AK Parti'den AYM'nin Balyoz Kararına Destek - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den AYM'nin Balyoz Kararına Destek

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz kararını değerlendiren AK Parti Grup Başkanvekili Canikli, "Bu kararın doğru ve yerinde olduğunu düşünüyoruz." dedi.

19.06.2014 09:24  Güncelleme: 09:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'da bu akşam bir otelde düzenlenen sünnet düğününe katılan AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, gazetecilerin Balyoz Davası'nda Anayasa Mahkemesi'nin verdiği yeniden yargılamam kararı ve 12 Eylül Davası'nda çıkan kararlarla ilgili sorularını yanıtladı.

"ADALET BÖYLE BİR ŞEY"

Öncelikle Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu kararın özgürlüklerin genişletilmesi, hukuk devleti ilkesinin tama olarak hayata geçirilmesi, eksiksiz uygulanması noktasında önemli bir karar, olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum diyen Canikli, "Balyoz Davası dahil diğer benzeri yargılamalardaki sorunlar şuydu; özellikle bazı sanıklar için özel deliller oluşturulduğu, olmayan suçlar için özel yöntemlerle belirli bir grubun organize ettiği bir yapı tarafından özel deliller oluşturuldu ve bazı kişilerin, bazı yargılanan sanıkların bu oluşturulan suni deliller çerçevesinde yargılandığı ve mahkum edildiği şeklinde çok yoğun iddialar gündeme gelmişti. Bu iddialara da kamuoyunun büyük bir bölümünün inandığını biliyoruz. Bu bağlamda bugüne kadar yapılan açıklamaların gerçekten bu iddiaların ciddiye alınması, üzerine gidilmesi, hakikaten yargılanan bazı sanıklar için oluşturulmuş fiftik deliller kullanılarak onların işlemedikleri suçlardan dolayı mahkum edilmesi hususu var ise bunun mutlaka üzerine gidilmesi ve değerlendirilmesi gerekir. Sonuç itibari ile adalet böyle bir şey. Eğer bir ülkede adalet bu özellikleri taşımıyorsa bu toplumun bütün dengesini bozar ve diğer alanlarda da ciddi sıkıntılara yol açar." dedi.

"ANAYASA MAHKEMESİ'NİN KARARI DOĞRU VE YERİNDE"

Canikli, "Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu kararı bu çerçevede düşünmek gerekir. Anayasa Mahkemesi oy birliğiyle bu iddiaların doğru olma ihtimalini çok kuvvetli olma olduğu kanaatini varmış olacak ki sonuç itibariyle tekrar bunların yargılanmaları gerektiği bu nedenle yani bazı delillerin gerçeği yansıtmadığı sonradan üretildiği ve belli bir amaç için üretildiği şeklinde bir kanaate varmış olacak ki böyle bir karar ihtiyas etti. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu karar Türkiye'deki geçmişte darbeler yapıldığı darbecilerin yönetime el koydukları ve böyle bir geleneğin, altyapının olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz, kesinlikle. Bu iki konuyu ayırmak gerekiyor. Yani Anayasa Mahkemesi darbe teşebbüsü olmamıştır, buna ilişkin cuntaların örgütlenmelerin, zaman zaman geçmişte hükümetimize yönelik bir takım çalışmalar içerisinde olmadıkları anlamında değerlendirilmemesi gerekir. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karar darbelerle, darbeye teşebbüslerle ilgili olarak bunlar tamamen gerçek dışıdır gibi kesinlikle değerlendirilmemeli, böyle bir hataya düşülmemeli. Bu karar hiçbir şekilde bu anlama gelmez. Bütün bu değerlendirmeler çerçevesinde Anayasa Mahkemesi'nin verdiği bu kararın doğru ve yerinde bir karar olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"12 EYLÜL DAVASI KARARI TARİHİ BİR ANDIR"

Şuan da hayatta olan o dönemin iki generalleri hakkında müebbet mahkumiyet kararı çıkmıştır diyen Canikli, "Tasdik edilip edilmemesinin çok önemi yok önemli olan yargılama yapılmıştır, yargılanmışlardır ve birinci derece mahkeme tarafından mahkum edilmişlerdir. Bu tarihi bir andır. Darbecilerin yargılanabileceğini, mahkum edilebileceğini bütün Türkiye'ye ve bütün dünyaya gösterilmesi açısından son derece önemlidir. Bundan sonra darbe yapacaklar, darbe teşebbüsü içerisinde bulunacak olanlar binlerce defa düşünmek zorundalar. Bundan sonra hiç kimse kolay, kolay Türkiye'de darbeye teşebbüs edemeyecektir. Türkiye demokrasisi için bir dönüm noktasıdır. Yani Türki siyasi tarihinin o geçmiş darbelerin neredeyse tahammül haline geldiği cezalandırılmadığı adeta teşvik edildiği dönemler geride kalmıştır bitmiştir, AK Parti iktidarı milletten aldığı bu iradeyi gerçek anlamda milletin iradesini canı pahasına korumuştur, onun hakkını vermiştir onun yansımasıdır onun samimi göstergesidir" dedi.

Canikli, gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ve MHP'nin çatı adayı konusunda ki soruya ise yanıt vermek istemedi.



AK Parti\'den AYM\'nin Balyoz Kararına Destek
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti'den AYM'nin Balyoz Kararına Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Hak: Hayatımda böyle dansözlük görmedim... 24 2 Yanıtla
  • Mete: Ya bırakın gevşekliği..Bunun sorumlusu siz değilmisiniz..Sahte deliller ile attırdınız içeri ne kadar asker varsa, şimdide şirin görünmek için memnuniyet verici diyorsunuz..Bu kadar gevşek olunmazki aga ya.. 17 5 Yanıtla
  • ferhat: oy için bu kadar çirkinlikler olabiliyor.Dün kara olan bugün ak olabiliyor koskoca paşalar içeri girerken kutsal adalet, söz bakanlara ve çocuklara gelince paralel adalet, sade vatandaşa katı adalet bu açıklamalar yapılırken insani değerlerken nasıl bu kadar ödün verilebiliyor 11 0 Yanıtla
  • hak hukuk nerdeee.: Bir birlerinden habersiz demeç veriyorlar yada hüseyin çelik başka dünyada yaşıyor, ayrıca zamanında balyozcular içeri girerken oynayanlar şimdi onlar suçlu değildi diyor aziz nesin çok haklıymış çoooookk. 6 0 Yanıtla
  • Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun
    19:03 Kayseri Valisi: Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun

    Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak yaptığı açıklamada, 'Tokat halkımıza ve milletimize geçmiş olsun' dedi. Çiçek, depremin Kayseri'de de hissedildiğini ancak herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti.

  • Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi
    19:03 Ankara'da Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'ndeki 50 polise sertifika verildi

    Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ali Gaffar Okkan Atlı Polis Grup Amirliği'nde 4 aylık eğitimi başarıyla tamamlayan 50 polise sertifika verdi. Kursiyerlere sertifikaları, Ankara Emniyet Müdürü Engin Dinç ve diğer yetkililerin katıldığı bir törenle takdim edildi. Atlı polisler, toplumsal olaylar ve kalabalık etkinliklerde asayişin sağlanmasında önemli bir rol oynuyor.

  • Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı
    19:02 Dr. Faruk Özlü Düzce Belediye Başkanı olarak mazbatasını aldı

    AK Parti'den Düzce Belediye Başkanı seçilen Dr. Faruk Özlü mazbatasını, Düzce Adliyesinde törenle aldı. Özlü, önümüzdeki 5 yılda Düzce'ye büyük ve önemli hizmetler yapacaklarını belirtti.

  • Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi
    18:58 Tokat'ta meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem Amasya'da da hissedildi

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem, komşu il Amasya'da da hissedildi. İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre, depremde herhangi bir olumsuzluk olup olmadığı Amasya'da inceleniyor.

  • Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları
    18:58 Bolu'da Yaralı Hayvanlar İçin Tedavi ve Rehabilitasyon Çalışmaları

    Bolu'da geçen yıl yaralı veya hasta halde bulunan 206 hayvandan 130'u tedavilerinin ardından doğaya salınırken 9'u hayvanat bahçelerine teslim edildi, çeşitli türlerin bulunduğu 67 canlı ise kurtarılamadı. Yaban hayvanlarıyla ilgili ihbar sayısında artış yaşandığı belirtilirken, iklim değişikliği ve yaban hayvanlarının beslenme alışkanlıklarındaki değişimlerin etkili olduğu ifade edildi. Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının artırıldığı ve yaban hayvanı ile insan etkileşimlerini azaltmak için projelerin hayata geçirildiği bildirildi.


Advertisement