AK Parti'de Partiler Arası Bayramlaşma - Son Dakika
Politika

AK Parti'de Partiler Arası Bayramlaşma

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Tezkere var diye Türkiye kimseye savaş açmadı, ihtiyati bir şey. Halkın hükümetimize olan güvenini boşa çıkarmadık.

05.10.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "Tezkere var diye Türkiye kimseye savaş açmadı, ihtiyati bir şey. Halkın hükümetimize olan güvenini boşa çıkarmadık. Bu tezkere var diye savaş olacak anlamına gelmiyor" dedi.

AK Parti'de partiler arası bayramlaşma parti genel merkezinde gerçekleştirildi. AK Partili heyette yer alan isimler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutar, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Sosyal İşler Başkanı Meryem Göka oldu. AK Parti'nin bayramlaşma programı kapsamında konuk ettiği ilk parti CHP oldu. CHP heyetinde, CHP Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Parti Meclisi Üyesi Yasemin Öney Cankurtaran, CHP PM üyesi Elfin Tataroğlu yer aldı.

Aktay konuşmasında, "Hayat bizi bir şekilde ayrıştırıyor ama bayram geldiğinde hepimizi bir araya topluyor. İnsan olduğumuz hatırlıyoruz" dedi.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

Partiye ziyarette bulunan ikinci parti MHP oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı MHP heyetinde yer alan isimler oldu. Karakaya, bölgedeki ve Müslüman dünyasındaki sıkıntıların bir an önce son bulmasının en büyük temennileri olduğunu belirterek, bölgede yaşanan sıkıntılara dikkati çekti. Tezkere konusunu bir hükümet meselesi olarak görmediklerini söyleyen Karakaya, "Dışa karşı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinin kolunun bağlı olmasının kimseye faydası olmayacağını düşünüyoruz. Tezkere olmamasının ciddi riskleri var" dedi. Karakaya, tezkereye evet demelerinin nedeninin 'ulusal güvenlik' konusuyla bağlantılı olduğuna işaret etti.

Tezkere konusunda MHP'nin takındığı tavrın 'siyasi olgunluk' göstergesi olduğunu belirten Aktay ise, MHP'ye son zamanlarda sergilemiş olduğu tavır dolayısıyla teşekkür etti.

SAADET PARTİSİ

Ardından Saadet Partisi bir ziyarette bulundu. Heyet adına konuşma yapan Van eski milletvekili Fethullah Erbaş, 2 milyona yakın Suriyelinin Türkiye'ye giriş yaptığına işaret ederek, Birleşmiş Milletleri'in hiçbir katkıda bulunmadığını ifade etti. Erbaş, tampon bölge ve uçuşa yasak bölge meselesinin Türkiye'nin meselesi olduğunu dile getirdi.

Aktay, mülteci sorununun insani bir sorun olduğunu belirterek, "Bizim geleneklerimizden gelen bir tavrımız vardır. Mülteciler arasında her çeşit insan var. Madem kapılarımızı açmak durumunda kaldık, kapılarımızı açarız. 100 bin kırmızı çizgilerimizden birisiydi ama iş başa düştüğü zaman, mevzu insani değerler olduğu zaman Cenab-ı Allah tahammül kapasitemizi artırıyor" diye konuştu.

DEMOKRATİK SOL PARTİ

DSP'li heyeti temsilen konuşma yapan DSP Genel Başkan Yardımcısı Dilara Tambova, ülke menfaatleri için bir arada olmanın gerekli olduğuna dikkati çekerek, tezkerenin Türkiye için hayırlı olmasını dilediklerini ve tedbirlerin alınmasının ülke menfaatleri için önemli olduğunu ifade etti.

Tezkerenin zaten olduğunu anlatan Aktay ise, "Tezkere var diye Türkiye kimseye savaş açmadı, ihtiyati bir şey. Türkiye Cumhuriyeti anayasasında savaş açma, asker gönderme yetkisi TBMM'ye verilmiş ama hükümetler bazen hızlı kararlar almak durumunda kalabilirler. Halkın hükümetimize olan güvenini boşa çıkarmadık. Bu tezkere var diye savaş olacak anlamına gelmiyor" şeklinde konuştu.

Demokratik Sol Parti'den sonra Demokrat Parti, AK Parti'ye bayram ziyareti gerçekleştirdi.

HÜDAPAR

Hüdapar adına konuşan Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Mehmet Yavuz, çözüm sürecine ve bölgede yaşanan sorunlara dikkati çekerek, tampon bölge ve tezkerenin uluslararası koalisyona, emperyal gayelere hizmet edeceğini savundu.

Çözüm sürecine ilişkin değerlendirmede bulunan Aktay ise, "Çözüm sürecinin başından beri istemeyen işgüzarların olduğunu biliyoruz, buna müsamaha etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"IŞİD meselesi ne yazık ki bir mesele" diyen Aktay, "Birileri bahane edip bir şeyler yapıyor olabilir ama sonuçta coğrafyada Türkiye de vardır. Tezkerenin amacı birilerinin emrine girmek değildir. Hükümetimize yetki vermektedir. Bundan sonra da umarız ihtiyaç olmayacaktır, bu değerlendirmeyi biz yapacağız" diye konuştu.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ

Saadet Partisi'nden sonra AK Parti'ye bayram ziyareti gerçekleştirecek olan Büyük Birlik Partisi, makam aracının maddi hasarlı kaza yapması nedeniyle ziyaretini sona bırakmak durumunda kaldı. Büyük Birlik Partisi adına konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Senliler, seçim barajının düşürülmesi ve hazine yardımıyla ilgili Meclis'te değişiklik yapılması yönündeki taleplerini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay'a iletti. Aktay da bunun üzerine, "Bu taleplerinizi aldık, değerlendirelim" karşılığını verdi.

Aktay, kaza dolayısıyla BBP'ye geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Senliler ise, kazanın maddi hasarlı bir kaza olduğunu ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'de Partiler Arası Bayramlaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement