AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı 'Çankaya İçin Söz' Verdi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı 'Çankaya İçin Söz' Verdi

AK Parti Çankaya Belediye Başkan aday adayları, İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldi.
Marriott Otel'de düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Çankaya İlçe Başkanı...

12.11.2013 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çankaya Belediye Başkan aday adayları, İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldi.

Marriott Otel'de düzenlenen belediye başkan adayları tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Süleyman Yılmaz, dokuz tane aday adayı bulunduğuna dikkat çekerek, bu dokuz kişiden bir "söz" istediğini söyledi. Yılmaz, "Sonuç itibariyle adayımız bir tane olacak. Aday belirleme işlemi tamamlandıktan sonra diğer aday adaylarımızdan da adayımızın etrafında kenetlenerek çalışmalarını sürdüreceklerine dair bu kürsüden söz vermelerini istiyorum" dedi.

Yılmaz, Çankaya'da siyaset yapmanın ve de başarı kazanmanın ne kadar zor ve özel olduğu biliniyorsa bir o kadar da güzel olduğu ve motivasyon kattığının da bilinmesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti İl Başkanı Murat Alparslan ise, siyasette aday adaylığı sürecinin tecrübe kazandıracak bir olgu olduğunu ifade ederek, bu süreçte edinilecek kazanımların bundan sonraki siyasi hayatta sağlam adım atılmasını sağlayacağını belirtti. Alparslan aday adaylarına yönelik yaptığı konuşmada, aday adaylığı sürecinin AK Parti'de kamuoyu önünde sürdüğünü ve verilecek kararın arkasında hep beraber durulması gerektiğini kaydetti. Alparslan, 2014 yılı Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerin bugüne kadar yapılmış bütün seçimlerden farklı olduğuna ve daha çok önemsendiğine dikkat çekerek, Çankaya'nın da kendileri için önemli bir ilçe olduğunu ve asla alınamayacak bir bölge olmadığını belirtti. Alparslan, "İnanmak başarmanın büyük bir kısmıdır" diyerek konuşmasını tamamladı.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı'nın düzenlediği tanıtım toplantısında söz alan belediye başkan aday adayları ise birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Çankaya Belediye Başkan aday adaylarından TÜGİAD Ankara Şube Başkanı ve ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, "İşadamı kimliğimle dünyayı gezmiş birisi olarak dünyada Türkiye'nin çok üst bir noktaya geldiğini gördüm. Ancak dünyaya açılan bir Çankaya'nın belediyecilik hizmetlerinden nasibini alamadığını görüyorum. Aday olamamam durumunda aday olan arkadaşımı gece gündüz yalnız bırakmayacağım ve yanında olacağım" dedi.

Sendikacılık yapmış olan ve AK Parti Gençlik Kolları'ndan gelen aday adayı Münür Ballı, "Çankaya'nın eksikliklerini biliyorum. Bedeli ne olursa olsun teşkilatımızla birlikte Çankaya'ya hizmet etmek arzu ve temennisi içerisindeyim. Çankaya'yı tanıyan, bilen, Ankara'da birçok STK'da görev alan bir kişiyim" derken, çeşitli STK'larda görev alan Nuray Baynazoglu ise, "Bizde siyasetin içinde olmak ya da dışında olmak diye bir kavram olduğunu düşünmüyorum. Bir kez siyasete içten destek verdiğinizde zaten dışarıda kalamıyorsunuz. Partiye sadece gönül bağınız da olsa her türlü desteği veriyorsunuz. Çankaya'da öncelikle en temel belediyecilik hizmetlerini vermemiz gerekiyor. Çünkü bu konuda hala nasibini alamamış durumda. Ondan sonra da çıtayı yükseltmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Aday adaylarından radyo programcılığı, eğitim-araştırma faaliyetleri ile uğraşan ve Kırıkkale Spor'da bir süre yöneticilik yapmış olan Sevda Güner, "Belediyecilik anlamında park, bahçe, yol altı, yol üstü çalışmaları gibi kavramları konuşmanın bir anlamı kalmamıştır. Sınır ötesi, zihin ötesi, vizyon ötesi hayaller kurmak zorundayız. Altyapı ve benzeri işler belediyeciliğin zaten yapması gereken şeyler. Belediyeler artık yerelden küresele uzanan bir bağ olmak zorunda" dedi.

5 yıldızlı bir otelde housekeeper olarak görev yapan adaylardan Ünal Okur da, "Biz Çankayalı'yız. Çankaya'nın mağduruyuz, Çankaya'nın mağdurunun sesi olmak istiyoruz. Başbakanımızın İETT işçi emeklisi olduğunu biliyorum. Ben de işçi sıfatımla buradayım" diye konuştu.

Su TV'nin kurucusu, AK Parti'nin Alevi Çalıştayı'nın içerisinde de yer alan ve eski bir Dev-Genç'li olan aday adayı Yalçın Özdemir, "Halen AK Parti Belediye Meclis üyesiyim. Yıllarca gazetecilik yaptıktan sonra 1987-2000 yılları arasında ANAP yerel yönetim politikalarının hazırlanmasında yardımcı oldum" dedi.

Adaylardan Ersönmez Yarbay, "Siyasi mücadele uzun soluklu bir iştir. 1973 yılında bir partinin gençlik kolları başkan yardımcılığı ile başladığım siyasi hayatım halen devam ediyor. Çankaya'da AK Parti'nin en yaşlı aday adayı benim. Genç, dinamik aday adaylarıyla kendimi kıyasladığımda kendimi tecrübeli olarak görüyorum" derken, uzun yıllar sendikacılık faaliyetinde bulunan ve halen özel sektörde çalışan Gülay Yıldırım da, "Çankaya'nın alınması için ne gerekiyorsa yapacağım. Çankaya yıllardır hizmetten yoksundur. Hedefimiz Çankaya'dır. Hangimiz aday gösterilirsek gösterilelim var gücümüzle çalışacağız" diye konuştu.

Aday adayı Seffan Kılınç ise, rahatsızlığı nedeniyle tanıtım toplantısına katılamadı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı 'Çankaya İçin Söz' Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement