AK Parti Erciş'te 4. Olağan Kongresini Yaptı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Erciş'te 4. Olağan Kongresini Yaptı

AK Parti Erciş\'te 4. Olağan Kongresini Yaptı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van'ın Erciş ilçesinde 4.olağan kongresini gerçekleştirdi.400 delegeden 154'nün oyunu alan Mürsel Göral, AK Parti Erciş İlçe Başkanı seçildi.

29.04.2012 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van'ın Erciş ilçesinde 4. olağan kongresini gerçekleştirdi. 400 delegeden 154'nün oyunu alan Mürsel Göral, AK Parti Erciş İlçe Başkanı seçildi.

Erciş Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen olağan kongreye AK Parti Van milletvekilleri Fatih Çiftci, Mustafa Bilici, Burhan Kayatürk, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, 23. Dönem milletvekillerinden Manisa eski Milletvekili İsmail Bilen, AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Ak Parti Van İl Kadın kolları Başkanı Nahide Hakan, Tüm Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Genel Başkanı Nihat Çelik, Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Kocapınar Belediye Başkanı Mehmet Güney, AK Partili il ve belediye

meclis üyeleri, ETSO Başkanı Abdulkadir Arslan, köy ve mahalle muhtarları, oda ve dernek temsilcileri ile delegeler katıldı. Geçici Divan Başkanlığını 23. dönem milletvekillerinden İsmail Bilen'in yaptığı olağan kongrede saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Açılış konuşmasını AK Parti Erciş İlçe Başkanı Mürsel Göral yaptı. Göral, geçen yıl meydana gelen depremde Erciş olarak büyük bir felaketin içinde kaldıklarını belirterek, "ilçemizin yaşadığı felaketin ardından hükümetimiz tek vücut olmuş en kısa sürede barınma, ısınma sorunları bertaraf edilmiş, daha felakettin senesi bitmeden kalıcı konutlar yükselmiştir. Vatandaşımızın depremde gördüğü zararı bir nebzede hafifletmek için esnafından köylüsüne ciddi kaynaklar aktarılmıştır. Esnafımıza KOSGEB kredisi ile

taze kan verilmiş, köylümüze yem desteği verilmekten de geri kalınmamıştır. Görmezden gelenlere inat, milletimizin ve hükümetimizin afete din, dil, ırk, mezhep ve ideoloji ayrımı yapmaksızın Hızır gibi yetiştiğine beraber şahitlik etmiş bulunmaktayız" dedi.

Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu da yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın depremden 4 saat sonra ilçeye geldiğinin anımsatarak, "Sayın başbakanımız kabinesi ile birlikte depremin 4 saat sonrası ilçemize gelerek acılarımızı paylaştı. Başbakanıma, bakanlarımıza, milletvekillerimize şahsım ve ilçem adına çok teşekkür ediyorum minnetlerimizi sunuyorum. Allah razı olsun diyoruz. Cenabı hak bizlere ve milletimize bir daha böyle bir acı yaşatmasın. İstanbul ve Ankara belediyelerimiz

bizlere tonlarca yardımlar gönderdiler. İlçemizde gönderilen yardımlar bütün ilçe teşkilatımızla organizeli bir şekilde dağıtıldı. Bugün ilçemizde ilçe teşkilatımızın 4. olağan kongresinin yapıyoruz. Şüphesiz kongre bizler için çok önemlidir. AK Parti kurulduğu günden itibaren ilçemizde hep birinci parti olmuştur. inşallah bundan böyle de birinci parti olacağız. Bu nöbet değişimiyle Mürsel kardeşimizde daha özveriyle çalışacak, partimizi layık olduğu yere gelecektir. Önümüzde Erciş için yapacağımız çok

şeyler var. İlçemizin yeniden imarı söz konusu. Önümüzdeki ay içerisinde yani mayıs ayı sonuna kadar imar kesinleşmiş olur. Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü ile görüştüm. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Gerek jeoloji, gerek planlama hızlı bir şekilde mühendisler tarafında devam ettiriliyor. Kısa süre içerisinde bu mayıs ayı sonuna doğru imarımız açılmış olur. ve Erciş inşallah yeniden yapılanacak. Erciş çok farklı olacak. Yepyeni bir vizyonla inşallah Erciş layık olduğu yere gelecektir"

şeklinde konuştu.

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras'ta yaptığı konuşmada il başkanlığı olarak gerek deprem öncesi gerekse, deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı.

Daha sonra alkışlar eşliğinde konuşmasını yapan AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Erciş'e çok büyük bir ilgisinin olduğunu söyledi. Çiftci, "Sayın Başbakanımızın talimatları gereği, ilçemizde hiç kimse konusuz kalmayacak. Erciş'i çok hızlı bir şekilde değişip, gelişmiş eskisinden çok daha büyük, çok daha modern bir hale gelecektir. Bundan en ufak bir endişeniz olmasın. Toplu konut yatırımları hızlı bir şekilde devam ederken, depremde 272 dersliğimiz hasar görmüştü.

Başbakanımızın talimatıyla Erciş'te 552 derslik yapılacak, Eğitim konusunda Erciş fiziki mekanları deprem öncesinin iki katı fazla hale gelecek. Erciş'te 150 yataklı olan devlet hastanesi 200 yatağa çıkarılıp, aynı yerinde çelik konsorsiyumla yapılacak. Halkımızın, sizlerin hizmetine geçecek. Bir kültür merkezi Erciş inşa edeceğiz. Uzun yıllar beklemiş olduğumuz kültür merkeziyle birlikte, nasip olursa çok daha sağlıklı bir ortam olacak Erciş için. Sağlık yatırımları, eğitim yatırımları hızlı bir şekilde

devam edecek. Belediyemize yeni hizmet binası, şehirlerarası otobüs terminali, içme suyu, alt yapı, sahil yolunun devam ettirilmesi, NATO yolunun açılması gibi konuları da belediye başkanımızla birlikte takipçisi olacağız. inşallah bunları Erciş'imize kazandıracağız. Kentsel dönüşümle Erciş'in çehresi değişecek inşallah.

Gerek ilçe merkezinde, gerek köylerimizdeki yatırımlarımız çok hızlı bir şekilde artarak devam edecektir. AK Parti'yle birlikte nerdeyse şebekeli içme suyu olmayan köy kalmadı.

Köylerimizin yüzde yüzüne yakın asfaltlarını yaptık. Bu yıl inşallah ikinci kat asfaltları ile birlikte ilçemizin tüm noktalarına bu yatırımları hızlı bir şekilde yayacağız. Köylerimizin bir çoğunda taziye evi ve camilere yardımlarımız oldu. Eksiklerini bu yıl ve bundan sonraki yıllarda tamamlayacağız" dedi.

"KÖYLÜ ŞEHİRLİ AYRIMI YAPMADIK"

Depremde daha ziyade Erciş merkezinin etkilemesine rağmen ilçe merkezi ile köyleri biri birinden ayrıt etmediklerinin anlatan Çiftci, "Deprem sonrası köylü şehirli ayrımı yapmadık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile AK Partili tüm belediyeler Van'a ve Erciş'e geldiğinde Sayın Başbakanımızın talimatıyla her köyü bir belediyemize kardeş köy yaptık. Bu belediyeler vasıtasıyla çeşitli yatırımlar yaptık. Köylerimizin bütün eksiklerini gidereceğiz. Depremle birlikte sivil toplum örgütleri bizi hiç yalnız

bırakmadılar. Gittiğimiz her noktada bizimle birlikte oldular. Onlarla birlikte Sayın Başbakan yardımcılarımız ile bakanlarımızı ziyaret edip esnafın sorunlarını, talep ettikleri sorunların bir tanesi hariç diğerlerini gerçekleştirmiş olduk. Şu ana kadar 2 bin 900, 3 bin'e yakın kardeşimiz KOSGEB faizsiz kredilerinden faydalandı. Allah nasip ederse alma şatları uygun olan bütün kardeşlerimizin bu kredilerinden faydalanacak biz esnafımızı tekrar ayağa kaldıracağız. SSK primleri vergi borçları ertelendi.

İlçemizdeki çiftçilerimiz için 62 milyon yem desteği ödendi. Bu hibenin 27 milyon TL'si Erciş'e ödendi. Erciş'i eskisinden daha çok büyüterek, geliştirerek çok daha modern, çok daha güzel, çok daha gelişmeye müsait bir şehir haline getireceğiz. Yapılacak yatırmalarla Erciş, yine bölgenin cazibe merkezi olacaktır" şeklinde konuştu.

"İŞ-KUR İŞÇİLERİNE KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

AK Partili 4 milletvekili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüştüklerini belirten Çiftci, "İlçemizde ve ilimizde bir nebze de olsun insanların sorunlarına çözüm bulmak için istihdam talebinde bulunduk. Sayıları 7 bin kişiye ulaşan İŞ-KUR işçilerine sosyal amaçlı destek anlamında bu işçilerimizin yüzde 50'sini Erciş'te kulandık. Biz hükümet nezdinde İŞ-KUR elamanlarıyla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Biz sizlerden daha çok fazla sizlerin kalıcı olmanızı isitiyoruz. Bu konuda

çalışmalarınızı devam ettireceğiz. Ayrıca, Erciş sağlık anlamında üst haline gelecek. Bugüne kadar AK Parti'yi her zaman desteklediniz. Partimizi her zaman birini oldu. Bunun için şükranlarımı sunuyorum. Önümüzde 2014 seçimleri var. Önümüzde Cumhurbaşkanı seçimleri var. Yeni yapılanmayla birlikte 2014 seçimlerinde Van'ımız büyük şehir olacak. Bugüne kadar sahip çıktınız, bu desteğin artarak devam etmesini istiyoruz. Destek verenler teşekkür ediyorum. Bu parti büyük olacak, hepimizin olacak"

dedi.

AK Parti Van Milletvekilleri Mustafa Bilici ise, depremi yaşayan Van ve Erciş'i hiç bir zaman yalnız bırakmadıklarını belirterek, Van ve Erciş'i hak ettiği yere hep birlikte getireceklerini belirtti.

Milletvekili Burhan Kayatürk de konuşmasında, "İŞ-KUR'daki kardeşlerimizin beklentilerinin olduğunu biliyoruz. Kardeşlerimizin 8 aylık bir süre için alındıklarını da biliyoruz. Van kamuoyunda büyük beklenti var. Söz verip daha sonra yerine getirmemek büyük bir yanlışlıktır. Ancak, bu kardeşlerimizin 8 aydan sonra da daha uzun süre çalışması için biz çok büyük bir çaba içerisindeyiz. Verdiğimiz bu çaba samimi bir çabadrindır. Erciş'teki 2 bin 700 kardeşimiz, Van'daki 7 bin kardeşimiz ne kadar uzun süre

çalışırsa bizim için memleket için bu kardeşlerimiz için ve memleketimizin ekonomisi için önemli bir katkıdır diye düşünüyoruz. Burada hiçbir şekilde kardeşlerimize sizi daimi kadrolu yapacağız, sizin sürenizi mutlaka uzatacağız, şunu yapacağız, bunu yapacağız sözünü vermedik. Ne il başkanı, ne milletvekili arkadaşlarım, ne de bizim her hangi bir teşkilat mensubu vermemiş bu sözü. Bizim samimiyetle ihlasla bu kardeşlerimizin en uzun süre çalışması için 2 dönem 3 dönem uzatabildiğimiz kadar sözünü verdik"

dedi.

Konuşmaların ardından Erciş İlçe Başkanı İbrahim Şahin'e hizmetleri anısına Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu tarafından teyarşekkür plaketi verildi. Kendisinin ilçe dışında olması nedeniyle plaketi İbrahim Şahin'in oğlu İsmail Şahin aldı.Ardından seçime geçildi. Tek adayın yarıştığı seçimlerde 400 delegeden 154'nü oyunu alan Mürsel Göral AK Parti Erciş ilçe Başkanı olurken, yönetim kurulu üyeliklerine de Sabri Göçmen, Mustafa Albayrak, Muhammet Uzun, Faik Çiftcioğlu, İrfan Dağ, Muhlis Demirdağ,

Fevzi Sardık, İbrahim Işık, İsmail Arslan, Ramazan Keleş, Enver Yaşar, Abdulaziz Sinoğlu, Fuat Kızıldere, Mehmet Sıdık Demirdağ, Abdulbari Kaya, Rafet Çelik, Mahmut Akşit, Sadrettin Dilmaç, İbrahim Muratoğlu, Mümtaz Atmaca, Gülay Suna, Salih Bütün, Kemal Arlı, Fatih Çelik, Veyis Alan, Ümit Veysel Demir, İkram Çokyaman, Dilan Turan ve Vildan seçildiler.

Seçimlerde ayrıca, 100 kişilik il delegeleri de belli oldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Erciş'te 4. Olağan Kongresini Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement