı adayı Murat Kurum'un İstanbul'da sorumluluk üstleneceğini ifade etti. Yönter ayrıca, Belçika'da Türk vatandaşlarına yönelik saldırıları kınayarak, MHP'nin Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarının yanında olduğunu söyledi.

  • Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP Kula İlçe Teşkilatı'nın mitingine katıldı
    15:30 Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP Kula İlçe Teşkilatı'nın mitingine katıldı

    Önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 31 Mart'ta yapılacak olan mahalli idareler yerel seçimleri kapsamında MHP Kula İlçe Teşkilatı tarafından memleketi Manisa'nın Kula ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

  • Alanya'da yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı
    15:29 Alanya'da yapılan aramada uyuşturucu ele geçirildi, 2 şüpheli tutuklandı

    Antalya'nın Alanya ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan aramada, bir otomobilde uyuşturucu ele geçirildi. Araçtaki 2 şüpheli gözaltına alındı ve adliyeye sevk edildi. Zanlılar, sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

  • Akaryakıt Sızıntısı Sonrası Sapanca Gölü'nden Sevindiren Haber: Su İçilebilir
    15:27 Akaryakıt Sızıntısı Sonrası Sapanca Gölü'nden Sevindiren Haber: Su İçilebilir

    Kocaeli'de yapılan yol çalışması sonucunda delinen NATO petrol boru hattından Sapanca Gölü'ne sızan akaryakıtın temizlenmesi için ekipler seferber oldu. Gölden alınan numunelerin yapılan analizler sonucunda suyun içilebilir olduğu belirlendi.


Advertisement