AK Parti Akşehir'de Yeni Başkan Çardakoğlu - Son Dakika
Güncel

AK Parti Akşehir'de Yeni Başkan Çardakoğlu

AK Parti Akşehir\'de Yeni Başkan Çardakoğlu

Konya’nın Akşehir ilçesinde, AK Parti 6. Olağan Kongresinde divan başkanlığına AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu seçildi.

31.12.2017 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın Akşehir ilçesinde, AK Parti 6. Olağan Kongresinde divan başkanlığına AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu seçildi. Tek adayla gidilen kongrede, Abdurrahman Çardakoğlu AK Parti'nin yeni Akşehir İlçe Başkanı oldu.

Akşehir Kültür Merkezi'nde yapılan Kongre'de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okumasının ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Divan'ın oluşmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya yaptığı konuşmada "AK Parti'de kongre demek bildiğiniz gibi daha da güçlenmek demek, birlik ve beraberliğimizin artarak devam etmesi demek, daha da ötesi bu millete daha da çok hizmet demek" dedi.

Kongre sonrası ilçe başkanlığı görevi sona erecek olan A. Bahadır Örs'te yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bugüne kadar yaptığı hizmetleri anlatarak, "Ülkemiz bu kadar önemli badireler atlatmışken ve her gün yeni bir gündemle uyanırken bizler şahsi hesaplar peşinde olamayız. Ben varsam dava var, ben yoksam dava yok anlayışı habis bir anlayıştır. Tüm yaşananlara rağmen yüreğindeki Recep Tayyip Erdoğan sevgisini kimsenin sorgulamasına müsaade etmeyecek olan bu kardeşiniz dün ilçe başkanıydı yarında partisin bir üyesi olarak her türlü çalışmaya hazır bir neferdir, bunu da özellikle buradan vurgulamak isterim" diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu'da yaptığı konuşmada, "Kimse bu davanın sahibi benim diyemez, bu davanın sahibi millettir. Bu hizmetlerin bu güzelliklerin, ülkemize kazandırılan bu kazanımların asıl sahibi millettir, asıl sahibi sizlersiniz. Bizler bunun temsilcileriyiz. Biz ancak bu davanın bugün önde duran, bayrağını tutan temsilcileriyiz. Yarın başka arkadaşlar bu görevlere gelecekler. Makamlar ve mevkiler geçici, önemli olan baki kubbede bir hoş seda bırakmak. Akşehir gerçekten hep birlik ve beraberliği ile öne çıkan bir şehir, dedikoduların, tezviratların en az olduğu bir şehir" diye konuştu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı'nın ve Başbakanın mesajları okunarak aday tanıtımı ve yönetim kurulu üyelerinin aday tanıtımları yapıldı.

İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapılan seçim sonrası 20 kişilik yönetim kurulu asil üyeliklerine, Abdurrahman Çardakoğlu (Başkan) Ramazan Kirit, Mevlüt Duman, İbrahim Öncel, Rafet Akçetin, Ayşegül Şen, Musa Sargın, Rıfat Yaşarer, Gökhan Camcı, Mustafa Zorlu, Kenan Karasu, Necati Üçer, Hakan Şahin, Semih Dipi, İsmail İnce, Sadi Cem Yıldız, Ezgi Yallagöz, Muharrem Sağlam, Muharrem Akbulut, İbrahim Doğan seçildi.

AK Parti Akşehir İlçe Teşkilatının yeni Başkanı seçilen Abdurrahman Çardakoğlu seçim sonrası yaptığı açıklamada, "6. Olağan Kongremizde bizleri yalnız bırakmayan Milletvekillerimiz Mustafa Baloğlu ve Hacı Ahmet Özdemir başta olmak üzere İl Başkan Yardımcımız ve yönetim kurulu üyelerine, Belediye Başkanımıza, çevre ilçelerden gelen belediye ve ilçe başkanlarımıza, Kadın ve Gençlik Kolları başkan ve yönetimlerine, mahalle başkanlarımıza, Sendika ve STK Temsilcilerimize, basın mensuplarımıza ve tüm AK Parti ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Kongremizde oy kullanmaya gelen tüm delegelerimize de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu kutsal görevi; 2011 yılında aktif olarak başladığım siyaset hayatıma gece gündüz demeden hep beraber çalıştığımız, davamız için mücadele verdiğimiz Sayın Abdullah Bahadır Örs Beyden devraldım. Partimize ve memleketimize yaptığı katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bizim dava anlayışımızda gönüllere girmek gibi bir duamız var. Hazreti Mevlana'nın dediği gibi 'her yerde olmak gibi bir duan varsa, gönüllere gir. Çünkü sevenler sevdiklerini gönüllerinde taşırlar'. Birçok seçimden başarıyla çıktık ve 2019 hedefimiz için de hiç durmadan çalışacağız. Buradan tüm hemşehrilerime ve bizleri destekleyen tüm dava arkadaşlarıma şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.

AK Parti Akşehir 6. Olağan Kongresine; AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu, Hacı Ahmet Özdemir, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Konya İl Başkan yardımcısı ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti Akşehir'de Yeni Başkan Çardakoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement