AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Parlamenter sistem artık miladını doldurmuştur ve bu miladın dolduğu andan itibaren değiştirilmesi gerekir." dedi.

23.03.2017 21:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Parlamenter sistem artık miladını doldurmuştur ve bu miladın dolduğu andan itibaren değiştirilmesi gerekir." dedi.

Çalık, Kilis Valiliği ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) iş birliğinde gerçekleştirilen "Uluslararası Misafir Sağlığı ve Sosyal Hizmetler" sempozyumuna katılmak üzere geldiği kentte, partisinin il başkanlığında partilileriyle bir araya geldi.

Çalık, buradaki konuşmasında, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının ülkenin geleceği adına çok önemli bir süreç olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 2002 yılında tek başına iktidar olduğunda henüz 1. yılını tamamlamadığını anımsatan Çalık, 15 yıldır AK Parti'nin Türkiye'ye hizmet ettiğini belirtti.

"Parlamenter sistem artık miladını doldurmuştur"

Anayasa değişikliğinin bir rejim değişikli olmadığını, hükümet sistemini değişikliği olduğunu dile getiren Çalık, şöyle konuştu:

"Bu yaşadığımız süreç, hepimiz için çok önemli. Anamuhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu, okumamış, anlamamış ya da anlayamamış bilemiyorum. Anayasa değişiklik teklifimizle ilgili komisyonda görüşmemize rağmen, genel kurulda görüşmemize rağmen ve her gün televizyonlarda anlatmamıza rağmen, birçok yalanla insanımızın beynini bulandırmaya ve algı oluşturmaya çalışıyor. Evet Kılıçdaroğlu yalan söylüyor, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin rejiminin değişeceğini söylüyor. Asla bir rejim değişikliğine gitmeyeceğimizi, bu değişikliğin bir hükümet sistemi değişikliği olduğunu ve bizim devletin yönetim şekliyle ve sistemiyle hiçbir projemizin olmadığını Anayasa'nın 1. maddesi çok net ifade eder ama hükümet sistemimizle alakalı parlamenter sistem artık miladını doldurmuştur ve bu miladın dolduğu andan itibaren değiştirilmesi gerekir."

Geçmiş yıllarda Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Süleyman Demirel gibi liderlerin bu sisteme atıfta bulunduğunu ifade eden Çalık, "Peki 'hayır'cılar buna neden karşı çıkıyor, bir kendilerine güvenmiyorlar. Çıkaracakları adaylar yüzde 50 artı bir alacaklarını düşünmüyorlar. Çünkü bir önceki cumhurbaşkanlığı seçiminde istedikleri olmadı. Rahmetli Özal, Türkeş, Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu ve Demirel de dahil olmak üzere geçmiş dönemde bu sisteme atıfta bulunmuştur." dedi.

Çalık, AK Parti'nin 15 yıllık iktidarında 4 başbakan ve 2 cumhurbaşkanı çıkardığını hatırlatarak, yüzyıllık partilerin hala iktidar olamamanın derin üzüntüsünü yaşadığını sözlerine ekledi.

Programa, AK Parti'nin Kilis Milletvekilleri Reşit Polat, Mustafa Hilmi Dülger, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek ve AK Parti Kilis İl Başkanı İzzet Toprak katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement