AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı - Bakan Sarıeroğlu (2) - Son Dakika
Güncel

AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı - Bakan Sarıeroğlu (2)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısındaki konuşmasında kullandığı dili kınadığını belirterek, "Bu Türkiye'nin hak ettiği ana muhalefet profili değil, ana muhalefet dili değil." dedi.

07.04.2018 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partisinin grup toplantısındaki konuşmasında kullandığı dili kınadığını belirterek, "Bu Türkiye'nin hak ettiği ana muhalefet profili değil, ana muhalefet dili değil." dedi.

Sarıeroğlu, AK Parti Ankara İl Başkanlığınca Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda, ilçe ve il kongreleri bittikten sonra AK Parti olarak 2019 seçimlerine hazır olarak yollarına devam edeceklerini söyledi.

Türkiye'nin geçirdiği zor dönemlerde "kardeşlik ruhu ve aile gibi" hissetmenin önemini dile getiren Sarıeroğlu, "Biz çok seçim atlattık. Tüm seçimlerden de yüzümüzün akıyla lider olarak çıktık. Bizim açımızdan sandık asla korkulacak bir süreç değil tam tersine zaferlerimizin üzerine zafer ekleyeceğimiz, yeni liderliklerle yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğimiz bir süreç." ifadelerini kullandı.

Seçim sürecine yönelik de önlerine birçok engel, bariyer ve algı operasyonlarının çıkarılmaya devam edeceğini belirten Sarıeroğlu, önlerine kim ne çıkarırsa çıkarsın gereken cevabın verileceğini vurguladı.

"Biz onlara kulağımızı tıkayacağız ve yolumuza bakacağız"

Türkiye'nin Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatlarında başarılara imza atıldığına dikkati çeken Sarıeroğlu, "Bu süreçte içeride ve dışarıda çok ses çıktı biliyorsunuz. En başta ana muhalefette, 'Girilmesin, yapılmasın, orada tuzak var, ağır kayıplarla karşı karşıya kalabiliriz' şeklinde. Şimdi anlıyoruz bu serzenişlerin nedenini son bir haftadır yaşadığımız gelişmelerde. Yine uluslararası arenada çok ciddi bir bilgi kirliliğiyle çok yanlış bir kamuoyu oluşturma girişimiyle karşı karşıya kaldık." ifadelerini kullandı.

Operasyonların amacına ilişkin bilgi veren, şehitlere rahmet, gazilere şifalar dileyen Sarıeroğlu, " Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihi bir zaferidir bu. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın başkomutanlığında, kabul etseler de etmeseler de başkomutanlığında kazanılmış bir zaferdir. Bunun rahatsızlığını görüyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sanatçı ve sporcularla Zeytin Dalı Harekatı'na destek kapsamında Hatay'a gerçekleştirdiği ziyarette kendisinin de heyette olduğunu anımsatan Sarıeroğlu, ziyaretten bile rahatsızlık duyulduğunu söyledi.

Bu rahatsızlığın arkasında başka bir "zihinsel" durum olduğunu belirten Sarıeroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu hafta grup toplantısında kullandığı dili de "korkunç" olarak değerlendirdi. Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Siyaset ideallerle yapılır, ilkelerle yapılır ve gerçekten toplum için yapılır. Bu anlamda tam bir hezeyan içerisinde olduklarını görüyoruz. Bunun sebebi de 2019 yaklaştıkça çaresizlik ve bunun göstermiş olduğu çırpınışlar. Ben kullanılan dili buradan kınıyorum. Bu Türkiye'nin hak ettiği ana muhalefet profili değil, ana muhalefet dili değil. Bu anlamda önemli süreçlerden geçerken, Türkiye'nin içeride ve dışarıda büyük bir mücadeleyi ortaya koyduğu bir dönemden geçerken vatandaşlarımızın tek yürek, tek ses olarak bu süreçte kendisini ortaya koyduğunu da dahil ettiğimiz zaman bu durumun gerçekten vahim olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz onlara kulağımızı tıkayacağız ve yolumuza bakacağız."

Türkiye'nin bir yandan Afrin'de operasyon yaptığını, içeride de terörle mücadelesini sürdürdüğünü hatırlatan Sarıeroğlu, "Biz Türkiye olarak kutlu yürüyüşümüzle yatırımlarımıza, atılımlarımıza, ortaya koyduğumuz reformlara devam ediyoruz." dedi.

"İstihdam dostu bir büyüme performansı ortaya konmuştur"

Sarıeroğlu, Türkiye'nin arka arkaya büyüme rekorları kırıldığını da ifade ederek, şunları söyledi:

"7,4 yıllık büyüme oranımız. Şimdi bunun üzerinden de spekülasyonlar algı çalışmaları yapılıyor. Bunların hiçbiri gerçekten altına baktığımız zaman doğru gerekçeler ve bilgilerle yapılmıyor. İstihdam dostu bir büyüme performansı ortaya konmuştur. Geleceğe yönelik olarak bu büyüme performansının süreceğine ilişkin altında çok derin bilgiler söz konusudur. Makine, teçhizat yatırımlarında, üretimde artış söz konusu. Diğer taraftan ihracatta, kapasite kullanım oranlarında rekorlar kırıyoruz. En önemlisi de 1,5 milyon kişiye istihdam yaratmışız. Dengeli, kapsayıcı, sürdürülebilir ve sağlıklı bir büyüme sürecinden Türkiye geçmektedir. Kim ne derse desin."

Sarıeroğlu, Meclisten 3 önemli reform paketi çıktığını ve geçtiğimiz hafta da nükleer enerji santrali temelinin atıldığını anımsattı.

"Kara propagandalarla vatandaşlarımıza umutsuzluk aşılanmaya çalışılıyor"

Türkiye'de hangi süreçlerden geçilirse geçilsin, engellere rağmen yollarından şaşmayacaklarını ve yatırımların devam edeceğini aktaran Sarıeroğlu, "Kara propagandalarla vatandaşlarımıza umutsuzluk aşılanmaya çalışılıyor. Şu anda 28 milyon istihdam oranına ulaşmışız. 31 milyon kişi iş gücüne katılmış, son bir sene içerisinde 250 bin yeni iş yeri açılmış. 2002 yılında 900 binmiş iş yeri sayısı, bugün 1 milyon 800 bine ulaşmış. Emekli sayımız 12 milyon 125 bin kişiye ulaşmış durumda. Bu rakamlar çok büyük rakamlar, dünyayla kıyasladığınız zaman." değerlendirmesinde bulundu.

Taşerondan kadroya geçiş süreçlerinin tamamlandığını belirten Sarıeroğlu, "Zor bir süreçti. Çok fazla sabotaja ve girişime maruz kaldığımız, bilgi kirliliği yaratılarak yapılan işin üzerine gölge düşürülmeye çalışıldığı bir süreçti. Yine bu hafta yaşadık. Eski hükümlü kardeşlerimizle ilgili Meclis kürsüsünden bir sürü şey söylediler. Artık bütün söyleyenleri tek tek aramak zorunda kaldım. Gündemi de yapılan düzenlemeleri de maalesef takip etmiyorlar. Aslında belki bunu bilinçli olarak yapıyorlar. Algılarla ortaya bir şey atıp, 'tartışılsın, sonrası gerisi beni ilgilendirmez' diye bir anlayış söz konusu ana muhalefette." diye konuştu.

"Biz temiz bir iş yaptık"

Kamudaki taşeron tanımının gereğini yerine getirdiklerini ve 900 bin kişinin kamuya geçişinin sağlandığını ifade ederek, partililere bu konudaki süreci anlattı.

Güvenlik soruşturmasıyla ilgili de tartışmalar olduğuna dikkati çeken Sarıeroğlu, "Sağlık Bakanlığında 148 bin kişinin kadroya geçişi sağlandı ve güvenlik soruşturmasıyla alakalı 81 ilde tüm hastaneler, ağız diş sağlığı merkezleri, poliklinikler hepsini kapsadığında sadece 572 kişi bu sürecin dışında kalmış. Diğer taraftan Gençlik ve Spor Bakanlığında 35 bin kişi kadroya geçmiş sadece 6 kişi tüm Türkiye'de dışarıda kaldı. Tunceli Belediyesi 140 kişi değerlendirmeye alınmış, sadece 5 kişi güvenlik soruşturması nedeniyle bu süreçten faydalanamamış yani burada da kara bir propaganda yapılıyor, biz temiz bir iş yaptık." ifadelerini kullandı.

Başkent Ray hizmete giriyor

Ankara'ya yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Sarıeroğlu, çalışmaların süreceğini bildirdi.

Bu hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla "Sincan-Kayaş Başkent Ray"ın açılışını gerçekleştireceklerini, bunun 1 milyar 127 milyon liralık bir yatırım olduğunu bildiren Sarıeroğlu, günde 520 bin kişinin bu hizmetten yararlanacağını vurguladı.

Toplantıda Ankara Milletvekili Vedat Bilgin de bir konuşma yaptı.

AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı - Bakan Sarıeroğlu (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Ankara İl Danışma Meclisi Toplantısı - Bakan Sarıeroğlu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de 9 Kaçak Göçmen Yakalandı
    19:08 Edirne'de 9 Kaçak Göçmen Yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, bir organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti
    19:02 Çorum Belediyesi, Bin 571 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Hediye Etti

    Çorum Belediyesi, ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık kıyafet hediye ederek yüzlerini güldürdü. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın da dağıtıma katılarak çocuklarla ilgilendi.

  • Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını
    19:01 Çorlu'da Atık Depolama Tesisi Yangını

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bulunan atık depolama tesisinde çıkan yangın, Ergene ilçesinden de yoğun dumanla görüldü. İtfaiye ekipleri yangını söndürme çalışmalarına devam ediyor.

  • Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak
    19:01 Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.


Advertisement