AK Parti Batman 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Batman 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör kabusu uzun yıllardır, bölgeye ilgi duyan yatırımcıları caydıran en önemli faktör olmuştur.

03.02.2018 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terör kabusu uzun yıllardır, bölgeye ilgi duyan yatırımcıları caydıran en önemli faktör olmuştur. Terör, yatırımcı bundan gelmedi. Şimdi bunu aşacağız. Devletimiz ve güvenlik güçlerimizle beraber hepimize önemli görevler düşüyor." dedi.

Erdoğan, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Hasankeyf Barajı'nı birilerinin istemediğini belirterek, "Kimler istemiyordu? Teröristler, Hasankeyf Barajı'nın yapılmasını istemiyorlardı. Niye? Çünkü Hasankeyf Barajı, onların terör mücadelesindeki yolunu kesen en önemli projeydi." ifadesini kullandı.

Hasankeyf Barajı'na ciddi bir harcama yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hasankeyf artık bir baraj olmuyor, burada bir deniz oluyor, Hasankeyf denizi. Etrafında farklı bir ilçe, Hasankeyf. Konutlarıyla, medresesiyle, Zeynelbey Türbesi'yle, bambaşka bir güzellik geliyor oraya. Şu anda bu proje de hızla devam ediyor. Az önce TOKİ Başkanımı oraya gönderdim, 'Git, çekimleri yap, son durumu bana getir' dedim. Bütün bunlarla beraber, kurulu gücü bin 200 megavat olan Ilısu Barajı bittiğinde yılda 400 milyar kilovatın üzerinde enerji üreterek, ekonomiye bir buçuk milyar lira katkı sağlayacak. Bu Ilısu Barajı öyle sıradan bir olay değil. Toplam maliyeti 8,5 milyar lira olan bu barajın inşası da tamamlanmak üzere. Çalışıyoruz. Durmak yok, yola devam diyoruz. Biz, yan gelip yatmadık. Teröristler, başka yolda, onlar ülkemizin önünü kesme yolunda, biz de hizmet yolundayız, ona göre."

"Hasankeyf'i bir kültür alanı haline getiriyoruz"

Baraj inşası sebebiyle taşınan Ilısu köyünün yeni konutlarını hak sahiplerine dağıttıklarını bildiren Erdoğan, Hasankeyf ilçesini ise bölge mimarisine uygun şekilde yeniden inşa ettiklerini söyledi. Kamu binalarının inşaatlarını tamamladıklarını dile getiren Erdoğan, hak sahipleri için geniş ve ferah yeni konutlar inşa ettiklerini, ticaret merkezinde 98 dükkanın tamamlandığını, yeni Hasankeyf'i aynı zamanda bir kültür alanı haline getireceklerini belirtti.

Bu çerçevede yapılan kültür parkı, müze, kapalı spor salonu, kütüphane, kültür yarım ada bağlantısı köprüsü inşaatının da tamamlandığını anlatan Erdoğan, baraj sahasında bulunan 540 yıllık Zeynelbey Türbesi'nin ilk defa uygulanan bir teknikle göl alanından çıkartılıp kültür parkına yerleştirildiğini aktardı.

Zeynelbey Türbesi'nin haricinde 6 eserin daha taşınacağını, 2 eserin de yerinde korunacağını belirten Erdoğan, bu çalışmaları sene sonuna kadar bitireceklerini açıkladı.

Batman'da 337 bin dekar arazinin sulanmasını sağlayacak ve enerji üretecek Batman Barajını da tamamlayarak hizmete aldıklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin uzun vadeli içme suyu problemini çözeceklerini, şehir merkezinin 2050 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanmasında kullanılabilir duruma getirildiğini söyledi.

"Sahip olduğu onca zenginliği, fırsata çeviremiyor"

Batmanlı çiftçilere 520 milyon lira tutarında tarımsal destek verdiklerine dikkati çeken Erdoğan, bu hizmet seferberliğini önümüzdeki süreçte de devam ettireceklerini dile getirdi.

Çalışmaya, üretmeye şehri kalkındırmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, "Batman, Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en büyük dördüncü şehridir. Elbette yaptığımız tüm bu yatırımlarla son 15 senede Batman'ın çehresi değişmiş, şehrimiz adeta çağ atlamıştır. Ancak onca yatırıma ve teşvike rağmen hala Batman'ın kimi alanlarda beklenen hamleyi gerçekleştiremediğini görüyoruz. Özellikle istihdam, sanayi, kültür ve inanç turizmi noktasında şehrimiz sahip olduğu onca zenginliği, ne yazık ki fırsata çeviremiyor." değerlendirmesinde bulundu.

