AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a "Uluslararası Bilge Kağan Barış Ödülü" Verildi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a "Uluslararası Bilge Kağan Barış Ödülü" Verildi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptığı dönem ve sonrası yaptığı hizmetlerden dolayı, "Uluslararası Bilge Kağan Barış Ödülü" verildi.

10.07.2012 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlığı yaptığı dönem ve sonrası yaptığı hizmetlerden dolayı, "Uluslararası Bilge Kağan Barış Ödülü" verildi.

Erdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM'nin yoğun gündeminden dolayı törene katılamadığını ve ödülü, kendisini vekaletten temsil eden AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı Necati Çetinkaya'nın aldığını bildirdi.

Erdoğan, ayrıca Moğolistan tarafından düzenlenen "1. Uluslararası Bige Kağan Barış Ödül" nün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Necati Çetinkaya'ya da verildiğini belirtti.

Bu arada uluslararası "1. Bilge Kağan Barış" Ödül Komite Başkanlığı sözcülüğüne Moğolistan"da faaliyet gösteren Mongolt-Turkıın Naıramdal, Xamtıın Ajıllagaanı Mon-Turnııgemleg Genel Başkanı Murat Şahin seçildi.

Şahin, Ata yurtla Ana vatan arasındaki gönül köprüsünü kuranların ve bu köprünün yüzyıllarca yaşamasını sağlayanların onurla hatırlanacağını ifade etti.

Erdoğan'ın Türkiye ile Moğolistan ilişkilerini gelişmesinde çok büyük katkıları olduğunu belirten Şahin, "Bu hizmetlerinin bir tanesi de 2 Temmuz Pazartesi günü başlayan ve haftada 3 sefer olarak düzenlenen Türk Hava Yolları

(THY) İstanbul-Moğolistan uçuşlarıdır" dedi.

Moğolistan Türkiye Büyükelçisi Ochir Ochirjav da Moğolistan hükümetinin dış politikasının, Türkiye ile dostane ilişkiler artırarak, kültürel, ekonomik siyasi alanlarda Türkiye'nin ilgisini çekecek politikalar geliştirmek olduğunu aktardı.

Erdoğan ise Türkiye Büyük Millet Meclisi Moğolistan Parlamentolar arası dostluk grubu başkanlığı yaptığı dönemde Türkiye ile Moğolistan arasındaki ekonomik kültürel ve ticari alanda faaliyetlerin gelişmesi yönünde Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çok büyük destek gördüklerini dile getirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Orhun Müzesi ve Bilge Kağan kara yolunun açıldığını aktaran Erdoğan, şunları kaydetti:

"Başbakanımızın vermiş olduğu talimatla Moğolistan'daki Bilge Kağan ve Kül Tığın yazılı kitabelerinin yerlerde perişan halde olduğunu, bunların en güzel şekilde korunmasının sağlanması gerektiğini, bunun için Orhun Müzesi'nin ve 46 kilometrelik Bilge Kağan yolunun yapılması için TİKA'ya talimat vererek bu eserlerin tarihe ışık tutmasını sağladı."

THY'nin başlatmış olduğu İstanbul-Moğolistan uçuşlarının iki ülke arasındaki gönül köprüsünün kültürel, ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilerek daha da artırılacağını vurgulayan Erdoğan, kendisini bu ödüle layık görenlere teşekkür etti.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Hasan Özkal - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a 'Uluslararası Bilge Kağan Barış Ödülü' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement