AK Parti'den CHP'ye Sert Tepki - Son Dakika
Politika

AK Parti'den CHP'ye Sert Tepki

AK Parti\'den CHP\'ye Sert Tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Cüneyt Ünal'ın Türkiye'ye getirilmesi sürecinde Beşar Esad'la hatıra fotoğrafı çektiren CHP milletvekillerine tepki gösterdi.

20.11.2012 16:20  Güncelleme: 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Cüneyt Ünal'ın Türkiye'ye getirilmesi sürecinde Beşar Esad'la hatıra fotoğrafı çektiren CHP milletvekillerine tepki göstererek, " İsrail'e gidip Gazze'yi arkasına orada bir hatıra fotoğrafı çektirmesini tavsiye etmiştim, hatırlarsınız. Adresi şaşırdılar. Gittiler Şam'da eli kanlı bir diktatörün sağına soluna dizilip hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu fotoğraf bir utanç vesikasıdır. Bu fotoğrafla CHP tarihine kara bir leke daha kazımıştır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında CHP'ye yüklendi. Gazeteci Cüneyt Ünal'ın Türkiye'ye dönmesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Erdoğan, kendisini birkaç kez telefonla aradığını fakat ulaşamadığını söyledi. Diğer gazeteciden henüz bir haber olmadığını söyleyen Erdoğan, CHP'nin Cüneyt Ünal'ın Türkiye'ye getirilme sürecini ve Beşar Esad'la verdikleri fotoğrafı değerlendirdi. Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

"Elbette CHP heyetinin bu konudaki girişimi farklı şekillerde değerlendirilebilir. Biz insani her türlü girişimi her türlü katkıyı memnuniyetle karşılarız. Bu işin bir boyutudur. Ancak esir gazeteci daha Türkiye'ye ulaşmadan CHP heyetinin Şam'da Beşar Esad ile çektirdikleri hatıra fotoğrafının Türkiye'ye ulaşmış olması son derece manidardır. Aynı şekilde bu hadisenin ardından CHP'nin yandaş medyasında bir kez daha Esed'i göklere çıkaran, Esed'i öven, kurdu adeta kuzu gibi gösteren yayınların yapılması da aynı derecede manidardır. Bu olayın Esad'ın piyar çalışmasına dönüştürülmesi kanlı Esed rejimine yönelik imaj operasyonuna çevrilmesi adeta bir siyasi şov haline getirilmesi üzüntü vericidir."

"BU FOTOĞRAFI BİR UTANÇ VESİKASIDIR"

Başbakan Erdoğan, "CHP'nin tarihi boyunca her zaman eli kanlı zalim diktatörler nezdinde mutlaka bir itibarı olmuştur" diyerek, CHP'nin Beşar Esad'la aynı karede yer almasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP Hitler'e övgüler düzmüştür, Hitler'in doğum gününü kutlamaya heyet gönderen bir partidir. CHP Mussolini'yi öven, bizzat İnönü eliyle Türkiye'den faşist İtalya'ya selam götüren bir partidir. CHP, Hitler'in savaşı kaybetmesinin ardından yönünü Stalin'e çeviren, Stalin'e yaranmak için Türkiye'ye sığınan, altını çiziyorum, burası çok önemli; 150 kadar Azeri kardeşimizi kurşuna dizileceklerini bile bile Stalin'in askerlerine Boraltan Köprüsü'nde teslim eden bir partidir. CHP bizzat şimdiki Genel Başkanı tarafından Gazze abluka altındayken, Gazze'ye bombalar atan İsrail'e selam gönderen, İsrail'e yaranmaya çalışan bir partidir. İşte aynı CHP, bugün de 21. yüzyılın kanlı diktatörüyle kendi halkının oluk oluk kanını akıtan

Beşar Esed'le hatıra fotoğrafı çektirmekten kaçınmamıştır.

Aylar önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na İsrail'e gidip, arkasına Gazze'yi alıp orada bir hatıra fotoğrafı çektirmesini tavsiye etmiştim, hatırlarsınız. Adresi şaşırdılar. Gittiler Şam'da eli kanlı bir diktatörün sağına soluna dizilip hatıra fotoğrafı çektirdiler. Bu fotoğraf bir utanç vesikasıdır. Bu fotoğrafla CHP tarihine kara bir leke daha kazımıştır. Bakın diktatör Esed'in elinden kurtulan Gazeteci 3 ay boyunca maruz kaldığı insanlık dışı muameleyi anlatıyor. Öyle mi, 3 ay hücrede kaldı, 3 ay kimseyle konuşamadı, 3 ay patates ve ekmekle beslendiğini söylüyor. Gazeteciye bunu yaşatan sanki farklı biriymiş gibi CHP heyeti hiç utanmadan, sıkılmadan işkenceci başıyla hatıra fotoğrafı çektiriyor, yetmiyor bir de bu işkenceci başına övgüler diziyor, göklere çıkarıyor. Suriye'nin eli kanlı diktatörü Beşar Esed, CHP'yi adeta parmağında oynatarak, CHP'yi kullanarak Türkiye kamuoyuna mesajlar gönderiyor."

"CANI CEHENNEME DEDİKLERİ O DİKTATÖRLE HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER"

Başbakan Erdoğan, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'ye de göndermede bulundu. İnce'nin daha önce 'Beşar Esed'in canı cehenneme' dediğini hatırlatan Erdoğan, "Esed'in canı cehenneme diyordu. Birkaç hafta sonra kendi milletvekilleri gittiler, 'canı cehenneme' dedikleri o diktatörle hatıra fotoğrafı çektirdiler. O zaman beraber gidecekler demek. Herhalde beraber gidecekler" diye konuştu.

Türkiye ile Suriye arasındaki sorunun kişisel bir sorun olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Mesele, Tayyip Erdoğan ile Beşşar Esed arasındaki bir mesele değildir. Tam tersine mesele, Türkiye Cumhuriyeti ile Suriye'nin gayrimeşru rejimi arasındaki bir meseledir. Bizim uçağımızı uluslararası sularda düşüren, bizim gazetecilerimizi esir alan, sınır ötesi bombalamalar yapan, Türkiye düşmanlarına her türlü desteği yapan, kışkırtan bir fesat odağı bizim ne kadar karşımızdaysa, CHP de o kadar karşısında olmak zorundadır" diye konuştu.

"CHP'Yİ TÜRKİYE'DEN BİR YANA TAVIR KOYMAYA DAVET EDİYORUM"

Başbakan Erdoğan kendilerinin Suriye'de hakkı savunduklarını belirterek CHP'nin de Türkiye düşmanlarından yana değil, Türkiye'den yana tavır koyması gerektiğini söyledi. Erdoğan şunları kaydetti:

"Biz Mısır'dan dünyaya seslenirken, Gazze için yüreğimizi ortaya koyarken, biz Sakarya'da ilk milli tankımızın tanıtım törenine katılırken, Suriye'de Şam'da kan içici bir diktatörle hatıra fotoğrafı çektiren CHP'yi ben bir kez daha milletime havale ediyorum. CHP her zaman olduğu gibi ucuz siyaset yaparak bu hadiseler öncesinde Suriye ile tesis etmek istediğimiz işbirliği girişimlerini istismara kalkışacaktır. Hiç kusura bakmasınlar, biz Esed yönetimindeki Suriye ile işbirliği imkanlarını, Suriye halkı ve Türkiye için geliştirmenin mücadelesi içinde olduk. Tarih boyunca görülmemiş bir mücadeleyi verdik bu alanda. Asi Nehri bunun en sembolik, son atılan adımıdır. Tarih boyunca bu çözülmemişti, biz onu da çözdük. Ancak Esed rejiminin kendi halkının taleplerini yerine getirmesi için bu kadar teşvik edici, destekleyici olmamıza, bu tavsiyelerde bulunmamıza rağmen son ana kadar, son raddeye kadar böyle kanlı bir sahnenin ortaya çıkmaması için ciddi mücadele verdik.

Esed rejimi kendi silahlarını, kendi halkına doğrulttuğu zaman da biz yine hakkın yanında olduk, haklının yanında olduk ve orada artık ipler koptu. Biz dün neredeysek bugün de oradayız. Dün neyi söylüyorsak bugün de aynı şeyi söylüyoruz, aynı şekilde hakkı savunuyoruz. Buradan CHP'yi de milli duruş sergilemeye çağırıyorum. CHP'yi Türkiye düşmanlarından yana değil, Türkiye'den yana tavır koymaya davet ediyorum."

"SURİYE MEZHEP SAVAŞINA DOĞRU GİDİYOR"

Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümlerinde ise Suriye'deki çatışmaların mezhep çatışmasına doğru gittiğini belirterek, "Korkumuz, endişemiz budur" dedi.

"Bunu CHP yönetiminin de iyi değerlendirmesi lazım" diyen Başbakan Erdoğan, "Kendi konumunu ortaya koyması bakımından bu da çok önemli. Yarın kendileri de aynı şekilde değerlendirmeye tabi tutulabilirler. CHP'yi tarih boyunca defalarca yaptığı gibi diktatörlerin nezdinde değil, mazlumların, mağdurların, haklının yanında bir kez olsun yer almaya davet ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti grup toplantısının ardından ise Başbakan Erdoğan'a Meclis koridorlarında bir vatandaş tarafından üzerinde 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan' yazan elma hediye edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti'den CHP'ye Sert Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement