AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Açıklaması

KIRKLARELİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Afrin'i temizleyip gerçek sahiplerine bırakacağız. Zamanı geldiğinde de geri çekileceğiz.

10.03.2018 17:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KIRKLARELİ (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, "Kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Afrin'i temizleyip gerçek sahiplerine bırakacağız. Zamanı geldiğinde de geri çekileceğiz." dedi.

İl Özel İdaresi Cazibe Merkezinde düzenlenen "18. Dönem Siyaset Akademisi"nin açılışında, siyasetin çıtasını yukarılara çıkarmak için her zaman üst düzey bir çaba sarf ettiklerini anlatan Demiröz, AK Parti'nin Türkiye ile özdeşleşmiş bir parti olduğunu söyledi.

Bir ülkenin gelişmesi ve kalkınması için herkesin siyasetin içinde olması gerektiğini ifade eden Demiröz, "Siyaset gayret edilecek, çaba sarf edilecek bir müessese. Siyaset yapan insan öncelikle sosyal olmalı, insanlara güler yüzle yaklaşıp onların dertleriyle dertlenmelidir. Siyaset doğru ve dürüst olmalı. Siyasetçi aynı zamanda 'zor günün dostu' olmalı." diye konuştu.

Türkiye'nin kişi başı milli gelir açısında dünyada 17. sırada olduğunu söyleyen Demiröz, "Türkiye çok ucuz bir ülke. 2 liraya domates alabiliyoruz. Aynı domatesi Amerika'da 3-4 dolardan aşağıya alamazsınız. Aramızdaki fark işte bu. Bu ülkeyi hep birlikte bir adım daha ileriye taşıyacağız." değerlendirmesini yaptı.

"3,5 milyondan fazla misafirimiz var"

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit düşen Mehmetçiğe Allah'tan rahmet dileyen Demiröz, "Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet altında bir harekata giriştik. Bütün partilerin birlik olarak hareket etmesi lazım ama birileri çıkıyor, art niyetli, dışarıdaki Batılıların buradaki sözcüsü gibi kalkıp konuşuyor. Hiç demiyor, 'Amerika okyanus ötesinden gelmiş burnunu sokmuşsun buraya, ne işin var senin burada bizim sınırlarımızda, Suriye'de Afrin'de?' Düne kadar biz bu insanlarla birlikte yaşıyorduk. Onlar bizlerin kardeşleri 3,5 milyondan fazla misafirimiz var. Bu nedenle siyaset çok önemli bir kurum. Siyasete girdiğiniz zaman hedef sadece seçilmek veya birileri geçme değil. Bunları iyi okuyacağız ve millete anlatmak zorundayız. Siyasetçi ihtiyacımız var. Bu nedenle seçme ve seçilme yaşını düşürdük. " diye konuştu.

Bu ülkede insanların bin yıldır aynı topraklarda kardeşçe yaşadığını Vedat Demiröz, sözlerini şöyle tamamladı:

" PKK'nın Kürt diye bir derdi yok. Belli emperyalist ülkelerin maşası olduğunu gördünüz. Onlara parayla tetikçilik yapmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Dertleri Kürtler falan değil, nifak sokmak. Amerikan bayrağının altında çarpışıyorlar. Bunları görüyoruz. 80'li yıllardan beri içimize nifak sokmuşlardır. Çünkü Türkiye'nin yükselişini durduramıyorlar. Bizim bu ülkeden başka gidecek yerimiz yok. Iraklı, Suriyeli buraya gelebilir ama bizim gidecek bir yerimiz yok. Bizim öyle bir ülkemiz var ki şehadet için gidebiliyoruz. Sakın ola, birlik ve beraberlikten uzaklaşmayın. Bizim kimsenin bir karış toprağında gözümüz yok. Afrin'i temizleyip gerçek sahiplerine bırakacağız. Zamanı geldiğinde de geri çekileceğiz. Bu güzel ülkenin bir karış toprağını da kimseye vermeyiz. Doğusundan batısına. Hiçkimse kusura bakmasın. 80 milyonu bitirirsiniz sonra bir karış toprağımızı alırsınız. Önlenemeyen yükselişimizden işte bunlar rahatsızlık duyuyor. 80 milyonu kimse bölemedi ve bölemeyecek."

Programda AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsol ile İl Başkanı Alper Çiler de birer konuşma yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement