AK Parti Gediz İlçe Teşkilatı 4'üncü Olağan Kongresi - Son Dakika
Yerel

AK Parti Gediz İlçe Teşkilatı 4'üncü Olağan Kongresi

AK Parti Gediz İlçe Teşkilatının 4'üncü Olağan Kongresi'nde, başkanlığa yeniden Eflatun Coşar seçildi.

30.01.2012 15:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Gediz İlçe Teşkilatının 4'üncü Olağan Kongresi'nde, başkanlığa yeniden Eflatun Coşar seçildi.

AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, Belediye Kültür Merkezindeki kongrede yaptığı konuşmada, 12 Eylül 1980'deki askeri darbeyle ilgili iddianame hazırlandığını, yargılamanın birkaç ay içinde başlayacağını söyledi.

Karanlık dönemin kapandığını, 21. yüzyılda aydınlık Türkiye'nin aydınlık bir döneminin açıldığını belirten Kızılcıklı, "Türkiye büyümede rekor kırıyor. Artık Avrupa 'hasta adam', Türkiye 'sağlam adam'dır. Onların Maastricht kriterleri, onlarda artık yok. Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da, hepsinde borç yükleri ve bütçe açıkları büyüdü. Şimdi biz, 'Ey Avrupa Birliği (AB). Şimdi Ankara kriterleri var. Artık siz de bunları uygulayın' diyoruz" dedi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Gediz'in Kütahya'daki sanayileşme süreci içinde örnek bir ilçe olarak görüldüğünü ifade ederek, özel sektör öncülüğünde de Türkiye'deki ekonomik kalkınma sürecine en çabuk ayak uyduran ilçelerden biri olduğunu bildirdi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da, "özde vatandaş sözde vatandaş" döneminin bittiğini dile getirerek, "Ayrıcalıklı vatandaş olamaz. Daha sözü geçer, daha yargılanamaz, hesap sorulamaz vatandaş dönemi bitmiş. Artık herkes bu Anayasa önünde temel hak ve özgürlükleri korunmuş bir şekilde eşit duruma gelecektir" diye konuştu.

-Kütahya-Gediz- Uşak karayolu-

Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu da 25 yıllık Kütahya-Gediz-Uşak karayolu projesinin, Kütahya milletvekilleri tarafından yeterince dile getirilmemesinin, bölgede hayal kırıklığı oluşturduğunu savundu.

Kütahya-Gediz-Uşak karayolunun bölünmüş yol statüsünde yapım ihalesinin gelecek ay gerçekleştirileceği bilgisini veren Saraoğlu, şunları kaydetti:

"İl merkeziyle 8 ilçemizin doğrudan birbiriyle ulaşımını sağlayan, Eskişehir ve Kütahya illerimizi İzmir Limanı'na bağlayan en kısa yol olan Kütahya-Gediz-Uşak karayolu, maalesef bugüne kadar hak ettiği ilgiyi görememiştir. İki ili birbirine bağlayan bu yol, bugün itibariyle yer yer ulaşımın durma noktasına geldiği bir alan haline gelmiştir. Acaba bu kimlerin umurundadır- Kütahya merkezde siyaset yapan kardeşlerimizin gururla dile getirdikleri ve bizi de heyecanlandıran hızlı tren projesini konuşurken, milletvekillerimizin 25 yıllık bu projeyi en az Balıkesir yolu kadar dile getirmemeleri bölgemizde hayal kırıklığı yaratmaktadır."

Daha sonra gerçekleştirilen seçime tek listeyle katılan Eflatun Coşar, 435 delegeden salonda hazır bulunan 155'inin oyunu alarak yeniden partinin Gediz İlçe Başkanlığına getirildi.

Coşar başkanlığındaki Yönetim Kurulunda, Cemil Akgün, Ferit Yavuz, Mehmet Demirtaş, Ramazan Erkan, Cevat Şentürk, Hüdaverdi Uzan, Mesut Yörük, Mesut Aydemir, İsmail Karaboğa, Yusuf Pazaroğlu, Metin Gönen, Çetin Tülüoğlu, Ahmet Alparslan, Serdar Ergün, Sadık Karayiğit, İbrahim Pekbilgin, Abdullah Gümüş, Muammer Özer, Sacit Sayın, Emin Aras, Turan Ece Rıza Köylü ve Yusuf Şengöz yer aldı.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Gediz İlçe Teşkilatı 4'üncü Olağan Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement