AK Parti'de Aday Adaylığı Başvuruları Başladı - Son Dakika
Yerel

AK Parti'de Aday Adaylığı Başvuruları Başladı

AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda Seçimlerde Partiden Milletvekili Adayı Olmak İsteyenlerin Başvuruları Kabul Edilme Başlandı.

10.03.2011 18:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Manisa İl Başkanlığı'nda seçimlerde partiden milletvekili adayı olmak isteyenlerin başvuruları kabul edilme başlandı.

AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aday adaylığı sürecinde partilerine, Manisa'daki iş adamlarından sivil toplum kuruluşu başkanlarına, akademik çevrelerden bürokratik görevlerde bulunan kişilere kadar büyük bir ilginin söz konusu olduğunu söyledi.

Partilerine gösterilen bu yoğun ilgiden mutluluk duyduklarını ifade eden Baybatur, 14 Mart Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar devam edecekleri aday adaylık başvurularını kabul sürecinde yoğunluğun artarak devam edeceğini ilk günden gözlemlediklerini dile getirdi.

Baybatur, başvuruların ardından il yönetimi, hakem kurulu, seçim kurulu, ilçe yöneticileri, il-ilçe kadın ve gençlik kolları yönetimleri, belediye başkanları, belde başkanları, köy ve mahalle temsilcilerinin katılımıyla 20 Martta temayül yoklaması yapacaklarını ve genel merkezde yapılacak değerlendirmenin ardından Manisalıların önüne çok iyi bir milletvekili aday listesi ile çıkacaklarını söyledi.

Bu arada AK Parti'ye ilk gün milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunanlar arasında, 28 Şubat sürecinde Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı ile Türk Silahlı Kuvvetler ile ilişiği kesilen eski astsubay Mehmet Naci Efe de yer aldı.

Efe, milletvekili aday adayığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamada, askerlikten ayrıldıktan sonra iş hayatına atıldığını ve doktora yaparak akademik bir unvan kazandığını belirterek, "Türkiye geçtiğimiz 10 yıl içinde demokrasi ve adalet adına çok yol katetmiş bulunmaktadır. 28 Şubat mağdurlarından biri olarak demokrasi ve adalet bayrağını daha da ileriye götürecek ekipte ben de yerimi almak istedim" dedi.

- MANİSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti'de Aday Adaylığı Başvuruları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement