AK Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi, PKK'sı da DEAŞ'ı da PYD'si de hepsi gömülmeye başladı.

18.02.2018 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi, PKK'sı da DEAŞ'ı da PYD'si de hepsi gömülmeye başladı. Biz ne dedik? 'Bunları açtıkları çukurlara gömeceğiz' dedik. Gömdük mü, gömdük. Gömmeye de devam edeceğiz. ya buraları bırakıp gidecekler o kendilerine ellerini açanlara, veyahut da silahları gömecekler, üzerine de betonu atacaklar." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen Ankara 6. Olağan İl Kongresi'nde bir konuşma yaptı.

Ankara'nın 16 Nisan'daki halk oylamasında yüzde 49'luk "evet" oranıyla beklentilerinin altında kaldığını belirten Erdoğan, yeni dönemde Ankara'nın çok daha yüksek oranlarla AK Parti'nin kutlu yürüyüşüne destek olacağına inandığını ifade etti.

AK Parti'nin Ankara'da yerinde saymasını asla kabul edemeyeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim, bu ülkenin milleti, huzuru, geleceği için mücadele eden tüm güvenlik güçlerinin yardımcısı olsun. Her şehidimiz ve her gazimiz, bu toprakların vatanımız olduğunu tekrar tekrar tescil eden birer mühürdür." değerlendirmesini yaptı.

Arif Nihat Asya'nın, "Bir bayrak rüzgar bekliyor" adlı şiirinden, "Şehitler tepesi boş değil/ Toprağını kahramanlar bekliyor/ ve bir bayrak/ Dalgalanmak için rüzgar bekliyor..." dizelerini okuyan Erdoğan, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Kut'ül Amare'de, Medine ve Kudüs müdafaalarında, Dumlupınar'da, Kıbrıs'ta, terörle mücadelede destan yazılan nice yerlerde ve 15 Temmuz gecesi tüm yurtta, Türk bayrağını dalgalandıran rüzgarı estirdiklerini belirtti.

Erdoğan, "Şimdi de kahraman askerlerimiz işte önce Fırat Kalkanı Harekatı'nda, şimdi de Zeytin Dalı Operasyonu'nda İdlip'te, Afrin'de, Kuzey Irak'taki operasyonlarda bayrağımızı dalgalandıran rüzgarı estiriyor." diye konuştu.

"Ben iki Sabri tanıdım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vurulan 32 yaşındaki 15 Temmuz gazisi Sabri Gündüz'ü ziyaret ettiğini anımsatarak, 46 kez ameliyat edilen Gündüz'ün Salı günü tekrar ameliyat edilerek, bacağının dizden altının kesileceğini bildirdi.

Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben iki Sabri tanıdım. Birisi bu Sabri, ayağı kesiliyor. Diğeri kendini tankın altına atan Sabri. Onu da çok ameliyat ettiler. Yurt dışına gönderdik, dil tahsili yapıyor. İnşallah ilahiyattan da bilgisayar, bilişim teknolojisi, bu alanda insan olurmuş bunu görecekler. Çok vasıflı, kaliteli. O yürekler var ya o yürekler. Böyle gençler olduktan sonra birileri kalkıyor diyor ki 'Gençlik şöyle, gençlik böyle.' Evelallah bizim gençliğimiz dimdik ayakta. Durmak yok, kapı kapı üniversitelerdeki arkadaşlarınızdan tutun, liselerdeki gençlere varıncaya kadar ayırt etmeksizin hepsini kucaklamaya, toplamaya, hepsiyle AK çatı altında birlikte yola devam etmeye var mısınız? Gençler, inşallah nerede ihtiyaç varsa bu kutlu bayrağı dalgalandıracak rüzgarın eseceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Unutulmasın ki bu rüzgar kimi zaman meltem olur eser, kimi zaman da fırtına olur yıkar geçer."

Erdoğan, AK Parti Gençlik Kolları ve AK Parti Kadın Kolları üyeleri ile gurur duyduklarını belirtti.

"Milletle kucaklaşıyoruz"

İl kongreleri vesilesiyle ülkenin dört bir yanında şehirleri ziyaret ettiğini, milletle kucaklaştığını belirterek, ülkenin her köşesinde kendilerini sevgiyle bağrına basan tüm millete şükranlarını sunan Erdoğan, "Milletimizin AK Parti'ye ve şahsımıza olan muhabbetinin kara kaşımıza kara gözümüze olan hayranlığından kaynaklanmadığını elbette biliyoruz. Bugün milletimiz bize kendisinin ve evlatlarının özgür ve müreffeh geleceğini gördüğü için böylesine güçlü bir destek veriyor." değerlendirmesini yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden haksız, hukuksuz, adaletsiz bir şekilde alınıp, cezaevine gönderildiğinde kendisini on binlerin cezaevine uğurladığını kaydeden Erdoğan, "İşte o gün bize sahip çıkanların gözünde şahit olduğum samimiyeti bugünlerde gittiğimiz illerde bizi muhabbetle bağrına basan kardeşlerimizde bir kez daha müşahede ediyorum." dedi.

Vatandaşların tamamının, Türkiye'nin verdiği mücadelenin anlamının ve öneminin farkında olduğunu ifade eden Erdoğan, milletin, devletine, yöneticilerine olan teveccühünü çok açık net gördüklerini aktardı.

"Hem müzakere ederiz hem de sahadaki operasyonlarımızı sürdürürüz"

Türk milletinin bu desteğinden aldıkları güçle karşısındakilerin ne yaptığına, ne dediğine değil, kendi hedeflerinin ne olduğuna baktıklarını ve bu doğrultuda yürüdüklerini ifade eden Erdoğan, "Bize dostluk gösterene, yüreğimiz de kollarımız da açıktır. Bize husumet besleyenin, istiklalimizi ve istikbalimizi tehdit edenin ise ne kimliğine ne cesametine bakarız. Allah'ın yardımı, milletimizin cesareti, dostlarımızın duasıyla da ezer geçeriz, hiç bu işin şakası yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son günlerde bize uzatılan hiçbir dostluk elini havada bırakmadığımızı sizler de görüyorsunuz. Meseleleri diyalogla, suhulet ve aklıselimle çözmek isteyenlere karşı biz de müspet bir tavır sergiliyoruz. Ama şu gerçeği de hiç kimse aklından çıkarmamalıdır. Söz elbette önemlidir, değerlidir; konuşmak müzakere etmek belirli konularda anlaşmak elbette kıymetlidir. Fakat biz asıl neticeye bakarız, asıl uygulamaya bakarız, asıl sahada ne olup bittiğine bakarız. Yani hem müzakere ederiz hem de sahadaki operasyonlarımızı sürdürürüz. Çünkü bizim hiçbir operasyonumuz, hiçbir talebimiz meşruiyet sınırlarının dışında değildir. Sadece haklı olduğumuz konularda söz söylüyor, adım atıyoruz. Dolayısıyla bu süreçte kendine çekidüzen vermesi, yaptıklarını sigaya çekmesi, eksiklerini tamamlayıp yanlışlarını düzeltmesi gerekenler karşımızdakilerdir. Bu ilişkilerde karşılıklı bazı küçük jestler, elbette mümkündür. Bir kez daha tekrarlıyorum, asıl hedeflerimizden, asıl iddialarımızdan, asıl beklentilerimizden verecek en küçük bir tavizimiz yoktur. Biz çiğ yemedik ki karnımız ağrısın. Biz dürüst davrandık."

"Bıçak kemiğe dayandı ve hakkımıza girildi"

"Türkiye olarak kimsenin hakkına girmedik ki geri adım atalım, kimsenin verdiğimiz sözlerle yaptığımız işler arasında dağlar gibi farklar ortaya çıkmadı ki düzeltmeye gidelim. İşte Afrin'de sabır sabır sabır..." diyen Erdoğan, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Obama döneminde Zeytinlik Harekatı olarak değerlendirilen o süreci Sayın Obama ile defalarca konuştuk. Ama hep aldatıldık. Bir değil, iki değil, üç değil, hep aldatıldık. Yaptık, yapıyoruz, yaptık yapıyoruz, geldik bu döneme. Olacaksa olacak, olmayacaksa kendi göbeğimizi kesmek zorundayız dedik. Niye? Oradan kalkıp da kendini bilmez PYD/ YPG bu teröristler, kalkar bizim topraklarımıza eğer oralardan roketler atarlarsa oralarda bizim şehitlerimiz olursa biz kalkıp buna sabredemeyiz. İşte 100'e yakın şehidimiz oldu. Artık dedik ki bitti bu iş. Bıçak kemiğe dayandı ve hakkımıza girildi. Verilen sözler yerine getirilmedi, arkamızdan işler çevrildi. Dolayısıyla ülkemizden belli beklentiler içine girenler, önce bu yanlışları bir düzeltecekler ki bizden söz istesinler, bizden talepte bulunsunlar. İşte olmayınca biz ne yaptık. Bir gece ansızın oraya girdik."

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin kilometrekarelik alanı kontrol altına aldıklarına işaret eden Erdoğan, şimdi orada o toprakların gerçek sahiplerinin oturduğunu belirterek, "Biz oturmuyoruz orada. O toprakların gerçek sahibi olanlar oturuyor. Bizim oralarda hevesimiz yok. Yeter ki sahipleri gelsin de oraya otursun." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi, PKK'sı da DEAŞ'ı da PYD'si de hepsi gömülmeye başladı. Biz ne dedik? 'Bunları açtıkları çukurlara gömeceğiz' dedik. Gömdük mü, gömdük. Gömmeye de devam edeceğiz. ya buraları bırakıp gidecekler o kendilerine ellerini açanlara, veyahut da silahları gömecekler, üzerine de betonu atacaklar." ifadelerini kullandı.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Ankara 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement