AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın Mavi Ev ve Aybuder Ziyareti - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın Mavi Ev ve Aybuder Ziyareti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, gelişmiş ülkelerin yaşlılarının Türkiye'de gelebileceği en önemli merkezin Antalya olduğunu ifade ederek, "Bütün ekonomi girdilerimiz dahil olmak üzere uluslararası göç turizmini Antalya'ya çekebilecek politikalara yön vermemiz gerekiyor.

05.01.2018 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, gelişmiş ülkelerin yaşlılarının Türkiye'de gelebileceği en önemli merkezin Antalya olduğunu ifade ederek, "Bütün ekonomi girdilerimiz dahil olmak üzere uluslararası göç turizmini Antalya'ya çekebilecek politikalara yön vermemiz gerekiyor." dedi.

Çalık, AK Parti İl Başkanlığı tarafından Antalya'da bir otelde düzenlenen ve basına kapalı gerçekleştirilen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Antalya'yı Dinliyoruz" programına katıldı.

Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Atay Uslu ve Gökçen Özdoğan Enç ile İl Başkanı Rıza Sümer'in de katıldığı programın kapanışında yaptığı konuşmada, Antalya'nın göç verdiği kadar, göç alan bir şehir olduğunu söyledi.

Rakamlara bakıldığında kentin çok ciddi göç aldığını belirten Çalık, şunları kaydetti:

"Doğum hızımız Türkiye ortalamasının altında. Doğum artış hızı, Türkiye ortalamasının altındayken nüfus artış hızımız Türkiye ortalamasının üstünde. Antalya'daki genç nüfus oranımız Türkiye ortalamasının altında. Yaşlı nüfus oranımız ise Türkiye yaşlı nüfus oranının üstünde. Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı yüzde 8,2. Antalya'daki yaşlı nüfus oranı ise yüzde 11,9. Tüm dünya, yüzde 10'nun üzerinde yaşlı nüfusu olan ülkeleri 'yaşlı' olarak tarif eder. Antalya yüzde 12'lik yaşlı nüfusuyla yaşlılarla ilgili önemli çalışmayı yapması gereken illerimiz arasında. Bunu fark edip hem hükümetimiz hem de yerel yönetimlerimiz yaşlılarımıza dönük çok önemli merkezleri Antalya'da inşa etmiş vaziyetteler."

Gelişmiş ülkelerin yaşlılarının Türkiye'de gelebileceği en önemli merkezin Antalya olduğunu ifade eden Çalık, "Bütün ekonomi girdilerimiz dahil olmak üzere uluslararası göç turizmini Antalya'ya çekebilecek politikalara yön vermemiz gerekiyor." dedi.

Başkan Türel de derleyici olarak önemli bir çalışma toplantısı yapıldığını anlattı.

"Antalya, yaşlı turizminin cenneti olabilir"

Çalık, beraberindekilerle daha sonra, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi Mavi Ev'i ziyaret etti. Burada, Türkiye'nin ilk yaşlı üniversitesinin 65 yaş üstü öğrencileri tarafından konserle karşılanan Çalık, oyun oynayanlara alkışlayarak destek verdi.

Yaşlılığın Türkiye'nin önündeki hem en önemli problem hem de en büyük fırsat olduğunu belirten Çalık, Türkiye'de nüfusun yaşlandığını anlattı.

2030 ve 2070 projeksiyonlarında Türkiye'nin yaşlı bir nüfusa sahip olacağını ifade eden Çalık, "Antalya'da birçok alanda çalışma yapılmakta. Mavi Ev projesi, demans ve alzheimer hastalarımızın hem tedavi edildiği hem de aktif yaşlanabildikleri bir merkez haline getirilmiş." diye konuştu.

Antalya'nın uluslararası yaşlı turizminin merkezi haline getirilebileceğini aktaran Çalık, kentte 2 bin 500 öğrencisi bulunan yaşlı üniversitesinin Türkiye'de ilk olduğunu, örnek teşkil ettiğini kaydetti.

Öğrenci temsilcisi Ayşe Çiçek Solon (75) ise üniversite sayesinde sağlıklarına kavuştuklarını belirterek, "Köşemize çekilip oturmaktansa aktif olmayı sağlıklı yaşlanmayı tercih ettiklerini anlattı.

"Uyuşturucuyla beraber mücadele edeceğiz"

Çalık, Ayık Yaşamda Buluşalım Derneğini (AYBUDER) ziyaret ederek, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele edenlerle bir araya geldi. Kütüphaneyi, odalarını gezen Çalık, gençlerin verdiği konseri dinledi.

Beraber yol verdikleri zaman insanların tertemiz olduğunu kaydeden Çalık, "Örnek bir grup. Hepimizin canla başla uyuşturucuyla mücadele etmesi gerekiyor. İçişleri Bakanımızın söyleminin altını hepimiz çiziyoruz. İnanıyorum ki hepiniz teşekkür ediyorsunuz. 'Okul önlerinde uyuşturucu satanların ayaklarını kırın.' dedi, çok doğru söyledi. Her şeyiyle beraber ortak mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Bunun üzerine, oğlunun uyuşturucudan kurtulması için Bitlis'ten Antalya'ya taşınan Özlem Yüzügüler de "Uyuşturucu satan bir kişi idam edilse hiç kimse satamayacak." dedi.

Çalık, daha sonra bağımlılıkla mücadele edenlerin yetiştirdiği güvercinleri uçurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık\'ın Mavi Ev ve Aybuder Ziyareti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık'ın Mavi Ev ve Aybuder Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı
    23:36 Kuşadası'nda dev gemi iskeleye çarptı

    Aydın'ın Kuşadası ilçesinde limana yanaşmaya çalışan dev kruvaziyer gemi duramayınca iskeleye çarptı. Çarpmanın etkisiyle iskelede ve gemide maddi hasar oluştuğu öğrenildi. Geminin çarpma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.

  • TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi
    23:29 TİKA, Tacikistan'daki ıslahevinde kalan çocuklara konser verdi

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) organizasyonuyla, Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bulunan ıslahevinde kalan çocuklara dünya klasikleri ve Türk sanatçıların bestelerinden oluşan bir konser verildi. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Doç. Dr. Lelya Bayramoğulları'nın sunduğu konser, TİKA tarafından gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlendi. Bayramoğulları, etkinlikte Tacik eseri de icra ederek büyük beğeni topladı. Konser, çocuklar arasında unutulmaz bir deneyim olarak değerlendirildi.

  • İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti
    23:24 İzmir'de yol verme kavgası kanlı bitti

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sanayi esnafının yol verme kavgasında taraflardan birisinin 8 kez bıçakladığı yaralıya, yanındaki diğer şahıs da tabancayla ateş etti. Mermilerin isabet etmediği yaralı, hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili polis ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

  • Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi
    23:23 Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi Altındağları bölgesi geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

    Şırnak Valiliği, Altındağları bölgesindeki güvenliği sağlamak amacıyla 15 gün süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan etti. Vatandaşların can ve mal güvenliği için bahse konu bölgelere giriş yasaklandı.

  • Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    23:23 Erzincan'da çıkan arazi yangını itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Erzincan'ın Yeniköy Kilimli Köyü'nde çıkan arazi yangını, köylülerin durumu bildirmesi üzerine Erzincan Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından müdahale edilerek söndürüldü. Ekiplerin yaklaşık 1 saat süren çalışması sonucunda, yangın kontrol altına alınarak yerleşim alanlarına sıçraması önlenmiştir.

  • Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor
    23:18 Bursa'da Bir Ailenin Papağanı Sosyal Medyada İlgi Görüyor

    Bursa'da yaşayan Rahim Çakmak ve ailesinin papağanı, müzik çalınması ve komut verilmesiyle ilginç hareketler sergiliyor. Çakmak'ın papağanının videoları sosyal medyada çok izleniyor ve takipçileri tarafından merakla bekleniyor.


Advertisement