AK Parti'den Hdp'ye İadeyi Ziyaret - Son Dakika
Güncel

AK Parti'den Hdp'ye İadeyi Ziyaret

AK Parti\'den Hdp\'ye İadeyi Ziyaret

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ile Diyarbakır 1’inci sıra milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, dün kendilerini ziyaret eden HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’na, iadeyi ziyarette bulundu.

27.09.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ile Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, dün kendilerini ziyaret eden HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'na, iadeyi ziyarette bulundu.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar, Ensarioğlu ve partilileri, HDP Diyarbakır Milletvekili Edip Berk, HDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Ömer Önen ve Gülşen Özer ile bazı vatandaşlar karşıladı. AK Parti heyeti daha sonra eş başkanlık makamına geçerek HDP'lilerin bayramını kutladı. Burada bir konuşma yapan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Gülşen Özer, herkesin temennisinin bölgelerinde olan savaşın sona ermesi olduğunu belirterek, "Bugün bizim coğrafyada, bizim ülkede bir savaş var. Hepimizin temennisi bu savaşın ortadan kalkması, kan dökülmemesi ve bayramla beraber artık anaların gözyaşının akmamasıdır. Dileriz ki bu Kurban Bayramı kanın dökülmemesine vesile olur. Türk'ü olsun, Kürt'ü olsun, Laz'ı, Çerkez'i, Ermeni'si, Süryani'si olsun bizim için hiç fark etmiyor, evlat evlattır, can candır. Annelerin gözyaşının, dili dini rengi ne olursa olsun gözyaşlarının rengi aynıdır. Dileğimiz odur ki biz hep beraber barışı bayram havasında kutlayalım. Hangi ideolojide olursa olsun fark etmez. Tekrar hoş geldiniz, bayramınız kutlu olsun" dedi.

"BİZLER DÜŞMAN DEĞİLİZ, BİZLER RAKİBİZ"

Daha sonra konuşan AK Parti Diyarbakır 1'inci sıra milletvekili adayı Galip Ensarioğlu ise, bayramların amacının, barış, esenlik ve huzur olduğunu kaydetti. Mübarek bayramların bu tür ziyaretlerin olmasını emrettiğini dile getiren Ensarioğlu, "Bu vesile ile bölgenin iki hakim partisi olan HDP ve AK Parti, dün kendileri geldiler, bugün de biz iadeyi ziyaret için buradayız. Bu bayramlara denk gelen hem bir seçim var hem de bugün yaşadığımız bir şiddet ortamı var. Bölgenin iki hakim partisi sorunlarını diyalog içerisinde siyaset yolu ile çözerler ve şiddetin son bulması için kanın akmaması, ölümlerin olmaması için bu coğrafyada ellerinden geleni yaparlar. Bizim en büyük vazifemiz de budur, insanı yaşatmaktır. Siyaset bunun için vardır. Bu coğrafya yeterince acı çekti diyoruz. Yeterince gözyaşı, kan göç şiddet her şey yaşandı bu coğrafyada. Ama bugün çözüm zamanıdır, bugün barış zamanıdır, bugün yeniden bu coğrafyada güzellikleri kendi kültürümüzü kendi geleceğimizi inşa etme zamanıdır. Seçimlere bir ay gibi kısa bir süre kaldı, buradan bu ziyaretle halkımıza şunu söylemek gerekir, bizler düşman değiliz siyasi rakipleriz. Ama hepimizin amacı insanımıza, bölgemize şehrimize hizmet etmektir. Biz bu halka hizmet yarışındayız. Bizler düşman değiliz, bizler rakibiz. Buradan bütün halkımızın bunu böyle bilmesi gerekir ki, bu hizmet yarışında, kendileri de bu seçim dönemini bir bayram havasında geçirirler. Bu bayramda, bugün yaşadığımız sıkıntılara, şiddete ölümlerin son bulmasına vesile olur diyoruz. Bizim diyalogla çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok bu ülkede. Siyasetin çözemeyeceği hiçbir sorun yok artık bu ülkede. Lütfen bu işi artık siyasetçilere bıraksınlar, biz kendi aramızda kavga etsek de çözeriz" diye konuştu.

"HİÇBİR ŞEY HALKIN MENFAATİNİN ÜSTÜNDE DEĞİLDİR"

Ardından konuşan HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Ömer Önen ise, AK Parti heyetine ve milletvekili adaylarına başarılar dilediklerini ifade etti. Önen, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da barışçıl bir şekilde çalışmalarımızı yürüteceğiz, yine kazanan halklarımız olacak. Hiçbir şey, kendi parti menfaatimiz, kişisel menfaatimiz halkın menfaatinin üstünde değildir. Bu süreçte de biz halkı kurban etmeyeceğiz. Teşekkür ediyoruz geldiğiniz için, bayramınız tekrar kutlu olsun."

Konuşmaların ardından görüşme basına kapatıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel AK Parti'den Hdp'ye İadeyi Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement