AK Parti Batman 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Batman 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar olduğu gibi 2019 öncesinde de kirli ve kanlı senaryolarının tamamını sahiplerinin başlarına geçirmekte kararlıyız.

03.02.2018 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugüne kadar olduğu gibi 2019 öncesinde de kirli ve kanlı senaryolarının tamamını sahiplerinin başlarına geçirmekte kararlıyız. Ne terör örgütlerinin ne de onlara piyonluk yapan siyasetçi, aydın, sanatçı görünümlü çetenin bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bu toprakların, millete silah doğrultan, darbecilere, sokakları savaş alanına çeviren vandallara, eli kanlı terör örgütlerine, kalemşörlük yapan lümperlere terk edilemeyecek kadar bu topraklar mübarek yerler olduğunu söyledi.

Türkiye'nin, senelerce milletin kanını emen, eski Türkiye'nin haramzadelerinin tapulu malı olmadığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin, 80 milyon vatandaşın tamamına ait olduğunu dile getirdi.

"Özellikle Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Lütfen ırkçılığa düşmeyin. Lütfen kavmiyetçilik yapmayın. Zira Rabbim bizi kabileler halinde yarattı, kavimler halinde yarattı." diyen Erdoğan, hiçbir kavmin bir diğer kavme üstünlüğü olmadığını, üstünlüğün ancak ittika ve takva ile olduğunu ifade etti.

Erdoğan, "Biz, birbirimizi Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Gürcü, Abaza, Boşnak olduğu için değil sadece yaratandan ötürü seveceğiz, anlayış bu olacak. Biz asla ve asla, kula kul olmayacağız. Biz sadece ve sadece Allah'a kul olacağız." diye konuştu.

Fatiha suresindeki, "Yalnız sana kulluk eder ve yalnız senden yardım dileriz." ayetini de aktaran Erdoğan, "Bizim başka kapımız yok. Kim olurlarsa olsunlar, bizim yardım kapımız Allah'tır, o bize yeter. Bu ülke, bir asır önce Çanakkale'de olduğu gibi bugün de ciğerparelerini kına yakarak, cepheye gönderen analarındır, babalarındır, eşlerindir, kardeşlerindir, yarenlerindir." ifadesini kullandı.

"Kimsenin terör seviciliği yapmasına izin vermeyiz"

"Adı, sanı, unvanı ne olursa olsun hiç kimsenin öyle cafcaflı kavramları kendine siper ederek, bu ülkede terör seviciliği yapmasına izin vermeyiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fikir özgürlüğünün sınırları dünyanın her yerinde bellidir. Hiçbir ülke, kendi vatandaşlarının kanını döken katil sürülerine ve bunlara kalkan olan sivil uzantılara müsamaha göstermez. Ülkemizin, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere karşı yürüttüğü istiklal ve istikbal mücadelesini gölgelemeye yönelik hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz. Marjinal örgütlerin, adeta hücre evine dönüşmüş kimi meslek odalarının sokakları karıştırmaya çalışmasına da asla müsaade etmeyeceğiz."

15 Temmuz'da milletin direnişi karşısında hayalleri suya düşen çevrelerin ne planladıklarını, kapalı kapılar arkasında hangi fitne kazanlarını kaynattıklarını çok iyi bildiklerinin altını çizen Erdoğan, "Bugüne kadar olduğu gibi 2019 öncesinde de kirli ve kanlı senaryolarının tamamını sahiplerinin başlarına geçirmekte kararlıyız. Ne terör örgütlerinin ne de onlara piyonluk yapan siyasetçi, aydın, sanatçı görünümlü çetenin bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına izin vermeyeceğiz." dedi.

"15 senedir heyecanımızdan hiçbir şey kaybetmedik"

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yapan Erdoğan, bugünle beraber geleceği de bu dört sütun üzerinde inşa edeceklerini belirtti. "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte kardeş olacağız ve Türkiye olacağız." ifadesini kullanan Erdoğan, "Bizi kimse yıkabilir mi? Biz içeriden ve dışarıdan yönelen tüm saldırılara rağmen garip gurebanın elinden tutmaya, yoksulun derdiyle dertlenmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Erdoğan, "Halka hizmet, hakka hizmettir." emrini kendilerine rehber kılarak, 15 yıldır diğer vilayetlerle beraber Batman'a da hizmet götürmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 senedir heyecanımızdan, azmimizden, millete hizmet sevdamızdan hiçbir şey kaybetmedik. Bu vatana aşkla, tutkuyla bağlıysak bugün de aynı hissiyatla bağlıyız. Oy versin vermesin, tüm vatandaşlarımızı kucaklıyor, şehirlerimiz arasında ayrım yapmadan; dili, dini, etnik kimliği veya siyasi görüşünden dolayı hiç kimseyi dışlamadan ülkemize hizmet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni yeni rekorlar kırıyoruz"

Mazlumların sığınağı olan bu ülkeyi 2023'te dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri yapmayı hedeflediklerine dikkati çeken Erdoğan, asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapmış bu aziz milleti en kaliteli en güzel hizmetlerle buluşturmakta kararlı olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 yıldır bu hedefler doğrultusunda çok ciddi mesafe aldıklarını da aktardı. Geçmişte, IMF kapılarında sıraya giren bir Türkiye olduğunu anımsatan Erdoğan, iktidara geldiklerinde 23,5 milyar dolar olan IMF'ye borcun 2013'te ödendiğini dile getirdi.

IMF'nin Türkiye'nin borç ister hale geldiğine işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İhracatımız 36 milyar dolardı, ama şimdi ihracatımız nereye geldi, 158 milyar dolar. Yeni bir rekor. Merkez Bankamızın döviz rezervi 27,5 milyar dolardı. Şimdi 120 milyar dolara geldik. Yeni yeni rekorlar kırıyoruz. Daha nice rekorlar kıracağız. Üzerimizde bayrağımızı taşıyan pasaportumuzun itibarını biz artırdık. Sağlıkta, ulaşımda, istihdamda, tarım ve hayvancılıkta, turizmde, birçok alanda bu adımları atarak bu yola devam ediyoruz."

Batman'a yapılan yatırımlar

Yatırımlarda Batman'ı ihmal etmediklerini belirten Erdoğan, son 15 yılda kente yapılan yatırımlara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Şu süre içerisinde yaptığımız yatırım 12 milyar lira. Batman'a 3 bin 628 adet yeni derslik kazandırdık. Bugün 13 binden fazla öğrencisi olan Batman Üniversitesini biz kurduk. Şimdi 15 bin seyirci kapasiteli stadyumun da inşasında sona geliyoruz. İki aya kadar stadyumumuzu tamamlayıp açılışını yapacağız. Aralarında 300 yataklı Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin de bulunduğu üç adet sağlık tesisinin yapımı devam ediyor. TOKİ kanalıyla Batman'da 15 yılda 4 bin 700 konut projesi kazandırdık. Biz geldiğimizde 13 kilometrecik bölünmüş yol vardı. Biz buna 132 kilometre daha bölünmüş yol ilave ettik ve 145 kilometreye çıkardık. Batman-Hasankeyf-Gercüş- Midyat yolu yeni projelerimizin arasındadır."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Batman 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement