AK Parti Ceyhan İlçe Kongresi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Ceyhan İlçe Kongresi

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Hollanda Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını "soykırım" olarak tanımasına ilişkin, "Kendilerine ayna tutacakları yerde, Srebrenitsa katliamındaki, soykırımındaki sorumluluklarıyla yüzleşecekleri yerde...

24.02.2018 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Hollanda Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını "soykırım" olarak tanımasına ilişkin, "Kendilerine ayna tutacakları yerde, Srebrenitsa katliamındaki, soykırımındaki sorumluluklarıyla yüzleşecekleri yerde tutuyorlar Türkiye'ye iftira atmaya, Türkiye'ye iftira atan parlamento kararları almaya cüret ediyorlar. Bizim tarihimizde soykırım yoktur." dedi.

Çelik, Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Ceyhan İlçe Kongresi'nde, Hollanda'nın Srebrenitsa katliamında doğrudan sorumluluğu olduğunu söyledi.

Soykırıma ilişkin videolar bulunduğunu anlatan Çelik, "Onların askerlerinin oradaki kasaplara, o mazlum Boşnakları nasıl terk ettiği, kutlama yaparak oradan nasıl ayrıldığı, oradaki kardeşlerimizi, masum ve mazlumları bu katliama nasıl terk ettikleri biliniyor." diye konuştu.

Bakan Çelik, Hollanda Parlamentosunun kararını eleştirerek, şöyle devam etti:

"Kendilerine ayna tutacakları yerde, Srebrenitsa katliamındaki, soykırımındaki sorumluklarıyla yüzleşecekleri yerde tutuyorlar Türkiye'ye iftira atmaya, Türkiye'ye iftira atan parlamento kararları almaya cüret ediyorlar. Bizim tarihimizde soykırım yoktur. Biz tarihimizin zor dönemlerinde yaşanmış o olayları ortak acımız olarak anıyoruz, değerlendiriyoruz. Bizim, bize düşmanlık etmeyen hiçbir millete husumetimiz yoktur. Osmanlı İmparatorluğu sınırları içerisinde, o zor zamanlarda, zor dönemlerde yaşanmış acıları hepimizin ortak acısı olarak anıyoruz. Hatta biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız çağrı yaptı, 'Gelin karşılıklı olarak arşivleri açalım, bu arşivleri açtıktan sonra tarihçiler bu konuyu araştırsın, parlamentolar ve siyasetçiler bu işin içine girmesin, hakikat neyse hepimiz çıkan sonuca razı olalım'."

"Masadan kaçan kim?"

Türkiye- Ermenistan arasında "Güven Arttırıcı Önlemler" paketi açıklandığını anımsatan Çelik, şunları kaydetti:

"Ama bu niye işlemedi? Ermenistan Anayasa Mahkemesi o zaman tuttu bu kararı Ermenistan anayasasına aykırı bularak iptal etti. Şunu soruyoruz o zaman, tartışmaktan kaçan kim, masadan kaçan kim, karşılıklı olarak arşivleri açmaktan kaçan kim, karşılıklı olarak güven arttırıcı tedbirler almaktan kaçan kim? Kendisine güvenen masadan, arşivleri açmaktan, çıkan sonucu kabullenmek şeklinde baştan söz vermekten kaçmaz. Biz kendimize güvendiğimiz için bütün bu adımları atacağımızı büyük bir öz güvenle ilan ettik. Şunu sormak gerekiyor, 'Srebrenitsa katliamındaki sorumluluğuyla yüzleşemeyen Hollanda Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımı diye bir meselede karar almasının kime faydası vardır? Bunun Türkiye'ye husumet gütmekten başka ne gibi bir amacı olabilir?' Hiçbir amacı olmaz. Karşımızda bizi eleştirenlerin, çifte standartlarının artık saklanamaz bir şekilde apaçık ortada olduğunu hep beraber görelim."

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Ceyhan İlçe Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile Görüştü
    17:23 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı ile Görüştü

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile gerilim ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü
    17:17 Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarım Fuarında Yoğun İlgi Gördü

    Aydın'da düzenlenen Uluslararası Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nda Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı stant, drone ile gübre uygulama, hayvancılık ve arıcılık alanındaki destekleri ve Halk Ege Et'in çalışmalarıyla büyük beğeni topladı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.

  • Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi
    17:14 Malatya'da dünya mutfakları yemek yarışması düzenlendi

    Malatya'nın Kale ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmasında, Aslantepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği öğrencileri kıyasıya mücadele etti. Yarışmanın jürisinde ise Kaymakam, Belediye Başkanı, Üniversite Rektör Yardımcısı ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı yer aldı.

  • İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor
    17:11 İstanbul'da Fırtına ve Sağanak Yağış Bekleniyor

    İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı, AKOM'un yaptığı son meteorolojik tahminlere göre İstanbul'da yarın erken saatlerden itibaren rüzgar aralıklarla fırtına şeklinde esecek. Kuvvetli rüzgarla birlikte sağanak yağmur geçişleri görülecek. Sabah saatlerinde kentin batısındaki ilçelerde görülecek yağışların öğle saatlerinde il geneline yayılarak akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgeleri Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giriyor. Cumartesi (yarın) erken saatlerden itibaren kuzeyli yönlerden (Poyraz) aralıklarla fırtına şeklinde (40-65km/s) esecek rüzgar ile birlikte etkisini arttırması bekleniyor. Cumartesi, Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi kentin batısındaki ilçelerde başlaması beklenen sağanak yağmur geçişlerinin öğle saatlerine doğru il geneline yayılacağı, akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli şekilde (20-50kg/m2) etkili olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı havanın cumartesi geç saatlerde etkisi kaybetmesi pazar günü itibari ile de şehri terk etmesi bekleniyor. Halihazırda 12-14°C aralığına gerileyen sıcaklıkların tekrar 20°C'lerin üzerine yükseleceği öngörülüyor.


Advertisement