AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, milleti hükumetsiz bırakmamak, ekonominin de ayaklarının daha sağlam yere basmasını sağlamak için üstlerine ne düşüyorsa yapacaklarını belirterek, "Bu anlamda tüm siyasi partilerin de taşın altına ellerini koyması gerekir. Biz bedenimizi koyduk onlardan ellerini istiyoruz" dedi.

13.07.2015 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, milleti hükumetsiz bırakmamak, ekonominin de ayaklarının daha sağlam yere basmasını sağlamak için üstlerine ne düşüyorsa yapacaklarını belirterek, "Bu anlamda tüm siyasi partilerin de taşın altına ellerini koyması gerekir. Biz bedenimizi koyduk onlardan ellerini istiyoruz" dedi.

Çalık, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği kentte, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe'yi ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Çalık, ATO ve Adana Sanayi Odası'nın (ADASO) Türkiye'nin büyük bir yükünü kaldırdığını, kentin sanayisi ve ticaretiyle tüm illere örnek olduğunu söyledi.

Son 13 yıllık dönemde siyasi istikrarın ekonomik istikrarı da sağlaması temennisi içerisinde olduklarını anlatan Çalık, "Diğer ülkelerde de İngiltere'de, Japonya'da ekonomik istikrarın siyasi istikrarla geldiğini gördük" diye konuştu.

Çalık, 2001'de Türkiye'de yaşanan krizin dünyanın umuruna gelmediğini ve Türkiye'nin kötü günler yaşadığını vurgulayarak, "Ama 2008 krizini tüm dünya yaşarken Türkiye teğet geçti. 2001 krizinde Türkiye zatürre olmuştu, dünyanın hiç umuruna gelmedi. Daha sonra 2008 krizinde tüm dünya global krizi yaşarken Türkiye'de sadece bir öksürme işareti vardı" ifadesini kullandı.

2001'de Yunanistan ekonomisinin Türkiye ekonomisine göre daha ileride olduğunu ancak 13 yıllık AK parti iktidarında Türkiye'nin konumunun yükseldiğini, Yunanistan'nın da şu anda çeşitli sıkıntılar yaşadığına işaret eden Çalık, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin ekonomik istikrarı varsa bunun en önemli vesilesi AK Parti olmuştur. AK Parti'yi de millet 13 yıldır kesintisi iktidara getirmiştir. 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti'yi tek başına iktidara getirmeyen millet, AK Parti'siz bir hükumeti de öngörmemiştir. Bu millet size tek başına iktidarı vermedi ama AK Parti sorumluluğunu verdi. Biz birinci parti olmanın verdiği sorumluluğuyla tüm siyasi partileri dolaşacağız. CHP'ye gittik, yarın MHP'ye çarşamba günü de HDP'ye gideceğiz. İnşallah milletimizi hükumetsiz bırakmamak, ekonominin de ayaklarının daha sağlam yere basmasını sağlamak için üstümüze ne düşüyorsa yapacağız. Bu anlamda tüm siyasi partilerin de taşın altına ellerini koyması gerekir. Biz bedenimizi koyduk onlardan ellerini istiyoruz. Onlar taşın altına ellerini koyarsa bizim 12 yıllık bedenimiz zaten bir süre daha bu iktidarı, Türkiye'yi ayakta götürmeye yetecektir diye umut ediyorum."

Türkiye'nin 13 yıllık AK Parti hükumeti sürecinde başardığı ekonomik gelişmelerden bahseden Çalık, milli gelirin yükseldiğini ancak Adana'da işsizlik rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu, bunun da sanayileşme anlamında iyi yönde kullanılabileceğini bildirdi.

ATO Başkanı Atila Menevşe ise Çalık'a kentin bazı ekonomik sorunlarını anlattı.

Ziyarette, AK Parti Adana milletvekilleri Mehmet Şükrü Erdinç, Sadullah Kısacık ve Fatma Güldemet Sarı ile AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de yer aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement