AK Parti, Ereğli'ye yapılan çalışmaları anlattı - Son Dakika
Politika

AK Parti, Ereğli'ye yapılan çalışmaları anlattı

AK Parti, Ereğli\'ye yapılan çalışmaları anlattı

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından ilçede yapımı tamamlanan ve takibi yapılan projeler hakkında gazetecilere bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

09.04.2021 19:12  Güncelleme: 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından ilçede yapımı tamamlanan ve takibi yapılan projeler hakkında gazetecilere bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. AK Parti Zonguldak milletvekillerinin de katıldığı toplantıda Erdemir'e işçi alımından dolayı teşekkür edildi.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından Ereğli Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açılış konuşması yapan AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Av. Saffet Bozkurt, OYAK ve Erdemir yöneticilerine işçi alımından dolayı teşekkür etti. İlçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktaran Bozkurt şu sözlere yer verdi:

"Teşkilatımızın takip ettiği olmazsa olmaz projelerin başında Ereğli Devrek yolu gelmektedir. 2023 yılına kadar bu yolun bitirilmesi noktasında hassasiyet göstereceğiz. Bu konunun takibine ısrarla devam edeceğiz ve inşallah bu yolu bitireceğiz. Hükümet konağı ve emniyet binası için milletvekillerimizde bu konunun üzerinde hassasiyetle durdular. İçişleri Bakanımızla bu konuda görüşmelerde bulundular. Proje tamamlandı, inşallah 1-2 aylık süreç içerisinde TOKİ'ye devredilerek ihale süreci gerçekleştirilecek. Bu konuda vekillerimize teşekkür ediyorum. Üniversite kampüs projemizin çalışmaları 2016 yılından bu yana devam ediyor. Bu konuda emeği geçen milletvekillerimize, Cumhurbaşkanı Başdanışmanımız Sayın Saadet Oruç hanımefendiye, kaymakamımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Proje tamamlandı, bu gün yarın tapu maliye hazinesi adına oluşturulacak. Akabinde üniversiteye tahsisi yapılacak. İnşallah bu proje bizim görev dönemimiz içerisinde hayata geçecektir. Ereğli Diş Hastanesi, Ereğli Devlet Hastanesi yanında yükselmeye başlayacak. Projesi tamamlandı. Vekillerimiz ayrıntılı bilgilendirmede bulunacaklardır. 2021 yılı ihale programına alınacağını düşünüyoruz. Ereğli'de eğitimin kalitesinin artırılması noktasında Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) proje okulu olarak kabul edildi. Fen Lisesi'nden sonra önemli bir okulumuz daha sınavla öğrenci alacak. Ereğli Eğitim Merkezi'nde sınav merkezi açıldı ve arkadaşlarımız Zonguldak'a gitmeden burada sınava girebilecekler. Yakın zamanda Kandilli'de Ermaden madencilik noktasında işçi alımları başladı. İstihdama önemli bir katkı sunacak bir alan. Yakın zamanda yine Erdemir işçi alacağını ifade etti. Tersanelerde de işçi alımı başladığında bölgemiz istihdam açısından rahatlayacaktır. Ereğli OSB'de de yeni işletmeler açılıyor. İnşallah Ereğli hep ileriye gidecek. Ereğli'de devlet yatırımı olmadığını ifade edenler bu tabloya iyi baksınlar. Kendileri 20 senede ne yaptıklarına iyi baksınlar. İnşallah bundan sonraki süreçte de vekillerimizin katkısı ile çok önemli projelere imza atacağız. Erdemir'e işçi alımı noktasında hassasiyet gösteren OYAK Yönetim Kurulu Başkanımıza ve Erdemir Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum. Bu sürecin hassasiyetle takip edilmesi lazım. Spekülasyonlara mahal verilmemesi için işçi alımlarının dikkatli yapılması lazım. Bölgemizin hassasiyetlerinin dikkate alınması lazım. Bu konuda duyarlı davranacaklarına inancım tam."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar da Ereğli'nin her türlü meselesinin sürekli takipçisi olduklarını belirterek, Erdemir'in işçi alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Uçar, "Cumhurbaşkanımız daha önce şehrimizi ziyaretinde OYAK/Erdemir yönetiminin yaptığı yeni yatırımlarla istihdam sağlayacağını söylemişlerdi. Bu zor günlerde sayı net olmamasına rağmen bölgemizde 300-500'ün üzerinde insanın istihdam edilmesi ve bazı hassasiyetleri de göz önünde tutarak bir değerlendirme yapmak istedik. İşsizliğin arttığı bu zorlu süreçte istihdam sağlanmasında emeği geçen başta OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Savaş Erdem olmak üzere değerli yönetimine, Erdemir Genel Müdürü ve yönetimine çok çok teşekkür ediyoruz. Bu işçi alımının Zonguldak ilimizin Ereğli ve Alaplı ilçelerindeki insanlarımızdan kazandırılması çok önemli bir hassasiyeti de göz ardı etmediler. Bundan dolayı da çok teşekkür ediyoruz. Böyle ortamlarda simsarlar çıkıp bu olayı speküle etmeye çalışabilir. Erdemir'in istihdam sağlaması bölgemiz ekonomisine önemli katkı sağlayacağını herkes çok iyi biliyor. Bu süreci kimse sulandırmadan, farklı yerlere çekmeden bölgemize böyle bir istihdamın kazandırılması bizim için çok anlamlıydı" dedi.

Kdz. Ereğli ilçesine Diş Hastanesi yapılacağını dile getiren AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise muhalefetten gelen eleştirilere de yanıt verdi. Çolakoğlu konuşmasında şunları söyledi:

"Diş hastanemizin projesi bitti. İnşallah 2021 yılında ihalesi yapılarak en kısa sürede yapımı da tamamlanarak Ereğli halkının hizmetine sunulacak. Tersaneler konusundaki sıkıntıları aşarak inşallah eski günlerine kavuşturmak istiyoruz. Biz 19 yıllık iktidarız. En kuvvetli rüzgarlar dahi bize hiçbir şey yapamaz. Hep birlikte kaya gibiyiz."

Toplantıda gazetecilerin sorularına da yanıt veren AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, tersanecilerin problemleri ile ilgilenilmediği eleştirilerinin doğru olmadığını ifade etti. Türkmen, "Tersanecilerimizle Valimiz ve Kaymakamımızın başkanlığında yaptığımız toplantıda taleplerini içeren bir rapor hazırlamalarını, bize iletmelerini ve gerekirse Cumhurbaşkanımızla görüşebileceğimizi ifade ettik. Halen o rapor bize gelmedi. Hükümet konağı ile ilgili olarak maddi anlamda hiçbir sıkıntımız yoktur. Bakan beyle görüştük. Bu 30 milyon öncelikli olur, devamı gelir. Biz başladığımız işi hep zamanından önce bitirmişiz. OYPA'lı işçilerimizle ilgili olarak Süleyman beye gittiğimizde görüştük. Neticede burası özel sektör. Devlet değil ki, bazen yörenin gelişmesi için zararına da iş yaptırabilirsin. Onlara da söyledik; eğer sizin koyduğunuz kriterleri tutan varsa Erdemir'e kadroya alın. Süleyman beyde değerlendireceğini söyledi" şeklinde konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti, Ereğli'ye yapılan çalışmaları anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı
    12:26 Osmaniye'de uyuşturucu operasyonunda 12 kişi tutuklandı

    Osmaniye'de polisin son bir haftada düzenlediği operasyonlarda uyuşturucu satıcılarına yönelik yapılan aramalarda, 1025 gram bonzai, 350,87 gram fubinica, 200,19 gram kubar esrar ve diğer uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Operasyonlarda tutuklanan 12 kişi cezaevine gönderildi.

  • MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:18 MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor
    12:14 MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, sosyal medyada yer alan NATO görevi kapsamında İzmir Limanı'nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesine ilişkin, 'Mütekabiliyet esasları çerçevesinde bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor.' ifadesini kullandı. Bakanlık kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    12:13 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde kentteki seçmen sayısı, sandık sayısı ve kolluk gücü hakkında bilgi verdi. Şahin, seçim güvenliği toplantısında, seçim takviminin işlediğini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Seçim yasaklarının devam ettiğini vurgulayan Şahin, güvenli bir seçim ortamı sağlamak için tedbirlerin sıkı bir şekilde alındığını ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda ilave tedbirlerin alınabileceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:12 Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Irak'ın kuzeyinden kaçan bir PKK'lı teröristin teslim olduğu ve Suriye'de istikrarın sağlanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu
    12:10 Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar sofrasında bir araya geldi. Programda konuşan Vali Ünlü, Türk polisinin önemini vurgulayarak, görevlerini cesaret ve kararlılıkla yerine getirdiklerini belirtti.

  • MSB Kaynakları: Bakan Güler - ABD Temsilciler heyeti görüşmesi
    12:06 MSB Kaynakları: Bakan Güler - ABD Temsilciler heyeti görüşmesi

    MSB Kaynakları: "(Bakan Güler – ABD Temsilciler heyeti görüşmesi) Terörle mücadele ve ABD'nin PKK/YPG'ye sağladığı destek, F-16 tedarik ve modernizasyon süreci gündeme gelecek.

  • CHP lideri Özel'den iddialı çıkış: Bu 5 büyükşehri alacağız
    12:04 CHP lideri Özel'den iddialı çıkış: Bu 5 büyükşehri alacağız

    Ellerindeki 11 büyükşehrin üstüne Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli ve Trabzon'u ekleyeceklerini ifade eden CHP lideri Özgür Özel, "Giresun'u Sinop'u kazanacağız. Afyon ve Uşak'ı yan yana kazanacağız. Kütahya'nın da çok büyük bir sürpriz potansiyeli var" dedi.


Advertisement