"İnsanlar gidecekleri yerde, öncelikle emniyet arar"

Devletin, özel sektöre yaptığı çağrı ve teşviklerin ikna etmeye yetmediğine işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özel sektörün katkısı, desteği ve girişimleri olmadan bir şehrin hedeflerine ulaşması, arzu ettiği kalkınmayı yakalaması, işsizliği tamamen sorun olmaktan çıkarması son derece zor. Terör kabusu uzun yıllardır, bölgeye ilgi duyan yatırımcıları caydıran en önemli faktör olmuştur. Terör, yatırımcı bundan gelmedi. Şimdi bunu aşacağız. İş makinelerinin yakıldığı, şantiyelerin ateşe verildiği, rızkının peşindeki işçilerin kalleşçe öldürüldüğü bir ortamda buraya ne yatırımcı ne de turist gelir. Çünkü insanlar gidecekleri yerde, öncelikle emniyet arar. Güvenlik, huzur ve istikrar arar. Bunlar olmayınca gelmez. Devletimiz ve güvenlik güçlerimizle beraber hepimize önemli görevler düşüyor."

Batmanlılarla beraber bölge halkına sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Erdoğan, "Doğu ve Güneydoğu bölgesinde yıllardır çözülemeyen kimi sorunların üstesinden gelmek istiyorsak, terör meselesini artık gündemimizden çıkarmamız lazım." ifadelerini kullandı.

"Masumların zarar görmemesi için kılı kırk yarıyor"

Son bir kaç yılda devlet olarak bu noktada çok önemli adımlar attıklarına işaret eden Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün, güvenlik güçlerimizle sivil vatandaşları karşı karşıya getirmeye dönük provokasyonlarına rağmen, bu mücadeleyi hukuktan, demokrasiden taviz vermeden yürüttük. Türkiye bugün Afrin'de de tek bir sivilin kılına zarar gelmemesi için büyük fedakarlıklarda bulunuyor. Güvenlik güçlerimiz, kimi zaman kendi canlarını tehlikeye atmak pahasına masumların zarar görmemesi için kılı kırk yarıyor." diye konuştu.

PYD zulmünden kaçan on binlerce Suriyeli kardeşine sahip çıktığı için Batmanlılara teşekkür eden Erdoğan, "Sizler ve birkaç yıldır burada yaşayan kardeşlerim, bölücü terör örgütünün karanlık yüzünü herkesten daha iyi biliyorsunuz. Bu terör örgütünün muhaliflerine nasıl davrandığına, kendine itaat etmeyenlere hangi zulümleri reva gördüğüne, sizler ilk elden şahitsiniz." dedi.

"O çukurları elhamdülillah bizler kapattık"

Çukur eylemlerini hatırlatan Erdoğan, "O ne zulümdü. O çukurları elhamdülillah bizler kapattık, oraları yeniden yaşanır hale getirdik. Biz buyuz." ifadesini kullandı.

Modern bir şehircilik anlayışını yaşatmak istediklerini vurgulayan Erdoğan, helikopterle Batman'ın üzerinde dolaşırken eski ve yeni Batman'ı gördüğünü, Allah'a hamd ettiğini söyledi.

Daha güzel, daha iyi olacağını belirten Erdoğan, "Benim Batmanlı kardeşime ne yakışıyorsa, biz de onu yapmanın gayreti içerisinde olduk. Bu kritik süreçte devletinin ve ülkesinin yanında saf tutan tüm Batmanlı kardeşlerime teşekkür ediyorum. İnşallah birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde mücadelemizi kararlılıkla yürüteceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin, 15 Temmuz şehitlerine ve tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, Fatiha okudu, gazilere şifa diledi.

Erdoğan partilileri zeytin dalı ile selamladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrenin yapıldığı salonun girişinde yöresel kıyafetli kız çocukları tarafından Türk bayrağı ve zeytin dalları ile karşılandı.

Erdoğan, çocuklardan aldığı zeytin dalları ile salondaki partilileri selamladı. Buket halindeki zeytin dalları Erdoğan'ın konuşması süresince kürsüde durdu, konuşmasının ardından kendisine zeytin dalı veren çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kongreye, Başbakan Yardımcıları Fikri Işık ve Mehmet Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Cevdet Yılmaz, Mehdi Eker ve Mustafa Ataş ile AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da katıldı.

Ayrıca kongrede MHP Batman İl Başkanı Mehmet Açık ve HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin de yer aldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Batman 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi
    09:54 Şarköy'de Muhtarlar Toplantısı Gerçekleştirildi

    Şarköy ilçesinde Kaymakam Ahmet Naci Helvacı başkanlığında muhtarlar toplantısı düzenlendi. Helvacı, toplantıda muhtarları tebrik ederek kamu hizmetlerinin daha etkin şekilde sürdürülmesi için iş birliği yapılacağını vurguladı. Ayrıca, Şarköy Devlet Hastanesi deprem riski nedeniyle yıkılmaya başlandı ve yerine Aile Sağlık Merkezi ve Sağlıklı Hayat Merkezi yapılacak.

  • Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı
    09:44 Tokat Belediye Başkanı Sulusaray'da deprem sonrası çalışmalara katıldı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla birlikte çalışmalara katıldıklarını belirtti. Depremde 171 ev zarar gördü, 2 minare hasar gördü ancak can kaybı ve yaralanma olmadı. Belediye olarak ilçeye aşevi ve personel desteği verdikleri ve vatandaşlara çorba ikramında bulundukları açıklandı. Durum tespit çalışmaları devam ediyor ve devletin tüm kurumları bölgede destek veriyor.

  • Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti
    09:44 Vali Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ziyaret etti

    Vali Birol Ekici, Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut'u ve ekibini ziyaret etti. Ekici, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve başarılar diledi. Bulut ise ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, kentin hak ettiği hizmetleri sağlamak için çalıştıklarını belirtti ve destek olan herkese teşekkür etti.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu
    09:42 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde incelemelerde bulundu

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde yapılan hizmet ve projeler hakkında bilgi almak ve vatandaşlarla bir araya gelmek için incelemelerde bulundu. Vali Aydoğdu, Tercan Kaymakamlığı ziyaretinin ardından esnaf ile hasbihal etti.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı
    09:39 Melikgazi Belediye Başkanı Muhtarlarla İstişare Toplantısı Yaptı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, yeni muhtarlar ve yeniden seçilen muhtarlarla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantıda, Melikgazi için yapılan hizmetler ve yeni dönem projeleri hakkında bilgi verildi.

  • Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi
    09:34 Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi

    Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Tercan ilçesine bağlı köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişarelerde bulundu. Muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali Aydoğdu, çözüm için gerekli talimatları verdi ve vatandaşlara en iyi hizmeti sunma gayretinde olacaklarını belirtti.

  • Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı
    09:32 Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ'lı Kayseri'de yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüten 5 DEAŞ üyesi şahıs yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ terör örgütünün eylem ve faaliyetlerini engellemek amacıyla çalışma yaptı. Operasyon sonucunda 5 şahıs gözaltına alındı ve işlemleri devam ediyor.

  • AK Parti Grup Başkanvekili'nin lüks saatiyle paylaşımı tepki çekti
    09:30 AK Parti Grup Başkanvekili'nin lüks saatiyle paylaşımı tepki çekti

    AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, 562 bin TL'lik Rolex marka saatiyle sosyal medyada paylaşım yapınca büyük tepki aldı. Paylaşımın altına gelen tepkiler üzerine Yenişehirlioğlu, gönderiyi kaldırdı.

  • Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti
    09:27 Buldan Belediye Başkanı, Düğün Salonu ve Parkın Kirasını İptal Etti

    Buldan Belediye Başkanı Mehmet Ali Orpak, 31 Mart Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala pazarlık usulü ile kiralanan Belediye Düğün Salonu ile Alparslan Türkeş Parkı'nın sözleşmesini kamu zararı oluştuğu gerekçesiyle iptal etti.

  • FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı
    09:19 FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı

    Kayseri'de terör örgütü FETÖ'den aranan firari emniyet müdürü, hücre evine yaptığı gizli geçitten kaçarken yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari emniyet müdürünün hücre evinde saklandığını tespit ederek operasyon düzenledi. Şüpheli, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement