AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Artvin'de son 15 yılda 50 kilometreye yakın uzunlukta toplam 57 tüneli tamamlayarak hizmete açtıklarını söyledi.

16.12.2017 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Artvin'de son 15 yılda 50 kilometreye yakın uzunlukta toplam 57 tüneli tamamlayarak hizmete açtıklarını söyledi.

Arslan, Artvin Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın önderliğinde başlatılan çalışmaların üzerine koyarak çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Artvin'de 80 yılda 22 kilometre bölünmüş yol yapıldığını, 15 yılda ise bunun üzerine 23 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini vurgulayan Arslan, 80 yılda 31 kilometre sıcak asfalt dökülürken, 15 yılda bunun üzerine 122 kilometre koyarak 153 kilometreye çıkardıklarını dile getirdi.

İldeki yatırımların aksamadan ilerlediğinin altını çizen Arslan, "Artvin'de 80 yılda yapılan 13 tünel toplam boy uzunluğu 4,8 kilometre. 15 yılda Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sizin önderliğinizde yaptığımız 57 tünel 47,8 kilometre. Cumhuriyet tarihinde Türkiye'de yapılan 50 kilometre. Sadece Artvin'de 15 yılda yapılan yine 50 kilometre. Şu an 41 kilometre tünelde de inşaat devam ediyor. Bugüne kadar 3 milyar liraya yakın sadece Bakanlığımızın yaptığı yatırımlar. Şu anda da 2,5 milyara liraya yakın Artvin'de proje çalışmalarımız devam ediyor. 19 proje ve parasal bedeli 2,5 milyar." dedi.

Arslan, yatırımlara değinerek, "Hopa- Borçka yolu bölünmüş sıcak asfalt 6,5 kilometre bunu bitireceğiz. Cankurtaran Tüneli başlatılan proje. Artvinliler bunun için Sayın Başbakanım sizden müjde bekliyor. Artvin- Ardanuç, Murgul-Damar yolunun eksik olan bölümü ile ilgili ikmal ihalesine çıktık. 18 Ocak'ta ihalesi var. Şavşat şehir geçişi var. Onlarında ihalesini yapıp önümüzdeki yıl bitireceğiz. Ortaköy'e giden yol çok önemli. Proje ile ilgili çalışmalar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Artvin'de birçok projenin 2019'da tamamlanacağına dikkati çeken Arslan, "Yusufeli Barajı ve üniversite yolu çalışmaları devam ediyor. Artvin girişinde bir köprü var. Gerçekten sıkıntılıdır. Yanına daha yüksek bir köprü daha yapacağız. Etütlerini yapıyoruz. Eğer ihtiyaç olursa mevcudunda yükseltilmesi çalışmalarını önümüzdeki yıl yapmış olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Artvin 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement