AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı Özkaya Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı Özkaya Açıklaması

AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Türkiye'de 40 bin 120 FETÖ davası açıldığını belirterek, "Bu davalarda 86 bin 876 kişi de yargılanıyor.

03.01.2018 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Türkiye'de 40 bin 120 FETÖ davası açıldığını belirterek, "Bu davalarda 86 bin 876 kişi de yargılanıyor. 142 bin 338 soruşturma var. Dava açılanlarla birlikte bu sayı 300 bin kişiyi geçiyor. 44 bin 83 kişi tutuklu, 95 bin 595 kişi adli kontrollü, 18 bin 978 kişi de kaçak." dedi.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, termal bir otelde kentteki basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Özkaya, yaptığı konuşmada, Kanun Hükmüne Kararnamelerle (KHK) birçok alanın düzenlendiğini söyledi.

"Biz bu KHK'nın benzerini bir yıl önce yine çıkarmıştık" diyen Özkaya, "8 Kasım 2016 tarihindeki 6755 sayılı kanunun 37. maddesinde açıkça hüküm var. O zaman CHP, KHK'nın iptali için Anayasa Mahkemesine gitmemişti. Daha sonra kanun çıktıktan sonra gitti. Orada 'Darbe teşebbüsünü bastıran kamu görevlileri hakkında soruşturma yapılamaz. Tazminat davası açılamaz. İdari bir ceza verilemez' deniliyordu. Darbe anayasal bir suçtur." dedi.

Özkaya, iddianamenin 927 sayfadan oluştuğunu ve yaklaşık 175 sanığının olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sanıkların 170'e yakını polis. Bunların tamamı FETÖ'nün içerisindeki insanlar. 60'a yakını da Bylock kullanıcıdır. Şimdi bu işi kimin yaptığını savcılık o kadar net bir şekilde koymuş. Bir kısmı da geçmişte Sayın Cumhurbaşkanımızın makamına böcek koyan böcekçiler. FETÖ'cü böcekçiler. Kaseti yapan belli. Kaseti basına servis eden belli ve hepsi tutuklu. Kasetle düşen belli. Kasetle düşenin yerine gelen belli. Ben bir fiilin kimin menfaatine yaradığına bakarım. Kimin yaptığından ziyade. Kuklacıya değil, kuklayı oynatana bakarım. Bir fiilden kim menfaat temin etmişse, o fiilden az veya çok bazen de tamamen bu işle ilgisi vardır."

Bylock programının FETÖ'nün hiç tereddütsüz haberleşme aracı olduğunu kaydeden Özkaya, bunu sulandırmaya ve bulandırmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade etti.

Özkaya, Türkiye'de FETÖ'yle ilgili 40 bin 120 dava açıldığını belirterek, verilerle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Bu davalarda 86 bin 876 kişide yargılanıyor. 142 bin 338 soruşturma var. Dava açılanlarla bu sayı 300 bin kişiyi geçiyor. 44 bin 83 kişi tutuklu, 95 bin 595 kişi adli kontrollü, 18 bin 978 kişi de kaçak. Bu kaçakları da bulup devlet olarak yargılayacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Disiplin Kurulu Başkanı Özkaya Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement