AK Parti Bitlis 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika
Politika

AK Parti Bitlis 6. Olağan İl Kongresi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllarca bu milleti yüreği dolu bir şekilde yokluğa, yoksulluğa mahkum ettiler.

03.02.2018 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllarca bu milleti yüreği dolu bir şekilde yokluğa, yoksulluğa mahkum ettiler. Halbuki zor olan iş değil, zor olan bu hizmetleri yapabilecek inanca, dirayete, ufuk ve kararlılığa sahip kadroları bulmaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsmail Eren Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Bitlis 6. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, her alanda kendi göbeğini kendi kesen bir Türkiye için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Önce milletin temel meselelerini hallettiklerini belirten Erdoğan, "Bu ülkede yıllarca doğru dürüst okul, hastane, yol, baraj, konut, havalimanı yapmayarak, hızlı tren gibi ulaşım altyapısı kurmayarak, milletimize adeta işkence ettiler. Bu hizmetler ya hiç yapılmayıp ya da yıllarca sürüncemede bırakılınca milletimiz de sandı ki bunlar çok zor işler." diye konuştu.

"Bitlis'te Beş Minare" türküsünün sözlerini önce salondaki partililere okutan, ardından da kendisi söyleyen Erdoğan, "Yıllarca bu milleti yüreği dolu bir şekilde yokluğa, yoksulluğa mahkum ettiler. Halbuki zor olan iş değil, zor olan bu hizmetleri yapabilecek inanca, dirayete, ufuk ve kararlılığa sahip kadroları bulmaktır. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının akıbetine, rahmetli Özal'a yapılanlara bakınca, bu zorluğun sebebini anlamak mümkün. Biz, millete hizmet etmek için yola çıkan herkesin önüne diken dökenlere hatta yağlı urgan sallandıranlara rağmen kefenimizle bu yola çıktık, hamdolsun neticeye de ulaştık." ifadelerini kullandı.

"Gençlere eski Türkiye'yi anlatın"

Partililerden, gençlere eski Türkiye'yi anlatmasını isteyen Erdoğan, "Geçmişte ülkenin her on yılda bir nasıl yerle yeksan edildiğini, soyulduğunu, geriletildiğini anlatmadan bugün bulunduğumuz yerin önemini kavrayamayız, kavratamayız." dedi.

Erdoğan, Türkiye'nin bugün her alanda ses getiren işlere imza atabilmesinin gerisinde, yıllar boyunca verilen büyük bir mücadele olduğuna işaret ederek, "Siz bakmayın ağızlarını her açtıklarında eski Türkiye'ye methiye düzenlere. Gençler, siz bakmayın ülkemizin demokrasisine ve kalkınmasına laf atanlara. Onlar demokrasiyi ve kalkınmayı kendi çıkarlarının kalkanı olarak kullandıkları için, bugünkü durumdan feveran ediyorlar." diye konuştu.

- "İmkanlar, bir avuç azınlığın emrine amadeydi"

Bugün 81 milyon vatandaşa sunulan imkanların, düne kadar bir avuç azınlığın emrine amade olduğunu dile getiren Erdoğan, bugün 81 ile yapılan hizmetlerin, düne kadar sadece belirli semtlere mahsus bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Erdoğan, yıllarca otomobil sahibi olmanın adeta bir zenginlik alameti olarak görüldüğünün altını çizerek, doğru düzgün mutfağı, banyosu olan, kaloriferle veya kombiyle ısınan evlerde oturmanın yüksek bir hayat standardı sayıldığına dikkati çekti.

Uçağa binmenin hayal, onu havada görmenin ise bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Erdoğan, "hızlı tren" diye bir şey olmadığını, kara trenlerde günlerce süren çileli yolculukların, türkülere konu edildiğini anlattı.

"Kara Tren" türküsünün dizelerini okuyan Erdoğan, "İşte böyle bir Türkiye'den bugün 55 havalimanına, her gün binlerce uçağın inip kalktığı, ülkenin en ücra köşesine dahi birkaç saatte ulaşmanın mümkün olduğu bir Türkiye'ye geldik. Göreve geldiğimiz zaman 25 havalimanı vardı ama şimdi 55. Nereden nereye geldik. Bunlar durup dururken olmadı." dedi.

Bitlis'e yapılan yatırımlar

Tüm bu gelişmelerden Bitlis'in de payını aldığını ifade eden Erdoğan, 15 yılda Bitlis'e 9 milyar liralık yatırım yaptıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 bin 128 derslik inşa ettiklerini, tarih boyunca ilim şehri olan Bitlis'i modern bir üniversiteye kavuşturduklarını anımsatarak, Tatvan'da 400 yataklı, Bitlis'te 150 yataklı devlet hastanesi başta olmak üzere toplam 18 tesisle sağlıkta devrim yaptıklarını kaydetti.

4 bin konutluk projeyle şehircilik alanında Bitlis'in ufkunu açtıklarını dile getiren Erdoğan, Bitlis'teki 19 kilometre duble yolu, 281 kilometre ilaveyle 300 kilometreye çıkardıklarını söyledi. Erdoğan, bunda Zeki Ergezen'in büyük gayretleri bulunduğuna işaret etti.

"Ferhat gibi dağları deldik, sizleri sevdiklerinize kavuşturduk." diyen Erdoğan, demiryollarını yenilediklerini söyledi.

Van Gölü'nde feribotla ulaşım için feribot getirmediklerini, feribot inşa edecek tesisleri kurduklarını belirten Erdoğan, bu tesiste inşa edilen feribotlardan ilkinin hizmete girdiğini, ikincisinin de haziran ayında işletmeye alınacağını bildirdi.

Bitlis için turizmin önemli bir gelir kaynağı olma potansiyeline dikkati çeken Erdoğan, Nemrut Dağı Krater Gölü'nü turizme açtıklarını hatırlattı.

Erdoğan, tarihi köprüleri restore ederek Bitlis'in geçmişini geleceğine bağladıklarını ifade ederek, şehrin içme suyu problemini 2045 yılına kadar çözdüklerini söyledi.

Bitlisli çiftçilere 15 yılda verilen tarımsal destek miktarının 423 milyon lira olduğunu belirten Erdoğan, Ahlat'taki bütün tarihi mezarların, kümbetlerin, turizmin ayrı bir çekim alanını oluşturacağını anlattı.

"2019'da bizleri mahcup etmeyeceğinize inanıyorum"

Önümüzdeki dönemde Bitlis'i, istihdamı teşvik edecek yatırımlarla çok daha ileriye taşımakta kararlı olduklarını kaydeden Erdoğan, "Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Birbirimizi sadece Allah için seveceğiz. Bunu başardığımızda önümüzde duracak hiçbir güç tanımıyorum. Ben, Bitlis'e inanıyorum. 2019'da bizleri mahcup etmeyeceğinize ayrıca inanıyorum." diye konuştu.

Erdoğan, "Beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözlerini partililerle birlikte okudu, kongrenin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin operasyonunda şehit olan askerler için Fatiha okudu, gaziler için de şifalar diledi.

Notlar

Kongrenin gerçekleştirildiği salonda "Dünya beşten büyük dedin, hiç kimseye eğilip bükülmedin", "Bir gece ansızın gelebiliriz dedin, Afrin bitiyor sıra nerede Reisim", "Derdin milletin selameti olmuş, milletiyle dertlenmeyen muhalefet utansın, sevdan bayrağın olmuş, bayrağıyla sevdalanmayan pervasızlar utansın, gecen gündüzün vatanın olmuş, vatanını hakir görenler utansın, sevdan devletin olmuş, devletini başka sananlar utansın", "Ne cevizi ne balı ne büryanı; seni bir başka sevdi Bitlis insanı", "Afrin için Bitlisli Nene Hatunlar hazır, emrindeyiz başkomutanım" ve "Vatansever akademisyenler seninle Reis" şeklindeki pankartlar dikkati çekti.

Konuşmasının ardından Erdoğan'a, AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay tarafından hediye takdim edildi.

Kongreye Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Cevdet Yılmaz ve Vedat Demiröz, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Bitlis 6. Olağan İl Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement