AK Parti'den "Hayvanları Koruma Günü" Etkinliği - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den "Hayvanları Koruma Günü" Etkinliği

Hayvanları Koruma Günü kapsamında AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veteriner ve Halkla İlşkiler Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Minik Dostlar Şenliği" etkinliği Şişli Cevahir AVM önünde gerçekleşti.

15.10.2017 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvanları Koruma Günü kapsamında AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Veteriner ve Halkla İlşkiler Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen "Minik Dostlar Şenliği" etkinliği Şişli Cevahir AVM önünde gerçekleşti.

Cevahir AVM önünde düzenlenen etkinlik bando gösterisi ile başladı. Hayvanseverleri buluşturan etkinlikte, mobil İBB aracında sinevizyon gösterisi gerçekleşti. Hayvan haklarına ilişkin serginin yer aldığı etkinlikte, ücretsiz mama dağıtımı yapıldı. İBB Veterinerler Müdürlüğü'nün mobil hastanesinde hayvan tedavisi hizmeti verilen etkinlikte, hayvan severler tarafından uzun kuyruklar oluştu. K9 köpeklerinin gösterisi sunulan etkinlik, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Etkinlikte konuşan AK Parti Şişli İlçe Başkanı Ömer Fuat Günday, amaçlarının Hayvanları Koruma Günü kapsamında hayvan haklarına ilişkin bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Hayvanların, bir gün değil her gün bakımı ve sevgiye muhtaç olduklarını dile getiren Günday, "Bizler merhamet medeniyetinin mensuplarıyız. Bizim ceddimiz büyüklerimiz cami inşa ederken, kışta yağmur da kuşlar zarar görmesin orada ısınsınlar diye, duvarlarına kuş evleri yapmışlar. Bugün yoldan geçerken yoldaki kediye köpeğe tekme atan çocukları üzüntüyle görüyoruz. Öncelikle merhamet medeniyetinin mensupları olarak çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak durumundayız. Çünkü kendisiyle ve toplumla barışık olmayan hayvanlarla da barışık olmuyor." diye konuştu.

Günday, canlılara merhametli davranmanın inanç ve dinin bir gereği olduğunu anlattı. Etkinlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin paydaşları olduğunu belirten Günday, İstanbul Büyükşehir Belediyesi veteriner hizmetlerinin çok başarılı hizmetler verdiğine değindi. Kısırkaya'daki Hayvan Barınağı'nın dünya standartlarında olduğuna dikkati çeken Günday, yerel yönetimlerde de bu tür faaliyetlerin artmasını istediklerini kaydetti. Günday, şöyle konuştu:

"Hayvanlara yapılan işkence ve zulümün son zamanlarda arttıyor. Özellikle yeni nesilde çocuklarımızın da hayvanlara karşı bir ön yargısı ve haksız muamelesi olduğunu görüyoruz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak, hayvanlarla ve doğayla barışık yaşamalarını sağlamak istiyoruz. İki yıldan beri birtakım çalışmalar yapıyoruz, geçen perşembe günü kedi evi dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi bu çalışmaları yapıyoruz. Orman ve Çevre Bakanlığı yetkilileri de bizimle paylaş ve bu çalışmalarımıza destek veriyor. Hayvan barınakları temin ediliyor. Bugün etkinliğimizde de su kabı mama da dağıtıyoruz. Mobil İBB Veteriner Müdürlüğü araçlarında tedavi hizmeti veriliyor."

Etkinlikte bir imza kampanyası başlattıklarından da bahseden Günday, "Son zamanlarda toplumda görülen giderek hoşnutsuzluk oluşturan hayvanları kötü muamelenin önüne geçilmesi için hayvanseverlerin bir talebi var. Diyorlar ki; 'bir kanun çıksın nasıl insana hakaret etmek bir suç ise hayvanlara yapılan bu muamele de suç sayılsın.' Bununla ilgili bugün de etkinliğimizde imza kampanyası başlatmış olduk. Hayvanseverlerin taleplerini dikkate alarak, en kısa zamanda konuyu AK Parti grubumuza milletvekillerimiz vasıtasıyla ulaştıracağız." diye konuştu.

AK Parti\'den "Hayvanları Koruma Günü" Etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'den 'Hayvanları Koruma Günü' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement