AK Parti'den CHP ve Sp'ye Eleştiri - Son Dakika
Yerel

AK Parti'den CHP ve Sp'ye Eleştiri

AK Parti\'den CHP ve Sp\'ye Eleştiri

AK Parti Ordu Seçim Koordinasyon Kurulu (SKM) Başkanı Halil Öz, CHP ve Saadet Partisi’nin referandum çalışmalarında kullandığı argümanları eleştirerek, “Her iki parti kendi politikalarıyla çelişki içindedir” dedi.

22.02.2017 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ordu Seçim Koordinasyon Kurulu (SKM) Başkanı Halil Öz, CHP ve Saadet Partisi'nin referandum çalışmalarında kullandığı argümanları eleştirerek, "Her iki parti kendi politikalarıyla çelişki içindedir" dedi.

AK Parti Ordu SKM Başkanı Halil Öz, beraberinde SKM Başkan Yardımcısı Bilal Azaklı ve Program Sorumlusu Sedat Cesur, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuz ile birlikte Ulubey, Gürgentepe, Gölköy ilçelerini ziyaret ederek ilçe SKM'lerin çalışmalarını, plan ve programlarını yerinde denetledi. Denetlemeler sırasında ve SKM üyeleriyle yaptığı toplantılarda açıklamalarda bulunan Halil Öz, CHP ve Saadet Partisi'nin referandum sürecinde kullandığı argümanları eleştirdi.

CHP'nin gençlere mektup göndererek gençleri korku siyaseti üzerinden hayır demeye davet ettiğini savunan Öz, en azından Anayasa değişiklik paketinin seçme ve seçilme yaşının 18'e indirilmesine itiraz etmemeleri gerektiğini vurgulayarak, "Bu nasıl bir tezattır. Hem gençlere güvenmeyeceksiniz hem de gençlerden oy isteyeceksiniz" dedi.

"CHP kendisiyle çelişiyor"

Öz, şöyle devam etti: "CHP'nin gençlere gönderdiği mektupta AK Parti'nin baskıcı, özgülükleri kısıtlayıcı, insan haklarına, barışa, gençlerin yaşam alanlarına müdahale ediyor intibasını veriliyor. Bizim liderimiz ve biz AK Partililer Şeyh Edebali'den aldığımız öğütle her zaman kararlılıkla 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesini benimsedik. Hiç kimsenin yaşam tarzına karışmadık, hiç kimsenin değerlerine, yeme içmesine, giyim kuşamına müdahale etmedik, edilmesine izin vermedik. Kimseye tehdit gözüyle bakmadık. Gençler Allah aşkına şu 14 yıllık iktidarımızda bir Allah kulu çıkıp da bizim özgürlüğümüzü kısıtladılar, biz baskı gördük, Ordu sahilinde gezerken beni kolluk kuvvetleri uyardı diyebilir mi? AK Parti'nin hedefi muasır medeniyettir, 2023 yılında yani 6 yıl sonra dünyanın en iyi 10 ekonomisine sahip olmaktır. Gençlerle birlikte çağdaş, modern, geleceğe güvenle bakan, güçlü ve büyük Türkiye inşa etmektir. Gençlerimiz onun için kendisine değer veren, onlarla kol kola yarınlara yürüyen bir irade için 'evet' diyeceğine yürekten inanıyorum."

Saadet Partisi'ne eleştiri

Halil Öz, Saadet Parti'li yöneticilere de seslenerek, şu açıklamalarda bulundu: "Hiç olmazsa rahmetli Erbakan'ın hatırasına saygı göstererek susun. Allah aşkına büyük liderin kemiklerini sızlatmayın. Erbakan'ın vesayet karşısında imzaya zorlanırken boncuk boncuk terleyişinin fotoğraf ve görüntüsünü her gördüğümüzde içimiz sızlıyor, gözlerimiz yaşarıyor. Bari onun aziz hatırasına susun, biz sizden bir şey istemiyoruz gölge etmeyin yeter. Ancak ben Saadet Parti'li kardeşlerimin 'evet' diyeceğine yürekten inanıyorum. Saadet Parti'li yetkililer kampanya yapmayacaklarını, miting yapmayacaklarını ifade ediyorlar, hangi yüzle halkın karşısına çıkıp hayır isteyeceksiniz, ne diyeceksiniz. Kimlerle birlikte olduğunuza bir bakın, kent meydanlarında 10 kişi sizi dinlemiyor bile. Siz AK Parti'nin başarısını kaldıramıyorsunuz. Resmen haset ediyorsunuz. Bugüne kadar sizlere tek kelime etmedik, etmeyeceğiz. Tekrar ifade etmek isterim, Saadet Partisi'nin tabanı kardeşlerimize güveniyoruz. Onlarında güçlü ve büyük Türkiye'den yana tercih kullanacaklarını ve 'evet' diyeceklerini umut ediyorum." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti'den CHP ve Sp'ye Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement