AK Parti'de Aday Adayları Tanıtım Programı - Son Dakika
Güncel

AK Parti'de Aday Adayları Tanıtım Programı

AK Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından 27. dönem milletvekili aday adayları parti teşkilatına tanıtıldı.

03.05.2018 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından 27. dönem milletvekili aday adayları parti teşkilatına tanıtıldı.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezinde düzenlenen programda konuşan AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, şu ana kadar Türkiye'de bir seçimde aday adaylığı hususunda rekoru hem genel merkezde, hem de Karabük'te AK Parti'nin kırdığını söyledi.

Karabük'te 34 aday adayının başvuruda bulunarak bu rekora imza attığını ifade eden Altınöz, "Bu seçimlerde de inşallah oy oranı olarak da halkımızdan hem Türkiye geneli, hem de Karabük genelinde AK Parti adına bir rekor bekliyoruz. Bizler teşkilat kademesi olarak aday adaylarımıza belli bir mesafede durduk. Onlara fırsat eşitliğini sağladık. Diğer ilçelerimizde de tanıtım programı düzenleyerek temayülde oy kullanacak olanlara böylelikle aday adaylarımızı tanıtma fırsatı vereceğiz." diye konuştu.

Temayül oylamasında nasıl oy kullanılacağı hususunda bilgi veren Altınöz, şöyle devam etti:

"Cumartesi günü saat 10.00'dan 16.00'ya kadar sürecek temayül yoklaması yapılacak. Burada oy kullanırken aday adaylarımızın listesi oy pusulasında harf sırasına göre olacak. Oy kullanırken 3 adayı kutuya işaretleyeceksiniz. 3'ten az veya 3'ten fazla oy pusulasında işaretleme olursa oy geçersiz sayılacak. Temayül yoklaması milletvekili adayının belirlenmesinde tek kriter değil, 3-4 kriterden sadece birisidir. Biz oylarımızı kullanırken oy verdiğimiz kişiyi, 'Karabük'te milletvekili görmek istiyoruz' diyerek oy vereceğiz. Bunun bilinci ve mantığıyla oylarımızı kullanalım. Şunu da belirteyim seçmen listelerimiz askıya çıktı. Gerek muhtarlıklardan, gerekse internetten Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesine girerek kendimizin, ailemizin ve çevremizdekilerin listelerde olup olmadığını kontrol edelim. Bu seçimde diğer seçimlerden farklı olarak seyyar sandık kurulları oluşturuldu. Engelli vatandaşlarımız evlerinden çıkmadan görevliler tarafından oylarını kullanabilecekler."

Konuşmanın ardından aday adayları kendilerini tanıttı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'de Aday Adayları Tanıtım Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu
    20:43 Sinop'ta Valinin doğaya saldığı kartal paniğe neden oldu

    Sinop'ta tedavi edildikten sonra doğaya salınan yılan kartalı, kadının üzerine hamle yapınca paniğe neden oldu. O anlar kameraya yansıdı. Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan tarafından doğaya bırakılan kartal, genç kadının üzerine hareket etti. Kadın panikle kaçarken çanta ile kendisini korumaya çalıştı. O anlar saniye saniye kameralara yansırken, kartal ise daha sonra ormana doğru uçtu.


Advertisement