AK Parti Eskişehir Milletvekilleri, Vatandaşlarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri, Vatandaşlarla Buluştu

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, vatandaşlarla bir araya gelip, vatandaşların sorularını yanıtladı.

02.01.2012 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, vatandaşlarla bir araya gelip, vatandaşların sorularını yanıtladı.

Koca, AK Parti İl Başkanlığında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, halkla iç içe bir teşkilat olduklarını kaydetti.

Bugün de vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Koca, "Bugünün amacı bize telefonla ulaşamayan hemşehrilerimizin bize ulaşması sağlanacak. Onun haricinde Ankara'da işimizin bittiği her an Eskişehir'deyiz. Hemşehrilerimiz hep görüşüyoruz, bundan sonrada görüşmeye devam edeceğiz" dedi.

Ülker Can da, seçimden önce daima Eskişehirlilerin yanlarında olacaklarının sözünü verdiklerini, şimdi de bu uygulamayla sözlerini tuttuklarını kaydetti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da milletvekillere ulaşma gibi bir sıkıntının olmadığını ancak vatandaşların bu uygulamayla milletvekillere daha da rahat ulaşacaklarını bildirdi.

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan da her pazartesi saat 14.00-16.00'da parti binasında mutlaka bir milletvekilinin olacağını ve vatandaşların rahatlıkla gelerek sorunlarını milletvekilleriyle paylaşabileceğini ifade etti.

-"ESOGÜ'nün raporu bekleniyor"-

Koca, bir vatandaşın Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı ile Muttalip geçidi arasında kazaların olduğunu hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

"Hemşehrilerimiz ilimizin sorunlarını kendi sorunlarından önde tutuyorlar, bu güzel bir ilgi. Muttalip geçidi ve Bağlar geçidinde büyük bir çalışma var. Muttalip geçidinde gece gündüz demeden o yer altı sularını toplayacak inşaat çalışmaları sürüyor. O inşaat çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz o kapalı kesit biraz daha uzatılarak Muttalip kesiti tam olarak trafiğe açılmış olacak. İnşallah 1-2 ay sonra yer altı yüzey sularını toplama inşaatı, yangın söndürme sistemi inşaatı tamamlanıp orası tamamen trafiğe açılacak. Bağlar geçidiyle ilgili de İstasyon Köprüsü'nde tıkandık kaldık. TCDD Genel Müdürlüğü, İstasyon Köprüsü'nün sağlam olup olmadığı yönünde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nden (ESOGÜ), bir rapor istedi. Bu hafta içinde o rapor ulaşacak. Rapor doğrultusunda köprüyü yıkmak ya da yıkmamaya karar verecekler. Bu rapor doğrultusunda Yüksek Hızlı Tren'in yer altına alınması çalışmaları devam edecek. O köprüyü de yıkarsak istasyon köprüsünün olduğu bölgeyi de kapalı kesit olarak geçip bulvar yapıp yolumuza devam etmek istiyoruz."

-Yeni stadın yeri tartışmaları-

Bir gazetecinin "CHP'li milletvekillerinin stat yerinin peşkeş çekileceği yönününde açıklamaları oldu, bu konuda ne söylemek istersiniz-" sorusu üzerine Koca, şunları kaydetti:

"CHP'li milletvekillerinin düzenlediği basın toplantısından sonra bazı gazetelerin attığı manşetleri yadırgadım. Hiç anlayamadığım manşetler gördüm. Her tarafı yanlış olan ifadelerin düzeltecek yanını da bulamıyorum. Çünkü, bir hafta önce yaptığımız açıklamada 'Mevcut stadın yerini betondan kurtarıp, bir meydan yapmak istiyoruz' dedik. Bakın orada yeni yapılacak meydanda, konserler verilecek, mitingler yapılabilecek. Burada yılda 20 maç oynanıyor, işte 2 ile çarpsak 40 saat ya da 48 saat kullanılan bir alan... Burayı 48 saat değil, 365 gün 24 saat Eskişehirli hemşehrilerimizin kullanacağı bir alan haline getirelim diye bir açıklamada bulunuyoruz. Yeni stat ve gar yeriyle ilgili ne için buranın Eskişehir kamuoyunun tarafından tercih edildiğini açıklıyoruz. Hizmet etmek gibi bir duruma sahip olmayanlar çıkıp, Eskişehir'de yapılan hizmetleri kötülüyor. Eskişehir'de yapılan hizmetler aleyhinde konuşuyorlar. AK Parti iktidarının yaptığı hizmetleri kötülemek yerine, 'evet bu hizmetler yapıldı, bunlar için teşekkür ederiz ama şu hizmetlerin de Eskişehir'e kazandırılmasında fayda var' diye açıklamalarda bulunan muhalefet anlayışının daha uygun olduğunu, şehrimize daha fazla hizmet kazandıracağına inanıyoruz."

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Eskişehir Milletvekilleri, Vatandaşlarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement