AK Parti Bilecik 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Bilecik 6. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün saat 17.00 itibarıyla Suriye Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG, DEAŞ, El Kaide terör yuvalarına karşı hava harekatı başlamıştır.

20.01.2018 19:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün saat 17.00 itibarıyla Suriye Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD/ YPG, DEAŞ, El Kaide terör yuvalarına karşı hava harekatı başlamıştır. Harekatın adı Zeytin Dalı Harekatı'dır." dedi.

Yıldırım, partisinin İstasyon Spor Salonu'nda düzenlenen Bilecik 6. Olağan İl Kongresi'ne katılarak partililere hitap etti.

İnşasına AK Parti iktidarından önce başlanan 5 sağlık tesisini bitirdiklerini belirten Yıldırım, birisi hastane olan 11 sağlık tesisini daha yaparak hizmete aldıklarını kaydetti.

Bileciklilere yakında Merkez Devlet Hastanesini bitireceklerinin müjdesini veren Yıldırım, sadece hastane yapmanın yeterli olmadığını, hastanelere eğitilmiş uzman insanları, alet ve cihazları da koymak gerektiğini dile getirdi. Yıldırım, 2002'de Bilecik'te 47 olan uzman hekim sayısının bugün 121 olduğunu bildirdi.

112 Acil Sağlık İstasyonu sayısını 12'ye, ambulans sayısını da 30'a çıkardıklarını kaydeden Yıldırım, "Bilecik'i Kütahya'ya, Bolu'ya, Eskişehir'e, Sakarya'ya bölünmüş yollarla bağladık. Bölünmüş yollar hayat kurtarıyor. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böleriz de Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bunu herkes, cümle alem böyle bilmelidir." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, 2003'e kadar Bilecik'te 21 kilometre bölünmüş yol olduğunu belirterek, AK Parti'nin 15 yılda 141 kilometre daha yol yaptığını, 162 kilometreye ulaştıklarını dile getirdi. Yıldırım, şu anda 5 ayrı yerde de yol çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"13 bin kardeşimiz burada ekmek yiyecek, aş, iş sahibi olacak"

Başbakan Yıldırım, İstanbul'u Ankara ve Konya'ya yüksek hızlı trenle bağladıklarını ve Bilecik- Bozüyük Hızlı Tren İstasyonlarını hizmete açtıklarını kaydetti.

Son 15 yılda sulama projeleriyle 88 bin dönümü suyla buluşturduklarını, 7 baraj, 24 dere ıslahı yapıp hizmete aldıklarını anlatan Yıldırım, "Bilecik merkez, Bozüyük, Söğüt, Osmaneli, Bayırköy, Vezirhan, Gölpazarı, Pazaryeri bölgelerini doğal gazla buluşturduk. Aşımızın, toprağımızın mimarı olan çiftçilerimizi de unutmadık. 2002 yılında 5 milyon lira bir yılda çiftçilerimize destek veriliyordu. 2016 yılında bu desteği 6 kat arttırdık, 32 milyona çıkardık." bilgisini paylaştı.

Bilecik'e 69 milyon lirası hayvancılığa destek olmak üzere toplam 221 milyon lira nakit hibe tarım desteği yaptıklarını aktaran Yıldırım, 700'ün üzerinde çiftçiye faizsiz kredi, 2003'ten bu yana ise Bilecikli 770 esnafa 9 milyon liraya yakın destek verdiklerini söyledi.

"Mevcut 6 OSB'deki üretim parselini 109'a çıkarıp, 7 bin 700 kişiye istihdam imkanı sağladık. Bilecik-2 ve Söğüt OSB bölgelerimiz de açıldığında 13 bin kardeşimiz burada ekmek yiyecek, aş, iş sahibi olacak." diyen Yıldırım, Bursa- Bilecik arasına yapılan hızlı tren de bittiği zaman Bilecik'ten Bursa'ya 45 dakikada gidilebileceğini belirtti.

Hızlı tren bittiğinde Bilecik sanayisinin ürünlerinin demir yoluyla yurt içine, yurt dışına ve dünyadaki bütün pazarlara ulaşmış olacağını kaydeden Yıldırım, Bozüyük Lojistik Merkezi projesinin inşaatının 2019'da tamamlanarak hizmete gireceğini ve Bilecik'e 10 tane daha baraj yapacaklarını aktardı.

"Coşkuyla, heyecanla büyümeye devam ediyoruz"

Başbakan Yıldırım, "Birileri kongre kongre eksilirken, biz kongreden kongreye koşuyor, coşkuyla, heyecanla büyümeye devam ediyoruz. 15 yılda 5 genel seçim, 3 yerel seçim, 3 halk oylaması toplam 11 seçimden alnımızın akıyla elhamdülillah çıktık. Millete hizmet yolunda kararlılıkla yolumuzda yürümeye devam ediyoruz. Aziz milletimizin takdiriyle bundan sonra da başarımızı devam ettireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, AK Parti'nin Türkiye için davası, hayalleri, yapacakları olduğunu belirterek, "Bize susmak, bize durmak, bize yorulmak yok. Ümitsizlik yok. Çünkü AK Parti 80 milyona ümit oldu, ışık oldu, yol arkadaşı oldu. Vatandaşımıza ekmek olduk, AŞ olduk, güven verdik. Geleceğini inşa ettik. Birlik olduk, kardeş olduk, iri olduk, diri olduk. Birlikte Türkiye olduk." şeklinde konuştu.

Yenişehir-Bilecik yolunun başına gelenin pişmiş tavuğun başına gelmediğini, bu yolun bütün hikayesini bildiğini anlatan Yıldırım, "Şimdi bütün o sıkıntıları, aksaklıkları defettik. Çalışmalar hızlandı ama orası zor bir coğrafya. Tünellerden oluşuyor, yolun çoğu tünel. Bize fark etmez. Çünkü biz Fatih'in torunlarıyız. Fatih gemileri karadan denize indirdi. Onun torunları Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları da trenleri denizin altından geçirdi. Arabaları da denizin altından geçirdi. Bunları yaptıktan sonra Yenişehir-Bilecik yolunu mu yapmayacağız? Elbette bitecek, 2019'da Bilecik-Yenişehir yolu da açılmış olacak." ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının sonunda, "Bugün saat 17.00 itibarıyla Suriye Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG, DEAŞ, El Kaide terör yuvalarına karşı hava harekatı başlamıştır. Harekatın adı Zeytin Dalı Harekatı'dır. Hayırlı uğurlu olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

Kongreden notlar

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, kongrede yaptığı selamlama konuşmasında, Bileciklilerin, kurulduğu günden bu yana AK Parti'ye desteğini artırarak sürdürdüğünü söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da Türkiye'nin, önüne 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini koyduğunu, bunun için 2019 seçimlerinin aşılması gereken bir viraj olduğunu belirtti.

Başbakan Yıldırım, kongrenin yapıldığı İstasyon Spor Salonu'nun girişinde Alp kıyafetli çocuklar tarafından karşılandı. Yıldırım, miniklerle hatıra fotoğrafı çektirerek hediye verdi.

Yıldırım, ardından salona geçerek partilileri selamladı. Kongrenin yapıldığı spor salonunda, Başbakan Yıldırım'ın, 10 Eylül 2017'de Söğüt ilçesindeki "736. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri"nde ata binerek halkı selamladığı fotoğrafın yer aldığı ve üzerinde "Sayın Başbakanım izin ver atlarımızı Afrin'e sürelim" yazılı pankart dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın fotoğrafının bulunduğu, üzerinde "Seni Abdülhamid'in yalnızlığında bırakmayacağız reis" yazılı pankart da salona asıldı.

Ayrıca "Allah Cumhurbaşkanımıza her daim sizin gibi yol arkadaşları nasip etsin", "Kudüs eli kanlı zalimlerin değil, alnı secdeli Müslümanlarındır" yazılı pankartlar salonda yer aldı.

Başbakan Yıldırım'a konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık tarafından günün anısına Osmanlı tuğrasının yer aldığı tablo hediye edildi.

Yıldırım, daha sonra kürsüye gelen Alp kıyafetli çocuklarla fotoğraf çektirdi.

Kongreye, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Çiğdem Karaaslan, Öznur Çalık ve AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Bilecik 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız
    23:35 Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: Terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kazandığımız başarıları daha geliştirmek ve nihayetinde terör belasını tamamen ortadan kaldırmak için kararlıyız. Kahraman Mehmetçiğin yürüttüğü operasyonlar, teröristlerin bu coğrafyadan tamamen yok olması için aralıksız sürecek.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi
    23:25 Mersin Devlet Opera ve Balesi, 'Evita Müzikali'ni prömiyerini gerçekleştirdi

    Mersin Devlet Opera ve Balesi, Tim Rice'ın librettosunu yazdığı, Andrew Lloyd Webber'in müzikleri ile hazırlanan 'Evita Müzikali'nin prömiyerini Mersin Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Müzikalin rejisörlüğünü Caner Akın üstlenirken, orkestra şefliğini Aytuğ Ülgen ve Orkhan Hashimov yaptı. Eserde dekor tasarımı Özlem Topuz, kostüm tasarımı Olcay Engin Kaymaz ve koreograf tasarımı Emre Karaca imzası taşıyor. Müzikalde, eski Arjantin devlet başkanlarından Juan Peron'un eşi Eva Peron'un hayatı anlatıldı. Prömiyere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur
    23:24 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşundur

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'a sıkılan kurşunun Türkiye'ye, adalete ve hukuka sıkılan kurşun olduğunu belirterek, "Bundan sonraki hakim ve savcılarımız, yargı mensuplarımız şehidimizin emanetine sahip çıkma noktasında hep beraber mücadelemizi...

  • Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu
    23:24 Kastamonu'da Camiye Giden Vatandaşlar Tarafından İnşaat Alanında Erkek Cesedi Bulundu

    Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde yatsı namazı için camiye giden vatandaşlar, inşaat alanında bir erkek cesedi buldu. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemeler sonucunda cesedin İsmail Konukçu'ya ait olduğu ve baş bölgesinden darbe aldığı tespit edildi. İsmail Konukçu'nun intihar ettiği şüphesi üzerinde duruluyor.

  • Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    23:23 Gaziantep'te kamyonetle çarpışan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde Cemal Sönmez (62) idaresindeki motosiklet ile Kadir K. (29) yönetimindeki kamyonet çarpıştı. Motosiklet sürücüsü olay yerinde hayatını kaybederken, kamyonet sürücüsü gözaltına alındı.


Advertisement